Sari peste
Mega image logo

Buna,

Contul meu
0

Comanda acum si ai LIVRARE GRATUITA, la achizitii peste 50 lei cu livrare in 2 ore si peste 250 lei cu livrare a doua zi!

Ai cautat retetaAntricot de vita cu piure de varza rosie
Mega image logo
  • Antricot de vita cu piure de varza rosie
Antricot de vita cu piure de varza rosie

Antricot de vita cu piure de varza rosie

De catre Alexandru Dumitru
Ai incercat vreodata combinatia de piure de varza cu antricot bine facut la cuptor? Te invitam sa incerci reteta propusa de chef Alexandru Dumitru.
Mediu
31'- 60'
5/5
Mediu

Ingrediente pentruPersoane

2 portii
  • 1 bucata de antricot de vită
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 150 g malai
  • 1 varza rosie
  • 30 g busuioc proaspat
  • 30 g unt
  • 1 lingura cu ulei de masline
  • 5 fire de ceapa verde
  • 1 legatura de sparanghel
  • ulei de rapita
  • sare, piper
  • 1 bucata de antricot de vită
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 150 g malai
  • 1 varza rosie
  • 30 g busuioc proaspat
  • 30 g unt
  • 1 lingura cu ulei de masline
  • 5 fire de ceapa verde
  • 1 legatura de sparanghel
  • ulei de rapita
  • sare, piper

Incepe gatitul

Pasul 1: Pentru piureul de varza rosie, gateste cartofii si ceapa taiate felii subtiri intr-un amestec de unt si ulei de masline.Adauga si un praf de sare. Dupa 15 minute la foc mic, adauga varza rosie tocata. Mai lasa 15 minute si da totul prin blender, apoi printr-o sita fina.
Pasul 2: Pentru mamaliga, fierbe 400 ml de apa cu un praf de sare, adauga malaiul si amesteca pana ajunge la consistenta dorita. La final, adauga busuiocul tocat fin.
Pasul 3: Pune mamaliga fierbinte intr-un vas si lasa-o sa se raceasca, tai-o in cuburi sau dreptunghiuri si pune-o pe gratarul incins inainte de a o servi. Opareste sparanghelul pentru 2 minute si scufunda- l apoi in apa cu gheata pentru a opri procesul de gatire.
Pasul 4: incinge gratarul foarte bine, unge-l cu foarte putin ulei de rapita si pune deasupra antricotul dat cu sare si piper. tine pe foc in jur de 3-4 minute, pe fiecare parte, si apoi alte 5 minute in cuptorul incins in prealabil.
Pasul 5: Sugestie de servire: la baza pune un strat de piure de varza rosie, apoi asaza cuburile de mamaliga tinute pe grill, antricotul si decoreaza cu sparanghelul blansat si firele de ceapa verde puse si ele pe gratarul incins pentru cel mult 1 minut. Optional, decoreaza farfuria cu sos de oase de vita.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal