Incepe gatitul
1. Preîncălzește cuptorul la 150° C.
2. Pune la fiert, la foc mediu, smântâna împreună cu zahărul și oprește focul când începe să fiarbă.
3. Adaugă pliculețele cu ceai de iasomie, apoi acoperă vasul și lasă la infuzat cam 4-5 minute.
4. Înainte să scoți pliculețele, stoarce-le foarte bine, ca să rămână cât mai mult din esența de iasomie în smântână
5. Cât smântâna infuzată este încă fierbinte, toarnă din ea treptat peste ouă și amestecă ușor cu un tel.* Nu vrem să spumăm compoziția, ci să fie cât mai fină, fără bule de aer.
6. Pune compoziția obținută în vase de tip ramekin sau în borcane termorezistente.
7. Într-o tavă de cuptor mai adâncă, pune vasele și toarnă în jurul lor apă caldă. Apoi acoperă tava cu folie de aluminiu și pune-o în cuptorul preîncălzit la 150°C timp de 45 de minute.
8. După ce le-ai scos și le-ai lăsat să ajungă la temperatura camerei, pune vasele la frigider cel puțin 2 ore sau chiar peste noapte.
9. Înainte de servire, pudrează compoziția cu zahăr pudră și folosește arzătorul pentru a obține o crustă aurie crocantă.
10. Servește alături de fructe de pădure, căpșuni și nuci Pecan.