Incepe gatitul
1. Decojește ghimbirul și usturoiul, toacă roșiile și mixează totul la blender până obții o compoziție fină. Taie cartofii în bucăți de aproximativ 5 cm.
2. Toarnă 2 linguri ulei floarea soarelui într-o tigaie anti-aderentă, la foc mediu-mare. Adaugă cartofii în tigaie și gătește-i 10 minute, sau până devin aurii, zdrobindu-i ușor cu o presă de cartofi, ca să obții cât mai multe bucățele crocante.
3. Între timp, curăță ceapa verde și toac-o grosier. Curăță ardeiul de sâmburi și taie-l felii subțiri. Culege frunzele de coriandru și lasă-le deoparte, dar toacă mărunt codițele.
4. Adaugă semințele de chimion în tigaia cu cartofi și gătește-le 1 minut, doar cât să se închidă ușor la culoare. Adaugă ceapa verde tocată, ardeiul iute (după gust) și codițele de coriandru tocate, și mai gătește 2 minute. Apoi adaugă și sosul de roșii, restul condimentelor și puțină sare și piper. Mai sotează 4-5 minute, până când începe să miroasă super parfumat.
5. Servește acești cartofi crocanți cu linguri dolofane de iaurt și frunzulițe de coriandru deasupra.