• Localizare magazine
: Acum poți modifica o comandă plasată deja, înainte ca aceasta să fie livrată. Află mai multe  aici.
Inapoi

Aperitiv cu aluat crocant si legume

De catre Joseph Hadad

Sfarsitul lunii aprilie sta sub semnul pregatirilor pentru sarbatorile de Pasti. Chef Joseph Hadad ne propune un meniu indraznet, pentru toata familia, in care ingrediente usoare si proaspete sunt pregatite si prezentate cu fastul cuvenit momentului, iar traditia este interpretata in cheie contemporana.

Dificultate ridicata
Cost redus
Mai mult de 60 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Aperitiv
  • Bucatarie: International
  • Dieta: Hiperproteic
  • Mancare: Mic dejun
  • Ocazie: Petreceri
  • Caracter sezonier: Vara

Trimite aceasta reteta

Aperitiv cu aluat crocant si legume
Dificultate ridicata
Cost redus
Mai mult de 60 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 4 Portii +
  • 5 foi de placinta
  • sare
  • ulei de masline
  • 4 fire de sparanghel
  • 2 morcovi
  • 4 fire de praz
  • 1 gulie
  • 1 dovlecel zucchini verde
  • 3 ardei capia (sau ardei rosii)
  • 300 conopide proaspate sau congelate
  • 3 ardei galbeni grasi
  • 1 fir de cimbru
Pregatire

Pasul 1: Pun la fiert o jumatate de conopida, in apa rece. Cand se inmoaie, o scot si pun in aceeasi apa jumatatea de gulie, apoi prazul. Procedez la fel cu sparanghelul si dovlecelul taiat rondele, pe care insa le las doar 1,5 minute. Pun deoparte legumele fierte.
Pasul 2: Deschid 5 foi de placinta, asezate una langa cealalta, si intind pe toata suprafata lor, cu pensula sau cu mana, un pic de ulei de masline. Apoi le suprapun. Peste prima foaie pun un pic de ulei de masline, asez alta foaie, din nou pun un pic de ulei, pana cand termin cele 5 foi etajate. Strang cu ambele maini foile, dinspre extremitati spre mijloc, adunandu-le si botindu-le. Le pun intr-o tava, pe care o dau la cuptor 13 minute, la 170 grade C.
Pasul 3: Coc pe plita sau in cuptor ardeii galbeni si capia. Ii tai in jumatate si in curat de seminte si nervuri. Ii fac rulouri, astfel: pe suprafata de lucru pun jumatate de ardei galben, intind peste el doua jumatati de ardei capia pe orizontala, deasupra pun alta jumatate de ardei galben. Rulez ardeii, iar cilindrul format il tai in trei. Obtin niste spirale colorate de ardei.
Pasul 4: Intr-o tigaie, sotez conopida, pe care o desprind in buchetele, sparanghelul, prazul dovlecelul. Asezonez cu sare, piper si firul de cimbru.
Pasul 5: Scot din cuptor foile de placinta aurii, botite si crocante, si le asez pe platoul pe care le voi servi. Deasupra lor, asez legumele – buchetele de conopida, sparanghel, praz, dovlecel. Adaug spiralele din ardei si gulia, taiata ca pentru carpaccio, in felii foarte subtiri, aproape transparente. Torn deasupra un strop de ulei de masline si decorez cu cimbru.

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista