Ai cautat retetaCaracatita a la plancha cu legume infuzate in ienibahar
Mega image logo
  • Caracatita a la plancha cu legume infuzate in ienibahar
Caracatita a la plancha cu legume infuzate in ienibahar

Caracatita a la plancha cu legume infuzate in ienibahar

De catre Razvan Alexandru
Chef Razvan Alexandru crede ca atentia la detalii si alegerea unor ingrediente mai putin traditionale ne pot transforma in adevarati chefs ai propriei bucatarii.
Mediu
1'- 30'
5/5
Ridicat

Ingrediente pentruPersoane

2 portii
  • 1 morcov
  • 2 cartof mediu
  • 1 tentacul de caracatita
  • 1 dovlecel
  • ulei masline
  • piper
  • 1 morcov
  • 2 cartof mediu
  • 1 tentacul de caracatita
  • 1 dovlecel
  • ulei masline
  • piper

Incepe gatitul

Pasul 1: Scufunda caracatita in apa clocotita, in care in prealabil ai pus o foaie de dafin, piper boabe si suficienta sare incat apa sa fie sarata.
Pasul 2: Lasa la fiert aproximativ 30 de minute, pana ce caracatita devine moale. Separat, fierbe cartofii in apa in care ai adaugat 2- 3 boabe de ienibahar, iar morcovul si dovlecelul le tai cu ajutorul curatatorului de legume.
Pasul 3: Caleste in ulei de masline cartoful, morcovul si dovlecelul, insa atat cat sa isi pastreze o textura “al dente”, dupa care adauga 5 ml de otet balsamic.
Pasul 4: Scoate caracatita din apa cu gheata, asezoneaza cu piper, sare, oregano si ulei de masline si apoi lasa 2- 3 minute pe gratar.
Pasul 5: La final, monteaza preparatul pentru servire.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Spaniol
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Aperitiv