Banana bread vegană, cu nuci și fructe uscate
Un mod minunat și delicios de a folosi bananele pe care le-ai uitat în coșul cu fructe până s-au înnegrit.
Merge atât ca desert, cât și ca mic dejun sau gustare de după-amiază, lângă o ceașcă de cafea sau ceai.
Pret
RedusNota
Reteta nu a fost votataVegan
Desert

Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 3 banane mari, foarte coapte (negre)
- 75 ml ulei de floarea soarelui, plus extra pentru uns tava de copt
- 100 g zahăr brun
- 225 g făină
- 3 lingurițe cu vârf praf de copt
- 3 lingurițe scorțișoară
- 50 g fructe uscate și nuci
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
67067
24012
97597
22989
Incepe gatitul
1. Curăță bananele de coajă și zdrobește-le cu furculița într-un bol mare. Folosește banane super coapte, chiar până ce coaja s-a înnegrit bine (cu cât sunt mai coapte, cu atât sunt mai dulci). Amestecă apoi bananele zdrobite cu uleiul de floarea soarelui și zahărul brun. Adaugă și făina împreună cu praful de copt și scorțișoara, apoi amestecă până se încorporează. În fine, adaugă în compoziție și fructele uscate împreună cu nucile tocate grosier.
2. Toarnă compoziția într-o formă de chec unsă cu ulei și dă-o la cuptorul preîncălzit la 200° C, timp de 40 de minute sau până când trece testul scobitorii. După primele 20 de minute verifică prăjitura, iar dacă observi că se arde prea repede la exterior, acoperă tava cu folie de aluminiu și coace-o astfel pentru restul timpului.
3. După ce s-a copt (scobitoarea iese curată din prăjitură), las-o 10- 15 minute să se răcească înainte să tai prima felie. Este delicioasă când o servești caldă, dar dezvoltă o textură moale și elastică a doua zi.
2. Toarnă compoziția într-o formă de chec unsă cu ulei și dă-o la cuptorul preîncălzit la 200° C, timp de 40 de minute sau până când trece testul scobitorii. După primele 20 de minute verifică prăjitura, iar dacă observi că se arde prea repede la exterior, acoperă tava cu folie de aluminiu și coace-o astfel pentru restul timpului.
3. După ce s-a copt (scobitoarea iese curată din prăjitură), las-o 10- 15 minute să se răcească înainte să tai prima felie. Este delicioasă când o servești caldă, dar dezvoltă o textură moale și elastică a doua zi.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
American
Vegan
Desert
Desert
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
67067
24012
97597
22989