Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaCartofi zdrobiți, la cuptor, cu unt, usturoi și parmezan
Mega image logo
  • Cartofi zdrobiți, la cuptor, cu unt, usturoi și parmezan

Cartofi zdrobiți, la cuptor, cu unt, usturoi și parmezan

Dificultate

Usor

Durata

>60'

Nota

Reteta nu a fost votata
Cartofi zdrobiți, la cuptor, cu unt, usturoi și parmezan

Ingrediente pentru 1 Persoane

1 Persoane
  • 1 kg cartofi
  • 1 ulei de măsline (ideal spray)
  • 3 linguri cu unt topit
  • 4 căței de usturoi zdrobiți
  • 1 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
  • 1 sare și piper după gust
  • 2 linguri parmezan
  • 1 Sos de tomate dulce sau iute

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale
  • Cartofi pentru copt 2.5kg
    3.60 Lei/Kg
    8,99 Lei
  • Unt 82% grasime nesarat  200g
    59.30 Lei/Kg
    11,86 Lei
  • Frunze patrunjel  8g
    396.25 Lei/Kg
    3,17 Lei
  • Incepe gatitul

    1. Preîncălzește cuptorul la 200°C, pe modul coacere sau grill.
    2. Pune cartofii într-o oală mare cu apă și sare. Adu la fierbere și lasă la gătit, cu capacul pus, timp de 30-35 de minute, sau până când cartofii se pătrund ușor cu furculiță. Apoi scurge-i bine de apă.
    3. Pulverizează sau unge cu puțin ulei tava tapetată cu hârtie de copt. Aranjează cartofii și zdrobește-i ușor cu zdrobitorul sau presa de piure, cât săi turtești sau să-i aplatizezi, dar să rămână întregi. Nu-i apăsa prea tare, ca să nu-i zdrobești de tot.
    4. Amestecă untul, usturoiul și pătrunjelul și toarnă compoziția peste fiecare cartof.
    5. Asezonează-i cu sare și piper și picură-i sau pulverizează-i cu puțin ulei de măsline.
    6. Pune-i la copt sau la grill în cuptorul preîncălzit aproximativ 10-15 minute, sau până când devin aurii și ușor crocanți.
    7. Scoate-i din cuptor, acoperă-i cu parmezan ras și mai lasă-i la cuptor până când se topește parmezanul.
    8. Înainte de servire, mai asezonează cu puțină sare și pătrunjel. Servește cu un sos de tomate dulce sau iute, după preferințe.
    Nota
    Reteta nu a fost votata
    Ai incercat aceasta reteta?
    Spune-ne cat de mult ti-a placut!
    • Cartofi zdrobiți, la cuptor, cu unt, usturoi și parmezan

    Cumpara toate ingredientele

    Ingrediente esentiale
  • Cartofi pentru copt 2.5kg
    3.60 Lei/Kg
    8,99 Lei
  • Unt 82% grasime nesarat  200g
    59.30 Lei/Kg
    11,86 Lei
  • Frunze patrunjel  8g
    396.25 Lei/Kg
    3,17 Lei