Sari peste
Mega image logo

Buna,

Contul meu
0

Comanda acum si ai LIVRARE GRATUITA, la achizitii peste 50 lei cu livrare in 2 ore si peste 250 lei cu livrare a doua zi!

Ai cautat retetaBiscuiti sablati (cu parmezan)
Mega image logo
  • Biscuiti sablati (cu parmezan)
Biscuiti sablati (cu parmezan)

Biscuiti sablati (cu parmezan)

De catre Marius Tudosiei
Pentru prima incursiune culinara, Marius ne propune cinci retete pe cat de diferite, pe atat de strans legate una de cealalta printr-un ingredient comun, iubit de toata lumea: branza. Una dintre acestea este reteta pentru biscuit cu parmezan.
Usor
1'- 30'
5/5
Mediu

Ingrediente pentruPersoane

2 portii
  • 100 g faina integrala
  • 100 g unt 80-84% grasime
  • 7 g ace de rozmarin proaspat
  • 100 g parmezan
  • 10 g sare grunjoasa
  • 100 g faina integrala
  • 100 g unt 80-84% grasime
  • 7 g ace de rozmarin proaspat
  • 100 g parmezan
  • 10 g sare grunjoasa

Incepe gatitul

Pasul 1: Toaca grosier acele de rozmarin cu cutitul, fara a-l baga in blender mecanic. In felul acesta, vei conserva foarte bine aroma rozmarinului. Da pe razatoarea mare tot parmezanul.
Pasul 2: Intr-un robot de bucatarie, pune faina cernuta, untul la temperatura camerei si sarea grunjoasa. Porneste robotul fara sa-l lasi prea mult in actiune. Cu cat il lasi mai mult, cu atat biscuitii vor iesi mai putin sfaramiciosi. E suficient sa omogenizezi amestecul, nu-l chinui prea mult. Spre final, introdu si parmezanul ras si rozmarinul.
Pasul 3: Ruleaza aluatul in folie alimentara, in forma unui cilindru cu diametrul de 3 cm. Raceste-l pentru o ora sau congeleaza-l timp de 14-15 minute. Taie-l apoi rondele de maximum jumatate de centimetru, coace-le la 190 de grade pentru 10-12 minute cu ventilatie, dar urmareste cuptorul sa nu se rumeneasca prea tare.
Pasul 4: Scoate biscutii pe un grilaj de racorire sau pe o suprafata rece, cu tot cu hartia de copt, sa scazi temperatura lor. In acest fel, se opreste procesul de gatire. Raceste-i si serveste-i langa vinul tau sec favorit. Ii poti conserva in cutii aerisite pentru mai bine de o saptamana.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Bogat in zahar
Altele
Altul
Toate sezoanele
Desert