Cartofi zdrobiți, la cuptor, cu unt, usturoi și parmezan
Dificultate
UsorDurata
>60'Nota
5 din 5
Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 1 kg cartofi
- 1 ulei de măsline (ideal spray)
- 3 linguri cu unt topit
- 4 căței de usturoi zdrobiți
- 1 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
- 1 sare și piper după gust
- 2 linguri parmezan
- 1 Sos de tomate dulce sau iute
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
Produs momentan indisponibil online
18982
4270
34513
9255
Incepe gatitul
1. Preîncălzește cuptorul la 200°C, pe modul coacere sau grill.
2. Pune cartofii într-o oală mare cu apă și sare. Adu la fierbere și lasă la gătit, cu capacul pus, timp de 30-35 de minute, sau până când cartofii se pătrund ușor cu furculiță. Apoi scurge-i bine de apă.
3. Pulverizează sau unge cu puțin ulei tava tapetată cu hârtie de copt. Aranjează cartofii și zdrobește-i ușor cu zdrobitorul sau presa de piure, cât săi turtești sau să-i aplatizezi, dar să rămână întregi. Nu-i apăsa prea tare, ca să nu-i zdrobești de tot.
4. Amestecă untul, usturoiul și pătrunjelul și toarnă compoziția peste fiecare cartof.
5. Asezonează-i cu sare și piper și picură-i sau pulverizează-i cu puțin ulei de măsline.
6. Pune-i la copt sau la grill în cuptorul preîncălzit aproximativ 10-15 minute, sau până când devin aurii și ușor crocanți.
7. Scoate-i din cuptor, acoperă-i cu parmezan ras și mai lasă-i la cuptor până când se topește parmezanul.
8. Înainte de servire, mai asezonează cu puțină sare și pătrunjel. Servește cu un sos de tomate dulce sau iute, după preferințe.
2. Pune cartofii într-o oală mare cu apă și sare. Adu la fierbere și lasă la gătit, cu capacul pus, timp de 30-35 de minute, sau până când cartofii se pătrund ușor cu furculiță. Apoi scurge-i bine de apă.
3. Pulverizează sau unge cu puțin ulei tava tapetată cu hârtie de copt. Aranjează cartofii și zdrobește-i ușor cu zdrobitorul sau presa de piure, cât săi turtești sau să-i aplatizezi, dar să rămână întregi. Nu-i apăsa prea tare, ca să nu-i zdrobești de tot.
4. Amestecă untul, usturoiul și pătrunjelul și toarnă compoziția peste fiecare cartof.
5. Asezonează-i cu sare și piper și picură-i sau pulverizează-i cu puțin ulei de măsline.
6. Pune-i la copt sau la grill în cuptorul preîncălzit aproximativ 10-15 minute, sau până când devin aurii și ușor crocanți.
7. Scoate-i din cuptor, acoperă-i cu parmezan ras și mai lasă-i la cuptor până când se topește parmezanul.
8. Înainte de servire, mai asezonează cu puțină sare și pătrunjel. Servește cu un sos de tomate dulce sau iute, după preferințe.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
Produs momentan indisponibil online
18982
4270
34513
9255