• Livrăm produsele oriunde în țară
  • Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
  • Alegem cu grijă cele mai bune produse
  • Cea mai variată gamă de produse din Mega
  • Avem magazinul online deschis 24/7
  • Quick shop
  • Liste  
: In aceasta perioada, pentru a limita cat mai mult contactul intre curieri si dvs. am eliminat plata cu cash, la livrare. Pentru comenzile plasate din Supermarket Online se poate plati numai online, cu card.  
Inapoi

Bruschete cu caponata

De catre Reteta Mega Image

O reteta usoara pentru cei care au pofta de bruschete.

Dificultate medie
Cost mediu
Mai putin de 30 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Aperitiv
  • Bucatarie: Italian
  • Dieta: Clasic
  • Mancare: Altul
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Bruschete cu caponata
Dificultate medie
Cost mediu
Mai putin de 30 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 8 Portii +
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de pasta de tomate
  • 3 linguri de zahar
  • 1 cana de busuioc tocat
  • 1 lingurita de fulgi de ardei rosu
  • 1 cana de otet de vin rosu
  • 3 linguri de capere in otet, scurse
  • 1 ceasca de muguri de pin, prajiti
  • 1 ceasca de masline, tocate marunt
  • 6 rosii potrivite, tocate marunt
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 1 tulpina de telina (apio), tocata
  • 500 g de vinete taiate cuburi
  • sare, piper
Pregatire

Pasul 1: Intr-o strecuratoare, amesteca cuburile de vinete cu 2-3 linguri de sare si lasa-le la scurs pentru o ora, acoperite cu o farfurie pe care ai pus o greutate. Scurge-le, clateste-le cu apa si usuca-le cu prosoape de hartie.
Pasul 2: Caleste ceapa si telina in 2 linguri de ulei de masline cu un praf de sare, pana cand ceapa incepe sa se inmoaie – aproximativ 5 minute. Adauga si usturoiul si mai lasa 1-2 minute. Scoate legumele din tigaie si pune-le deoparte.
Pasul 3: In aceeasi tigaie (stearsa cu un prosop de hartie) incinge celelalte 2 linguri de ulei de masline si rastoarna vinetele, raspandindu-le intr-un strat cat mai uniform. Lasa-le sa sfaraie 1-2 minute inainte de a le agita, apoi mai lasa-le un minut inainte de a le agita din nou. Gateste-le astfel timp de 5-6 minute.
Pasul 4: Adauga amestecul de ceapa si telina, rosiile, maslinele, mugurii de pin, caperele si fulgii de ardei rosu. Amesteca bine. Adauga pasta de rosii, otetul si zaharul si amesteca inca o data. Lasa-le pe foc, amestecand ocazional, in jur de 10 minute, pana cand vinetele se inmoaie bine.
Pasul 5: Ia tigaia de pe foc si lasa caponata sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Adauga busuiocul si potriveste de sare si piper. Este delicioasa pe paine prajita, dar o poti servi si cu paste sau mamaliga. Se poate pastra la frigider, acoperita, pana la 5 zile.

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista