Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaArdei umpluti
Mega image logo
  • Ardei umpluti

Ardei umpluti

De catre Reteta Mega Image
Felul principal preferat al copilariei, reuseste sa fie la fel de gustor de fiecare data cand il prepari. Da-i azi o noua oczie sa te imbie cu gustul amarui al ardeilor si carne savuroasa.

Dificultate

Mediu

Durata

1'- 30'

Pret

Mediu

Nota

5 din 5
Clasic
Altele
Fel principal
Ardei umpluti

Ingrediente pentru 6 Persoane

6 Persoane
  • 10 ardei grasi
  • 5 rosii coapte
  • boia dulce
  • 1 ceasca (80g) de orez
  • smantana
  • 700 g de carne tocata (porc si vita)
  • 3 fire de ceapa verde
  • cimbru uscat
  • ulei, sare, piper

Incepe gatitul

Pasul 1: Taie-le capacelele si curata ardeii in interior de cotoare si seminte. Caleste ceapa tocata marunt in putin ulei, adauga orezul direct din punga, fara sa-l speli inainte, si amesteca-l cu ceapa 2-3 minute.
Pasul 2: Prepara umplutura. Intr-un castron mare, pune carnea tocata (se poate folosi doar de porc sau de porc si vita), adauga sare, piper, cimbru uscat, boia dulce. Adauga amestecul calit de ceapa si orez si framanta bine cu mana.
Pasul 3: Opareste rosiile cateva secunde, pentru a se despielita usor, apoi toaca-le in blender pana formeaza un sos fin.
Pasul 4: In functie de numarul si marimea ardeilor, imparte umplutura. Tine cont ca ardeii nu trebuie umpluti complet, fiindca orezul din compozitie se va umfla la fierbere.
Pasul 5: Aseaza ardeii intr-o cratita potrivita, astfel incat sa poata sta in picioare. Optional, ii poti praji putin inainte, intr-o tigaie neaderenta. Acopera-i cu capacelele (cu sau fara codite) si toarna deasupra sosul de rosii, sare si un praf de zahar. Eventual, adauga rondele de rosii crude. Pune o cana cu apa si lasa-i la fiert la foc mediu, sub capacul intredeschis, cam o ora. Optional, ii poti fierbe mai putin si da apoi la cuptor 15 minute, ca sa prinda culoare.
Pasul 6: Se servesc cu patrunjel tocat si un mot de smantana deasupra.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Est European
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal
  • Ardei umpluti