Ai cautat retetaCaponata siciliană
Mega image logo
  • Caponata siciliană

Caponata siciliană

Adu mai multe legume în meniul tău cu această rețetă siciliană de tocăniță vegană de legume, pe bază de vânătă. Poate fi o garnitură delicioasă sau se mai servește ca antreu, pe crostini, felii mici de baghetă italiană.
Caponata siciliană
Usor
1/5
Mediu

Ingrediente pentru

Ingrediente
1 portie
  • 3 linguri linguri de ulei de măsline
  • 3 cepe tocate mărunt
  • 3 căței de usturoi tocați mărunt
  • 8 ciuperci medii
  • 1 vanata
  • 3 linguri linguri de ulei de măsline
  • 3 cepe tocate mărunt
  • 3 căței de usturoi tocați mărunt
  • 8 ciuperci medii
  • 1 vanata

Incepe gatitul

1. Pune ceapa și usturoiul într-o tigaie încinsă, cu uleiul de măsline. Lasă‑le 2-3 minute, până se înmoaie. Adaugă ciupercile și amestecă bine. Adaugă vinetele și amestecă iar. Sotează totul la foc mediu timp de 5-10 minute. Adaugă dovlecelul, zucchini și apio, și mai gătește 2-3 minute. Adaugă ardeiul copt și mai lasă totul maximum 2-3 minute.
2. Stinge focul și lasă compoziția într-un bol, să se răcească ușor. Apoi adaugă măslinele, caperele (opțional), sare și piper după gust, oțetul balsamic, pătrunjelul tocat și fulgi de chili. Amestecă bine și servește cu frunze de busuioc verde și felii de baghetă italiană proaspătă.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Italian
Vegan
Fel principal

Comanda produsele pentru 1 portie

  • Produs momentan indisponibil online
    47649
  • Usturoi
    • limited-assortment.external.47cf3365.svg
    Produs momentan indisponibil online
    47031
  • Ciuperci Champignon 1kg
    • limited-assortment.external.47cf3365.svg
    Produs momentan indisponibil online
    6442