Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaCOZONAC CU NUCĂ, PORTOCALĂ ȘI CIOCOLATĂ NESTLE DESSET NOIR
Mega image logo
  • COZONAC CU NUCĂ, PORTOCALĂ ȘI CIOCOLATĂ NESTLE DESSET NOIR

COZONAC CU NUCĂ, PORTOCALĂ ȘI CIOCOLATĂ NESTLE DESSET NOIR

De catre Ioana Uretu
Sărbătorile de Paște vin la pachet cu rețete speciale, momente de neuitat și un cozonac cu muuuuultă ciocolată Nestle Dessert pregatit împreună cu Ioana Uretu de la Cărți, Dulciuri și Flori!

Nota

5 din 5
COZONAC CU NUCĂ, PORTOCALĂ ȘI CIOCOLATĂ NESTLE DESSET NOIR

Ingrediente pentru 1 Persoane

1 Persoane
  • 2 ouă
  • 2 bețișoare scorțișoară
  • 300 g ciocolată Nestle Dessert Noir topită
  • 100 ml lapte
  • 100 g nucă măcinată mai mare
  • 50 g cacao
  • 100 g zahăr tos
  • 50 g ciocolată Nestle Dessert Noir mărunțită
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 g unt 82% grăsime
  • 15 g coajă rasă de portocală și lămâie
  • 10 ml esență rom
  • 10 ml esență vanilie
  • 150 g zahăr
  • 250 ml lapte cald
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 650 g faina

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale

Incepe gatitul

Aluat: 1. Pregătește maiaua din drojdie, un praf de sare, o linguriță de zahăr și 50ml lapte călduț. Lasă la dospit aproximativ 30 de minute. 2. Încălzește laptele rămas și topește zahărul în restul de lapte pe foc. 3. Bate ouăle cu esențele de vanilie, rom, coaja de portocală și lămâie. 4. Pune făina într-un castron, peste adaugă maiaua crescută, ouăle și laptele călduț cu zahărul topit. Frământă foarte bine, adaugă untul topit puțin câte puțin, până se încorporează. 5. Adaugă uleiul și frământă până când aluatul devine elastic și nelipicios. 6. Lasă la dospit o oră. Umplutură: 1. Amestecă într-un bol toate ingredientele pentru umplutură. 2. Întinde aluatul pe foaia de lucru, unsă înainte cu ulei. Împarte aluatul în două părți egale, întinde-le cu un sucitor și așază umplutura în ele. Rulează-le pe rând și la final împletește-le. 3. Lasă la dospit în tavă pentru 30 de minute. 4. Preîncălzește cuptorul la 160°C și lasă la copt timp de 50-60 de minute. 5. Lasă la răcit și glazurează cu ciocolată topită Nestle Dessert Noir.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
  • COZONAC CU NUCĂ, PORTOCALĂ ȘI CIOCOLATĂ NESTLE DESSET NOIR

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale