Cartofi Bombay
Cartofi pre-fierți și rumeniți apoi în tigaie
până capătă o crustă crocantă, împreună
cu un mix super parfumat de condimente
indiene. Acompaniază de minune un pește
la grătar sau la tavă și alte legume.
Dificultate
UsorDurata
1'- 30'Pret
MediuNota
Reteta nu a fost votataVegetarian
Fel principal

Ingrediente pentru 4 Persoane
4 Persoane
- 2 cm rădăcină de ghimbir, decojită și rasă
- 3 căței de usturoi curățați
- roșii cherry
- 6 kg cartofi noi curățați
- ulei de floarea-soarelui
- 8 fire de ceapa verde
- 1 ardei iute
- coriandru
- 1 linguriță de chimion
- 2 linguri cu iaurt gras
Incepe gatitul
1. Decojește ghimbirul și usturoiul, toacă roșiile și mixează totul la blender până obții o compoziție fină. Taie cartofii în bucăți de aproximativ 5 cm.
2. Toarnă 2 linguri ulei floarea soarelui într-o tigaie anti-aderentă, la foc mediu-mare. Adaugă cartofii în tigaie și gătește-i 10 minute, sau până devin aurii, zdrobindu-i ușor cu o presă de cartofi, ca să obții cât mai multe bucățele crocante.
3. Între timp, curăță ceapa verde și toac-o grosier. Curăță ardeiul de sâmburi și taie-l felii subțiri. Culege frunzele de coriandru și lasă-le deoparte, dar toacă mărunt codițele.
4. Adaugă semințele de chimion în tigaia cu cartofi și gătește-le 1 minut, doar cât să se închidă ușor la culoare. Adaugă ceapa verde tocată, ardeiul iute (după gust) și codițele de coriandru tocate, și mai gătește 2 minute. Apoi adaugă și sosul de roșii, restul condimentelor și puțină sare și piper. Mai sotează 4-5 minute, până când începe să miroasă super parfumat.
5. Servește acești cartofi crocanți cu linguri dolofane de iaurt și frunzulițe de coriandru deasupra.
2. Toarnă 2 linguri ulei floarea soarelui într-o tigaie anti-aderentă, la foc mediu-mare. Adaugă cartofii în tigaie și gătește-i 10 minute, sau până devin aurii, zdrobindu-i ușor cu o presă de cartofi, ca să obții cât mai multe bucățele crocante.
3. Între timp, curăță ceapa verde și toac-o grosier. Curăță ardeiul de sâmburi și taie-l felii subțiri. Culege frunzele de coriandru și lasă-le deoparte, dar toacă mărunt codițele.
4. Adaugă semințele de chimion în tigaia cu cartofi și gătește-le 1 minut, doar cât să se închidă ușor la culoare. Adaugă ceapa verde tocată, ardeiul iute (după gust) și codițele de coriandru tocate, și mai gătește 2 minute. Apoi adaugă și sosul de roșii, restul condimentelor și puțină sare și piper. Mai sotează 4-5 minute, până când începe să miroasă super parfumat.
5. Servește acești cartofi crocanți cu linguri dolofane de iaurt și frunzulițe de coriandru deasupra.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Vegetarian
Fel principal