Ai cautat retetaBruschette cu rosii, ciuperci sotate & jamon
Mega image logo
  • Bruschette cu rosii, ciuperci sotate & jamon

Bruschette cu rosii, ciuperci sotate & jamon

Bruschette cu rosii, ciuperci sotate & jamon
Usor
1'- 30'
0/5
Redus

Ingrediente pentru

Ingrediente
4 portii
  • 350 g ciuperci curățate
  • 6 felii pâine
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 70 g jamon
  • 1 câteva ramuri de cimbru proaspat
  • 5 căței de usturoi curățați
  • 500 g roșii
  • 1 Bere Stella Artois
  • 350 g ciuperci curățate
  • 6 felii pâine
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 70 g jamon
  • 1 câteva ramuri de cimbru proaspat
  • 5 căței de usturoi curățați
  • 500 g roșii
  • 1 Bere Stella Artois

Incepe gatitul

1. Aranjează jamonul pe un platou de lemn sau pe o farfurie.
2. Taie ciupercile în felii subțiri de 2-3 mm.
3. Taie roșiile în bucăți mici de 0,5 cm și amestecă-le într-un castron cu sare, piper și niște cimbru proaspăt de pe o ramură (poți folosi și busuioc).
4. Încinge la foc mediu spre mare o tigaie mare, cu 2 linguri de ulei de măsline.
5. Când uleiul e încins, adaugă 2 căței de usturoi zdrobiți cu lama unui cuțit și lasă-i în tigaie aproximativ 1 minut, până încep să-și schimbe culoarea – scoate-i apoi din tigaie și aruncă-i.
6. Adaugă jumătate din ciuperci și amestecă încontinuu aproximativ 2-3 minute (după 1 minut condimentează cu sare, piper si frunzele de la o ramură de cimbru proaspăt).
7. Scoate ciupercile din tigaie când au căpătat culoare și pune-le într-un castron – repetă procesul cu restul ciupercilor.
8. În paralel, pune feliile de pâine într-o tigaie încinsă, ca să le prăjești (poți folosi și un prăjitor de pâine) – dacă se ard puțin nu e nicio problemă, poți curăța partea mai arsă cu un cuțit, după ce pâinea se răcește puțin.
9. Freacă feliile de pâine cu restul de usturoi, stropește-le cu restul de ulei de măsline și așază-le pe un platou de lemn sau o farfurie.
10. Așază cu o lingură roșiile tăiate pe fiecare felie de pâine prăjită și servește-le împreună cu ciupercile, jamonul și un pahar rece de Stella Artois.

Nota

Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Italian
De zi cu zi,Petreceri,Petrecerea copiilor,Gratar,Picnic
Brunch
Primavara,Vara,Toamna
Snack

Ingrediente pentru 4 persoane

Ol'eve Ulei de masline extravirgin 750ml
99.99 Lei/L

Produsul este indisponibil online, adauga-l in lista de cumparaturi

MEGA Cimbru 15g
266.00 Lei/Kg

Produsul este indisponibil online, adauga-l in lista de cumparaturi

(produs ambalat) Rosii cherry ciorchine 250g
29.96 Lei/Kg

Produsul este indisponibil online, adauga-l in lista de cumparaturi

Stella Artois Bere blonda superioara 0.33L
20.06 Lei/L

Produsul este indisponibil online, adauga-l in lista de cumparaturi

Paine cu maia, integrala, cu seminte de in 400g
Michael Artisan Bakery Paine cu maia, integrala, cu seminte de in 400g
18.73 Lei/Kg
7
49
Lei
Jambon Serrano 70g
Espina Jambon Serrano 70g
251.29 Lei/Kg
  • limited-assortment.external.47cf3365.svg
17
59
Lei
Usturoi, import
(vrac) Usturoi, import
+/- 0.250 Kg
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
  • limited-assortment.external.47cf3365.svg
5
25
Lei

Ti-ar placea si