Caracatita a la plancha cu legume infuzate in ienibahar
De catre Razvan Alexandru
Chef Razvan Alexandru crede ca atentia la detalii si alegerea unor ingrediente mai putin traditionale ne pot transforma in adevarati chefs ai propriei bucatarii.
Dificultate
MediuDurata
1'- 30'Pret
RidicatNota
5 din 5Clasic
Altele
Aperitiv

Ingrediente pentru 2 Persoane
2 Persoane
- 1 morcov
- 2 cartof mediu
- 1 tentacul de caracatita
- 1 dovlecel
- ulei masline
- piper
Incepe gatitul
Pasul 1: Scufunda caracatita in apa clocotita, in care in prealabil ai pus o foaie de dafin, piper boabe si suficienta sare incat apa sa fie sarata.
Pasul 2: Lasa la fiert aproximativ 30 de minute, pana ce caracatita devine moale. Separat, fierbe cartofii in apa in care ai adaugat 2- 3 boabe de ienibahar, iar morcovul si dovlecelul le tai cu ajutorul curatatorului de legume.
Pasul 3: Caleste in ulei de masline cartoful, morcovul si dovlecelul, insa atat cat sa isi pastreze o textura “al dente”, dupa care adauga 5 ml de otet balsamic.
Pasul 4: Scoate caracatita din apa cu gheata, asezoneaza cu piper, sare, oregano si ulei de masline si apoi lasa 2- 3 minute pe gratar.
Pasul 5: La final, monteaza preparatul pentru servire.
Pasul 2: Lasa la fiert aproximativ 30 de minute, pana ce caracatita devine moale. Separat, fierbe cartofii in apa in care ai adaugat 2- 3 boabe de ienibahar, iar morcovul si dovlecelul le tai cu ajutorul curatatorului de legume.
Pasul 3: Caleste in ulei de masline cartoful, morcovul si dovlecelul, insa atat cat sa isi pastreze o textura “al dente”, dupa care adauga 5 ml de otet balsamic.
Pasul 4: Scoate caracatita din apa cu gheata, asezoneaza cu piper, sare, oregano si ulei de masline si apoi lasa 2- 3 minute pe gratar.
Pasul 5: La final, monteaza preparatul pentru servire.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Spaniol
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Aperitiv