• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

Bruschete cu caponata

De catre Reteta Mega Image

O reteta usoara pentru cei care au pofta de bruschete.

Dificultate medie
Cost mediu
Mai putin de 30 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Aperitiv
  • Bucatarie: Italian
  • Dieta: Clasic
  • Mancare: Altul
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Bruschete cu caponata
Dificultate medie
Cost mediu
Mai putin de 30 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 8 Portii +
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de pasta de tomate
  • 3 linguri de zahar
  • 1 cana de busuioc tocat
  • 1 lingurita de fulgi de ardei rosu
  • 1 cana de otet de vin rosu
  • 3 linguri de capere in otet, scurse
  • 1 ceasca de muguri de pin, prajiti
  • 1 ceasca de masline, tocate marunt
  • 6 rosii potrivite, tocate marunt
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 1 tulpina de telina (apio), tocata
  • 500 g de vinete taiate cuburi
  • sare, piper
Pregatire

Pasul 1: Intr-o strecuratoare, amesteca cuburile de vinete cu 2-3 linguri de sare si lasa-le la scurs pentru o ora, acoperite cu o farfurie pe care ai pus o greutate. Scurge-le, clateste-le cu apa si usuca-le cu prosoape de hartie.
Pasul 2: Caleste ceapa si telina in 2 linguri de ulei de masline cu un praf de sare, pana cand ceapa incepe sa se inmoaie – aproximativ 5 minute. Adauga si usturoiul si mai lasa 1-2 minute. Scoate legumele din tigaie si pune-le deoparte.
Pasul 3: In aceeasi tigaie (stearsa cu un prosop de hartie) incinge celelalte 2 linguri de ulei de masline si rastoarna vinetele, raspandindu-le intr-un strat cat mai uniform. Lasa-le sa sfaraie 1-2 minute inainte de a le agita, apoi mai lasa-le un minut inainte de a le agita din nou. Gateste-le astfel timp de 5-6 minute.
Pasul 4: Adauga amestecul de ceapa si telina, rosiile, maslinele, mugurii de pin, caperele si fulgii de ardei rosu. Amesteca bine. Adauga pasta de rosii, otetul si zaharul si amesteca inca o data. Lasa-le pe foc, amestecand ocazional, in jur de 10 minute, pana cand vinetele se inmoaie bine.
Pasul 5: Ia tigaia de pe foc si lasa caponata sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Adauga busuiocul si potriveste de sare si piper. Este delicioasa pe paine prajita, dar o poti servi si cu paste sau mamaliga. Se poate pastra la frigider, acoperita, pana la 5 zile.

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista