Mega image logo
  • Bisque

Bisque

De catre Reteta Mega Image
Un singur cuvant: Franta. Povestea e simpla, dar rafinata. Bisque. La fel si reteta.

Dificultate

Usor

Durata

1'- 30'

Pret

Mediu

Nota

5 din 5
Clasic
Altele
Aperitiv
Bisque

Ingrediente pentru 2 Persoane

2 Persoane
  • 8 creveti
  • 8 cuburi de somon
  • 4 Saint Jaques
  • ulei de masline
  • ceapa
  • apio
  • vin alb
  • morcov
  • sofran
  • pasta de tomate
  • cimbru
  • sare, piper, apa

Incepe gatitul

Pasul 1: Pune ulei de masline intr-o tigaie si prajeste capetele si carcasele de la creveti. Prajeste-le pana devin maronii si incep sa pocneasca.
Pasul 2: Scoate (doar) capetele si stinge restul cu un pic de vin.
Pasul 3: Toaca marunt legumele si pune-le in tigaie, apoi pune si pasta de tomate.
Pasul 4: Cand sunt gatite complet, stinge totul cu apa sau o supa de legume. Fierbe-le cateva minute, apoi baga blenderul pana obtii o crema fina.
Pasul 5: Strecoara totul printr-o sita foarte deasa si in supa rezultata fierbe carnea de la creveti, scoicile si bucatile de somon.
Pasul 6: Serveste aceasta super-supa calda, nu fierbinte, cu petale de cimbru deasupra.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Frantuzesc
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Aperitiv
  • Bisque