Ai cautat retetaBruschette cu rosii, ciuperci sotate & jamon
Mega image logo
  • Bruschette cu rosii, ciuperci sotate & jamon

Bruschette cu rosii, ciuperci sotate & jamon

Dificultate

Usor

Durata

1'- 30'

Nota

Reteta nu a fost votata
Snack
Bruschette cu rosii, ciuperci sotate & jamon

Ingrediente pentru 4 Persoane

4 Persoane
  • 350 g ciuperci curățate
  • 6 felii pâine
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 70 g jamon
  • 1 câteva ramuri de cimbru proaspat
  • 5 căței de usturoi curățați
  • 500 g roșii
  • 1 Bere Stella Artois

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale
  • Ulei de masline extravirgin 750ml
    93.32 Lei/L
    69,99 Lei
    4256
  • Jambon Serrano 70g
    277.00 Lei/Kg
    19,39 Lei
    16916
  • Cimbru  15g
    266.00 Lei/Kg
    3,99 Lei
    31226
  • Incepe gatitul

    1. Aranjează jamonul pe un platou de lemn sau pe o farfurie.
    2. Taie ciupercile în felii subțiri de 2-3 mm.
    3. Taie roșiile în bucăți mici de 0,5 cm și amestecă-le într-un castron cu sare, piper și niște cimbru proaspăt de pe o ramură (poți folosi și busuioc).
    4. Încinge la foc mediu spre mare o tigaie mare, cu 2 linguri de ulei de măsline.
    5. Când uleiul e încins, adaugă 2 căței de usturoi zdrobiți cu lama unui cuțit și lasă-i în tigaie aproximativ 1 minut, până încep să-și schimbe culoarea – scoate-i apoi din tigaie și aruncă-i.
    6. Adaugă jumătate din ciuperci și amestecă încontinuu aproximativ 2-3 minute (după 1 minut condimentează cu sare, piper si frunzele de la o ramură de cimbru proaspăt).
    7. Scoate ciupercile din tigaie când au căpătat culoare și pune-le într-un castron – repetă procesul cu restul ciupercilor.
    8. În paralel, pune feliile de pâine într-o tigaie încinsă, ca să le prăjești (poți folosi și un prăjitor de pâine) – dacă se ard puțin nu e nicio problemă, poți curăța partea mai arsă cu un cuțit, după ce pâinea se răcește puțin.
    9. Freacă feliile de pâine cu restul de usturoi, stropește-le cu restul de ulei de măsline și așază-le pe un platou de lemn sau o farfurie.
    10. Așază cu o lingură roșiile tăiate pe fiecare felie de pâine prăjită și servește-le împreună cu ciupercile, jamonul și un pahar rece de Stella Artois.
    Nota
    Reteta nu a fost votata
    Ai incercat aceasta reteta?
    Spune-ne cat de mult ti-a placut!
    Italian
    Brunch
    Snack
    • Bruschette cu rosii, ciuperci sotate & jamon

    Cumpara toate ingredientele

    Ingrediente esentiale
  • Ulei de masline extravirgin 750ml
    93.32 Lei/L
    69,99 Lei
    4256
  • Jambon Serrano 70g
    277.00 Lei/Kg
    19,39 Lei
    16916
  • Cimbru  15g
    266.00 Lei/Kg
    3,99 Lei
    31226