
CLAFOUTIS CU CĂPȘUNE
Dificultate
MediuPret
MediuNota
5 din 5Desert

Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 500 g căpșune
- 3 ouă
- 100 g zahăr tos
- 100 g faina
- 200 ml lapte
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1/4 lingură sare
- 5 g unt pentru a unge tava de copt
Incepe gatitul
1. Preîncălzește cuptorul la 180 °C. 2. Curăță căpșunele și tăie-le în jumătăți. 3. Unge cu unt o tavă de copt de 25 cm diametru si presară puțin zahăr pe fundul ei. 4. Într-un bol, bate ouăle cu zahărul, sarea și vanilia, apoi adaugă treptat făina și omogenizează. 5. Adaugă laptele și amestecă până se încorporează. 6. Toarnă compoziția în tavă și dă la cuptorul preîncălzit. După 2-3 minute, scoate tava și așază fructele deasupra. Bagă la loc în cuptor și lasă să se coacă încă vreo 35-40 de minute sau până trece testul scobitorii. 7. Când prăjitura este gata, pudreaz-o cu zahăr și o servește-o caldă, dar este la fel de bună și rece, de la frigider.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Desert