Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaCREMEAUX DE CIOCOLATA CU LITCHI
Mega image logo
  • CREMEAUX DE CIOCOLATA CU LITCHI

CREMEAUX DE CIOCOLATA CU LITCHI

Dificultate

Ridicat

Durata

31'- 60'

Pret

Mediu

Nota

5 din 5
Desert
CREMEAUX DE CIOCOLATA CU LITCHI

Ingrediente pentru 4 Persoane

4 Persoane
  • 9 litchi
  • 20 floricele de popcorn
  • 150 g biscuiti Speculoos
  • 70 g unt, 82% grasime (60 g pentru blat, 10 g pentru caramel)
  • 310 g ciocolata (70% cacao)
  • 2 oua medii
  • 280 g smantana pentru frisca, 32% grasime (180 g pentru crema, 100 g pentru caramel)
  • 300 g lapte dulce
  • 100 g zahar tos
  • 100 g apa
  • 1/2 lime

Incepe gatitul

Marunteste biscuitii pana devin fini. Adauga untul si rastoarna amestecul intr-o tava cu pereti detasabili (diametru 18-20 cm). Da la rece.
Pune pe foc laptele cu smantana, pana dau in clocot. Sparge ouale intr-un bol, bate-le si toarna in fir subtire amestecul fierbinte, amestecand foarte bine. Pune aceasta compozitie la baie de aburi si mai tine 2-3 minute, amestecand continuu pana compozitia se ingroasa usor (trebuie sa ajunga la 82 de grade). Taie ciocolata marunt si pune-o intr-un castron. Toarna deasupra lichidul fierbinte. Lasa 3-4 minute, fara sa amesteci, apoi omogenizeaza cu o spatula pana obtii o crema fina. Lasa crema deoparte, pana ajunge la temperatura camerei si toarn-o apoi peste blat. Da la rece 2-3 ore.
Pentru caramel, pune pe foc mic zaharul si apa si tine pana se evapora lichidul, iar zaharul capata o culoare aurie. Adauga smantana si amesteca bine pana se formeaza un sos omogen. Ia de pe foc, pune untul si zeama de lime, amesteca.
Curata litchi de coji si taie fructele in jumatati. Decoreaza tarta cu popcorn, fructe de litchi, sos caramel si rade coaja de lime. in functie de preferinta, serveste alaturi de o cupa de inghetata.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Desert
Desert
  • CREMEAUX DE CIOCOLATA CU LITCHI