Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaBiscuiti sablati (cu parmezan)
Mega image logo
  • Biscuiti sablati (cu parmezan)

Biscuiti sablati (cu parmezan)

De catre Marius Tudosiei
Pentru prima incursiune culinara, Marius ne propune cinci retete pe cat de diferite, pe atat de strans legate una de cealalta printr-un ingredient comun, iubit de toata lumea: branza. Una dintre acestea este reteta pentru biscuit cu parmezan.

Dificultate

Usor

Durata

1'- 30'

Pret

Mediu

Nota

Reteta nu a fost votata
Bogat in zahar
Altele
Desert
Biscuiti sablati (cu parmezan)

Ingrediente pentru 2 Persoane

2 Persoane
  • 100 g faina integrala
  • 100 g unt 80-84% grasime
  • 7 g ace de rozmarin proaspat
  • 100 g parmezan
  • 10 g sare grunjoasa

Incepe gatitul

Pasul 1: Toaca grosier acele de rozmarin cu cutitul, fara a-l baga in blender mecanic. In felul acesta, vei conserva foarte bine aroma rozmarinului. Da pe razatoarea mare tot parmezanul.
Pasul 2: Intr-un robot de bucatarie, pune faina cernuta, untul la temperatura camerei si sarea grunjoasa. Porneste robotul fara sa-l lasi prea mult in actiune. Cu cat il lasi mai mult, cu atat biscuitii vor iesi mai putin sfaramiciosi. E suficient sa omogenizezi amestecul, nu-l chinui prea mult. Spre final, introdu si parmezanul ras si rozmarinul.
Pasul 3: Ruleaza aluatul in folie alimentara, in forma unui cilindru cu diametrul de 3 cm. Raceste-l pentru o ora sau congeleaza-l timp de 14-15 minute. Taie-l apoi rondele de maximum jumatate de centimetru, coace-le la 190 de grade pentru 10-12 minute cu ventilatie, dar urmareste cuptorul sa nu se rumeneasca prea tare.
Pasul 4: Scoate biscutii pe un grilaj de racorire sau pe o suprafata rece, cu tot cu hartia de copt, sa scazi temperatura lor. In acest fel, se opreste procesul de gatire. Raceste-i si serveste-i langa vinul tau sec favorit. Ii poti conserva in cutii aerisite pentru mai bine de o saptamana.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Bogat in zahar
Altele
Altul
Toate sezoanele
Desert
  • Biscuiti sablati (cu parmezan)