Bisque
De catre Reteta Mega Image
Un singur cuvant: Franta. Povestea e simpla, dar rafinata. Bisque. La fel si reteta.
Dificultate
UsorDurata
1'- 30'Pret
MediuNota
5 din 5Clasic
Altele
Aperitiv

Ingrediente pentru 2 Persoane
2 Persoane
- 8 creveti
- 8 cuburi de somon
- 4 Saint Jaques
- ulei de masline
- ceapa
- apio
- vin alb
- morcov
- sofran
- pasta de tomate
- cimbru
- sare, piper, apa
Incepe gatitul
Pasul 1: Pune ulei de masline intr-o tigaie si prajeste capetele si carcasele de la creveti. Prajeste-le pana devin maronii si incep sa pocneasca.
Pasul 2: Scoate (doar) capetele si stinge restul cu un pic de vin.
Pasul 3: Toaca marunt legumele si pune-le in tigaie, apoi pune si pasta de tomate.
Pasul 4: Cand sunt gatite complet, stinge totul cu apa sau o supa de legume. Fierbe-le cateva minute, apoi baga blenderul pana obtii o crema fina.
Pasul 5: Strecoara totul printr-o sita foarte deasa si in supa rezultata fierbe carnea de la creveti, scoicile si bucatile de somon.
Pasul 6: Serveste aceasta super-supa calda, nu fierbinte, cu petale de cimbru deasupra.
Pasul 2: Scoate (doar) capetele si stinge restul cu un pic de vin.
Pasul 3: Toaca marunt legumele si pune-le in tigaie, apoi pune si pasta de tomate.
Pasul 4: Cand sunt gatite complet, stinge totul cu apa sau o supa de legume. Fierbe-le cateva minute, apoi baga blenderul pana obtii o crema fina.
Pasul 5: Strecoara totul printr-o sita foarte deasa si in supa rezultata fierbe carnea de la creveti, scoicile si bucatile de somon.
Pasul 6: Serveste aceasta super-supa calda, nu fierbinte, cu petale de cimbru deasupra.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Frantuzesc
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Aperitiv