Incepe gatitul
1. Aranjează jamonul pe un platou de lemn sau pe o farfurie.
2. Taie ciupercile în felii subțiri de 2-3 mm.
3. Taie roșiile în bucăți mici de 0,5 cm și amestecă-le într-un castron cu sare, piper și niște cimbru proaspăt de pe o ramură (poți folosi și busuioc).
4. Încinge la foc mediu spre mare o tigaie mare, cu 2 linguri de ulei de măsline.
5. Când uleiul e încins, adaugă 2 căței de usturoi zdrobiți cu lama unui cuțit și lasă-i în tigaie aproximativ 1 minut, până încep să-și schimbe culoarea – scoate-i apoi din tigaie și aruncă-i.
6. Adaugă jumătate din ciuperci și amestecă încontinuu aproximativ 2-3 minute (după 1 minut condimentează cu sare, piper si frunzele de la o ramură de cimbru proaspăt).
7. Scoate ciupercile din tigaie când au căpătat culoare și pune-le într-un castron – repetă procesul cu restul ciupercilor.
8. În paralel, pune feliile de pâine într-o tigaie încinsă, ca să le prăjești (poți folosi și un prăjitor de pâine) – dacă se ard puțin nu e nicio problemă, poți curăța partea mai arsă cu un cuțit, după ce pâinea se răcește puțin.
9. Freacă feliile de pâine cu restul de usturoi, stropește-le cu restul de ulei de măsline și așază-le pe un platou de lemn sau o farfurie.
10. Așază cu o lingură roșiile tăiate pe fiecare felie de pâine prăjită și servește-le împreună cu ciupercile, jamonul și un pahar rece de Stella Artois.