Brânză feta în foietaj, cu smochine și sirop de miere cu lămâie
Alină-ți dorul de Grecia cu această rețetă: brânză feta învelită
în foietaj, prăjită în tigaie și aromată cu un sirop dulce-acrișor
senzațional de miere cu suc de lămâie, semințe de susan și
smochine – o feta Saganaki interpretată de Chef Alex Iacob.
Dificultate
UsorNota
Reteta nu a fost votata
Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 200 g aluat foietaj
- 300 g brânză Feta
- 3 linguri linguri de ulei de măsline
- 1 coajă de lămâie rasă
- 2 crenguțe de rozmarin
- 1 linguriță semințe de susan
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
76489
84169
9255
Incepe gatitul
1. Scurge bine brânza de saramură. Pe un blat pudrat cu făină, întinde foietajul foarte bine cu ajutorul unui sucitor, apoi taie-l în două pătrate egale. Așază fiecare bucată de brânză în mijlocul unui pătrat de foietaj și împachetează-le în aluat. (Vezi în rețeta video cum se împachetează.) 2. Într-o tigaie, pune uleiul de măsline, lasă-l să se încingă, apoi pune la prăjit bucățile de brânză în foietaj, la foc mediu, câte 5-6 minute pe fiecare parte. 3. Scoate brânza pe o farfurie și scurge uleiul din tigaie. Pune în tigaie zeama de la o lămâie, crenguța de rozmarin, 2 sferturi de lămâie, susanul, smochinele și mierea. Amestecă și adu compoziția la fierbere. Adaugă brânza înapoi în tigaie și, cu o lingură, stropește-o constant cu siropul format, timp de 3-4 minute, la foc mic. 4. Așază brânza pe farfurii și servește-o cu sosul și cu smochinele din tigaie.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Grecesc
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
76489
84169
9255