Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaBruschete cu caponata
Mega image logo
  • Bruschete cu caponata

Bruschete cu caponata

De catre Reteta Mega Image
O reteta usoara pentru cei care au pofta de bruschete.

Dificultate

Mediu

Durata

1'- 30'

Pret

Mediu

Nota

5 din 5
Clasic
Altele
Aperitiv
Bruschete cu caponata

Ingrediente pentru 8 Persoane

8 Persoane
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de pasta de tomate
  • 3 linguri de zahar
  • 1 cana de busuioc tocat
  • 1 lingurita de fulgi de ardei rosu
  • 1 cana de otet de vin rosu
  • 3 linguri de capere in otet, scurse
  • 1 ceasca de muguri de pin, prajiti
  • 1 ceasca de masline, tocate marunt
  • 6 rosii potrivite, tocate marunt
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 1 tulpina de telina (apio), tocata
  • 500 g de vinete taiate cuburi
  • sare, piper

Incepe gatitul

Pasul 1: Intr-o strecuratoare, amesteca cuburile de vinete cu 2-3 linguri de sare si lasa-le la scurs pentru o ora, acoperite cu o farfurie pe care ai pus o greutate. Scurge-le, clateste-le cu apa si usuca-le cu prosoape de hartie.
Pasul 2: Caleste ceapa si telina in 2 linguri de ulei de masline cu un praf de sare, pana cand ceapa incepe sa se inmoaie – aproximativ 5 minute. Adauga si usturoiul si mai lasa 1-2 minute. Scoate legumele din tigaie si pune-le deoparte.
Pasul 3: In aceeasi tigaie (stearsa cu un prosop de hartie) incinge celelalte 2 linguri de ulei de masline si rastoarna vinetele, raspandindu-le intr-un strat cat mai uniform. Lasa-le sa sfaraie 1-2 minute inainte de a le agita, apoi mai lasa-le un minut inainte de a le agita din nou. Gateste-le astfel timp de 5-6 minute.
Pasul 4: Adauga amestecul de ceapa si telina, rosiile, maslinele, mugurii de pin, caperele si fulgii de ardei rosu. Amesteca bine. Adauga pasta de rosii, otetul si zaharul si amesteca inca o data. Lasa-le pe foc, amestecand ocazional, in jur de 10 minute, pana cand vinetele se inmoaie bine.
Pasul 5: Ia tigaia de pe foc si lasa caponata sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Adauga busuiocul si potriveste de sare si piper. Este delicioasa pe paine prajita, dar o poti servi si cu paste sau mamaliga. Se poate pastra la frigider, acoperita, pana la 5 zile.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Italian
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Aperitiv
  • Bruschete cu caponata