Incepe gatitul
Pasul 1: Pentru piureul de varza rosie, gateste cartofii si ceapa taiate felii subtiri intr-un amestec de unt si ulei de masline.Adauga si un praf de sare. Dupa 15 minute la foc mic, adauga varza rosie tocata. Mai lasa 15 minute si da totul prin blender, apoi printr-o sita fina.
Pasul 2: Pentru mamaliga, fierbe 400 ml de apa cu un praf de sare, adauga malaiul si amesteca pana ajunge la consistenta dorita. La final, adauga busuiocul tocat fin.
Pasul 3: Pune mamaliga fierbinte intr-un vas si lasa-o sa se raceasca, tai-o in cuburi sau dreptunghiuri si pune-o pe gratarul incins inainte de a o servi. Opareste sparanghelul pentru 2 minute si scufunda- l apoi in apa cu gheata pentru a opri procesul de gatire.
Pasul 4: incinge gratarul foarte bine, unge-l cu foarte putin ulei de rapita si pune deasupra antricotul dat cu sare si piper. tine pe foc in jur de 3-4 minute, pe fiecare parte, si apoi alte 5 minute in cuptorul incins in prealabil.
Pasul 5: Sugestie de servire: la baza pune un strat de piure de varza rosie, apoi asaza cuburile de mamaliga tinute pe grill, antricotul si decoreaza cu sparanghelul blansat si firele de ceapa verde puse si ele pe gratarul incins pentru cel mult 1 minut. Optional, decoreaza farfuria cu sos de oase de vita.