Incepe gatitul
1. Mărunțește biscuiții până când obții un pesmet.
2. Topește untul și toarnă-l peste biscuiți.
3. Omogenizează amestecul obținut și presară-l pe fundul unei tăvi rotunde pentru copt, cu diametru de 20 cm și cu inel detașabil.
4. Dă blatul la frigider și, între timp, prepară crema.
5. Amestecă crema de brânză cu zahărul, apoi adaugă smântâna pentru frișcă (rece) și mixează până când compoziția devine cremoasă și aerată.
6. Topește ciocolata albă la bain-marie și adaug-o peste compoziția de cremă de brânză. Apoi mixează până când se încorporează.
7. Mărunțește fisticul cu ajutorul unui robot de bucătărie sau al unui mojar și adaugă-l și pe acesta în cremă.
8. Scoate blatul din frigider și toarnă crema peste el.
9. Dă totul la frigider pentru minimum 3-4 ore.
10. Înainte de a servi cheesecakeul, decorează-l cu zmeură proaspătă, semințe de rodie și fistic, pentru un plus de gust și de culoare.