Ai cautat retetaCOZONAC CU NUCĂ, PORTOCALĂ ȘI CIOCOLATĂ NESTLE DESSET NOIR
Mega image logo
  • COZONAC CU NUCĂ, PORTOCALĂ ȘI CIOCOLATĂ NESTLE DESSET NOIR

COZONAC CU NUCĂ, PORTOCALĂ ȘI CIOCOLATĂ NESTLE DESSET NOIR

De catre Ioana Uretu
Sărbătorile de Paște vin la pachet cu rețete speciale, momente de neuitat și un cozonac cu muuuuultă ciocolată Nestle Dessert pregatit împreună cu Ioana Uretu de la Cărți, Dulciuri și Flori!

Nota

5 din 5
COZONAC CU NUCĂ, PORTOCALĂ ȘI CIOCOLATĂ NESTLE DESSET NOIR

Ingrediente pentru 1 Persoane

1 Persoane
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte cald
  • 150 g zahăr
  • 10 ml esență vanilie
  • 10 ml esență rom
  • 15 g coajă rasă de portocală și lămâie
  • 100 g unt 82% grăsime
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 g ciocolată Nestle Dessert Noir mărunțită
  • 100 g zahăr tos
  • 50 g cacao
  • 100 g nucă măcinată mai mare
  • 100 ml lapte
  • 300 g ciocolată Nestle Dessert Noir topită
  • 2 bețișoare scorțișoară
  • 650 g faina

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale
  • Ulei spray de floarea-soarelui cu aroma de unt 200ml
    Produs momentan indisponibil online
    46073
  • 13582
  • Cacao neagra 100g
    81.90 Lei/Kg
    8,19 Lei
    87600
  • Lapte de vaca 1L
    10.50 Lei/L
    10,50 Lei
    50863
  • Incepe gatitul

    Aluat: 1. Pregătește maiaua din drojdie, un praf de sare, o linguriță de zahăr și 50ml lapte călduț. Lasă la dospit aproximativ 30 de minute. 2. Încălzește laptele rămas și topește zahărul în restul de lapte pe foc. 3. Bate ouăle cu esențele de vanilie, rom, coaja de portocală și lămâie. 4. Pune făina într-un castron, peste adaugă maiaua crescută, ouăle și laptele călduț cu zahărul topit. Frământă foarte bine, adaugă untul topit puțin câte puțin, până se încorporează. 5. Adaugă uleiul și frământă până când aluatul devine elastic și nelipicios. 6. Lasă la dospit o oră. Umplutură: 1. Amestecă într-un bol toate ingredientele pentru umplutură. 2. Întinde aluatul pe foaia de lucru, unsă înainte cu ulei. Împarte aluatul în două părți egale, întinde-le cu un sucitor și așază umplutura în ele. Rulează-le pe rând și la final împletește-le. 3. Lasă la dospit în tavă pentru 30 de minute. 4. Preîncălzește cuptorul la 160°C și lasă la copt timp de 50-60 de minute. 5. Lasă la răcit și glazurează cu ciocolată topită Nestle Dessert Noir.
    Nota
    Ai incercat aceasta reteta?
    Spune-ne cat de mult ti-a placut!
    • COZONAC CU NUCĂ, PORTOCALĂ ȘI CIOCOLATĂ NESTLE DESSET NOIR

    Cumpara toate ingredientele

    Ingrediente esentiale
  • Ulei spray de floarea-soarelui cu aroma de unt 200ml
    Produs momentan indisponibil online
    46073
  • 13582
  • Cacao neagra 100g
    81.90 Lei/Kg
    8,19 Lei
    87600
  • Lapte de vaca 1L
    10.50 Lei/L
    10,50 Lei
    50863