Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaBruschette cu rosii, ciuperci sotate & jamon
Mega image logo
  • Bruschette cu rosii, ciuperci sotate & jamon

Bruschette cu rosii, ciuperci sotate & jamon

Nota

Reteta nu a fost votata
Snack
Bruschette cu rosii, ciuperci sotate & jamon

Ingrediente pentru 4 Persoane

4 Persoane
  • 350 g ciuperci curățate
  • 6 felii pâine
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 70 g jamon
  • 1 câteva ramuri de cimbru proaspat
  • 5 căței de usturoi curățați
  • 500 g roșii
  • 1 Bere Stella Artois

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale

Incepe gatitul

1. Aranjează jamonul pe un platou de lemn sau pe o farfurie.
2. Taie ciupercile în felii subțiri de 2-3 mm.
3. Taie roșiile în bucăți mici de 0,5 cm și amestecă-le într-un castron cu sare, piper și niște cimbru proaspăt de pe o ramură (poți folosi și busuioc).
4. Încinge la foc mediu spre mare o tigaie mare, cu 2 linguri de ulei de măsline.
5. Când uleiul e încins, adaugă 2 căței de usturoi zdrobiți cu lama unui cuțit și lasă-i în tigaie aproximativ 1 minut, până încep să-și schimbe culoarea – scoate-i apoi din tigaie și aruncă-i.
6. Adaugă jumătate din ciuperci și amestecă încontinuu aproximativ 2-3 minute (după 1 minut condimentează cu sare, piper si frunzele de la o ramură de cimbru proaspăt).
7. Scoate ciupercile din tigaie când au căpătat culoare și pune-le într-un castron – repetă procesul cu restul ciupercilor.
8. În paralel, pune feliile de pâine într-o tigaie încinsă, ca să le prăjești (poți folosi și un prăjitor de pâine) – dacă se ard puțin nu e nicio problemă, poți curăța partea mai arsă cu un cuțit, după ce pâinea se răcește puțin.
9. Freacă feliile de pâine cu restul de usturoi, stropește-le cu restul de ulei de măsline și așază-le pe un platou de lemn sau o farfurie.
10. Așază cu o lingură roșiile tăiate pe fiecare felie de pâine prăjită și servește-le împreună cu ciupercile, jamonul și un pahar rece de Stella Artois.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Brunch
Snack
  • Bruschette cu rosii, ciuperci sotate & jamon

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale