• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

Biscuiti sablati (cu parmezan)

De catre Marius Tudosiei

Pentru prima incursiune culinara, Marius ne propune cinci retete pe cat de diferite, pe atat de strans legate una de cealalta printr-un ingredient comun, iubit de toata lumea: branza. Una dintre acestea este reteta pentru biscuit cu parmezan.

Usor de preparat
Cost mediu
Mai putin de 30 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Desert
  • Bucatarie: International
  • Dieta: Bogat in zahar
  • Mancare: Altul
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Biscuiti sablati (cu parmezan)
Usor de preparat
Cost mediu
Mai putin de 30 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 2 Portii +
  • 100 g faina integrala
  • 100 g unt 80-84% grasime
  • 7 g ace de rozmarin proaspat
  • 100 g parmezan
  • 10 g sare grunjoasa
Pregatire

Pasul 1: Toaca grosier acele de rozmarin cu cutitul, fara a-l baga in blender mecanic. In felul acesta, vei conserva foarte bine aroma rozmarinului. Da pe razatoarea mare tot parmezanul.
Pasul 2: Intr-un robot de bucatarie, pune faina cernuta, untul la temperatura camerei si sarea grunjoasa. Porneste robotul fara sa-l lasi prea mult in actiune. Cu cat il lasi mai mult, cu atat biscuitii vor iesi mai putin sfaramiciosi. E suficient sa omogenizezi amestecul, nu-l chinui prea mult. Spre final, introdu si parmezanul ras si rozmarinul.
Pasul 3: Ruleaza aluatul in folie alimentara, in forma unui cilindru cu diametrul de 3 cm. Raceste-l pentru o ora sau congeleaza-l timp de 14-15 minute. Taie-l apoi rondele de maximum jumatate de centimetru, coace-le la 190 de grade pentru 10-12 minute cu ventilatie, dar urmareste cuptorul sa nu se rumeneasca prea tare.
Pasul 4: Scoate biscutii pe un grilaj de racorire sau pe o suprafata rece, cu tot cu hartia de copt, sa scazi temperatura lor. In acest fel, se opreste procesul de gatire. Raceste-i si serveste-i langa vinul tau sec favorit. Ii poti conserva in cutii aerisite pentru mai bine de o saptamana.

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista