• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

Antricot de vita cu piure de varza rosie

De catre Alexandru Dumitru

Ai incercat vreodata combinatia de piure de varza cu antricot bine facut la cuptor? Te invitam sa incerci reteta propusa de chef Alexandru Dumitru.

Dificultate medie
Cost mediu
Mai putin de 60 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Fel principal
  • Bucatarie: International
  • Dieta: Clasic
  • Mancare: Altul
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Antricot de vita cu piure de varza rosie
Dificultate medie
Cost mediu
Mai putin de 60 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 2 Portii +
  • 1 bucata de antricot de vită
  • ulei de rapita
  • 1 legatura de sparanghel
  • 5 fire de ceapa verde
  • 1 lingura cu ulei de masline
  • 30 g unt
  • 30 g busuioc proaspat
  • 1 varza rosie
  • 150 g malai
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • sare, piper
Pregatire

Pasul 1: Pentru piureul de varza rosie, gateste cartofii si ceapa taiate felii subtiri intr-un amestec de unt si ulei de masline.Adauga si un praf de sare. Dupa 15 minute la foc mic, adauga varza rosie tocata. Mai lasa 15 minute si da totul prin blender, apoi printr-o sita fina.
Pasul 2: Pentru mamaliga, fierbe 400 ml de apa cu un praf de sare, adauga malaiul si amesteca pana ajunge la consistenta dorita. La final, adauga busuiocul tocat fin.
Pasul 3: Pune mamaliga fierbinte intr-un vas si lasa-o sa se raceasca, tai-o in cuburi sau dreptunghiuri si pune-o pe gratarul incins inainte de a o servi. Opareste sparanghelul pentru 2 minute si scufunda- l apoi in apa cu gheata pentru a opri procesul de gatire.
Pasul 4: incinge gratarul foarte bine, unge-l cu foarte putin ulei de rapita si pune deasupra antricotul dat cu sare si piper. tine pe foc in jur de 3-4 minute, pe fiecare parte, si apoi alte 5 minute in cuptorul incins in prealabil.
Pasul 5: Sugestie de servire: la baza pune un strat de piure de varza rosie, apoi asaza cuburile de mamaliga tinute pe grill, antricotul si decoreaza cu sparanghelul blansat si firele de ceapa verde puse si ele pe gratarul incins pentru cel mult 1 minut. Optional, decoreaza farfuria cu sos de oase de vita.

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista