Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaCORNULEȚE FRAGEDE CU UNT ȘI GEM DE CAISE
Mega image logo
  • CORNULEȚE FRAGEDE CU UNT ȘI GEM DE CAISE

CORNULEȚE FRAGEDE CU UNT ȘI GEM DE CAISE

De catre Albalact
Unul dintre deserturile copilăriei, cornulețele sunt printre cele mai ușor de preparat rețete și, totodată, în topul celor mai gustoase, amintindu-ne fiecăruia de familie și momente împreună. Fiind și o rețetă în care se poate improviza la nivel de umplutură, astăzi vă propunem o variantă cu umplutură de gem de caise.

Durata

>60'

Nota

5 din 5
Desert
CORNULEȚE FRAGEDE CU UNT ȘI GEM DE CAISE

Ingrediente pentru 1 Persoane

1 Persoane
  • 200 g unt
  • 50 g zahăr pudră
  • 3 gălbenușuri
  • 350 g făină
  • 1 coajă de portocale
  • 1 esență de vanilie
  • 1 zahăr pudră vanilat pentru decor
  • 1 gem de caise pentru umplutură

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale

Incepe gatitul

1. Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul pudră, gălbenușurile, coaja de portocală, vanilia și un praf de sare până se obține o cremă omogenă.
2. Se adaugă făina treptat și se frământă până se obține un aluat ușor moale, nelipicios.
3. Se învelește aluatul în folie de plastic alimentară și se dă la frigider pentru o jumătate de oră.
4. După repaus, se împarte aluatul în două sau trei părți. Se întinde fiecare parte cu sucitorul până se obține o foaie subțire.
5. Cu ajutorul unui cuțit, se taie fâșia în triunghiuri potrivite sau în funcție de cât de mari se doresc cornulețele.
6. Se așază pe partea mai lată a triunghiului o linguriță de gem de caise și se rulează dinspre bază spre vârful triunghiului.
7. Se așază cornulețele pe tavă, pe hârtie de copt, cu vârful dedesubt ca să nu se desfacă în timpul coacerii.
8. Se dau la cuptor la 150°C, în cuptorul preîncălzit, pentru circa 15-20 minute sau până când cornulețele se rumenesc frumos.
9. Se presară zahăr pudră peste cornulețe după ce sunt scoase din cuptor.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Desert
  • CORNULEȚE FRAGEDE CU UNT ȘI GEM DE CAISE

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale