Sari peste
Mega image logo

Buna,

Contul meu
0

Comanda acum si ai LIVRARE GRATUITA, la achizitii peste 50 lei cu livrare in 2 ore si peste 250 lei cu livrare a doua zi!

Ai cautat retetaCOZONAC CU NUCĂ, PORTOCALĂ ȘI CIOCOLATĂ NESTLE DESSET NOIR
Mega image logo
  • COZONAC CU NUCĂ, PORTOCALĂ ȘI CIOCOLATĂ NESTLE DESSET NOIR
COZONAC CU NUCĂ, PORTOCALĂ ȘI CIOCOLATĂ NESTLE DESSET NOIR

COZONAC CU NUCĂ, PORTOCALĂ ȘI CIOCOLATĂ NESTLE DESSET NOIR

De catre Ioana Uretu
Sărbătorile de Paște vin la pachet cu rețete speciale, momente de neuitat și un cozonac cu muuuuultă ciocolată Nestle Dessert pregatit împreună cu Ioana Uretu de la Cărți, Dulciuri și Flori!
5/5

Ingrediente pentruPersoane

1 portie
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte cald
  • 150 g zahăr
  • 10 ml esență vanilie
  • 10 ml esență rom
  • 15 g coajă rasă de portocală și lămâie
  • 100 g unt 82% grăsime
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 g ciocolată Nestle Dessert Noir mărunțită
  • 100 g zahăr tos
  • 50 g cacao
  • 100 g nucă măcinată mai mare
  • 100 ml lapte
  • 300 g ciocolată Nestle Dessert Noir topită
  • 2 bețișoare scorțișoară
  • 650 g faina
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte cald
  • 150 g zahăr
  • 10 ml esență vanilie
  • 10 ml esență rom
  • 15 g coajă rasă de portocală și lămâie
  • 100 g unt 82% grăsime
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 g ciocolată Nestle Dessert Noir mărunțită
  • 100 g zahăr tos
  • 50 g cacao
  • 100 g nucă măcinată mai mare
  • 100 ml lapte
  • 300 g ciocolată Nestle Dessert Noir topită

Incepe gatitul

Aluat: 1. Pregătește maiaua din drojdie, un praf de sare, o linguriță de zahăr și 50ml lapte călduț. Lasă la dospit aproximativ 30 de minute. 2. Încălzește laptele rămas și topește zahărul în restul de lapte pe foc. 3. Bate ouăle cu esențele de vanilie, rom, coaja de portocală și lămâie. 4. Pune făina într-un castron, peste adaugă maiaua crescută, ouăle și laptele călduț cu zahărul topit. Frământă foarte bine, adaugă untul topit puțin câte puțin, până se încorporează. 5. Adaugă uleiul și frământă până când aluatul devine elastic și nelipicios. 6. Lasă la dospit o oră. Umplutură: 1. Amestecă într-un bol toate ingredientele pentru umplutură. 2. Întinde aluatul pe foaia de lucru, unsă înainte cu ulei. Împarte aluatul în două părți egale, întinde-le cu un sucitor și așază umplutura în ele. Rulează-le pe rând și la final împletește-le. 3. Lasă la dospit în tavă pentru 30 de minute. 4. Preîncălzește cuptorul la 160°C și lasă la copt timp de 50-60 de minute. 5. Lasă la răcit și glazurează cu ciocolată topită Nestle Dessert Noir.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!

Comanda produsele pentru 1 portie

  • 97109
  • 87600
  • Ciocolata neagra de menaj 205g
    2 produse = livrare gratuita
    91.17 Lei/Kg
    18,69 Lei
    13582