• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

Antricot de vita cu mamaliga cu ghimbir

De catre Joseph Hadad

O reteta in care mamaliga traditionala prinde o alta aroma!

Dificultate medie
Cost mediu
Mai putin de 30 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Fel principal
  • Bucatarie: International
  • Dieta: Clasic
  • Mancare: Altul
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Antricot de vita cu mamaliga cu ghimbir
Dificultate medie
Cost mediu
Mai putin de 30 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 3 Portii +
  • 600 g de vita (antricot sau vrabioara)
  • 80 ml de lapte
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 50 ml de smantana
  • 1 lingurita de piper negru
  • 4 fire de rozmarin
  • 6 catei de usturoi
  • 6 frunze de dafin
  • 1 lingura de mustar de Dijon
  • 2 bucati de fenicul
  • sare, piper
  • 150 g de ciuperci champignon
  • 30 g de unt
  • 100 ml de apa
  • 250 g de malai
  • 55 g de ghimbir ras
Pregatire

Pasul 1: Pregatesc mai intai carnea. Dau cu mustar, sare si piper bucata de carne, o masez bine si o pun la tigaie, cu doua linguri de ulei de masline incins. Sotez pe toate partile, pana se rumeneste. Intr-o tava pun 3 frunze de dafin, 2 fire de rozmarin, usturoiul, le amestec putin si asez bucata de carne peste ele. Las la cuptorul preincalzit la 220˚C cam 12-14 minute (pentru a obtine carne de vita pregatita mediu). Daca folosesc carne deja feliata (tournedos maturat), timpul e mai scurt.
Pasul 2: intre timp, fac mamaliga. Folosesc reteta obisnuita, dar fierb apa cu lapte, smantana, unt, sare, piper si ghimbir proaspat, decojit si ras pe razatoarea mica. Pun malai cat cere (fiecare tip de malai absoarbe diferit apa si laptele, deci decideti pe loc), astfel incat sa aiba consistenta medie, elastica, nu tare.
Pasul 3: Tai feniculul in 6 si-l pun la fiert, cu sare, 15 minute. Il sotez cu 2 linguri de ulei de masline pana se rumeneste. Asezonez doar cu sare si-l las deoparte. In tigaia fierbinte, sotez ciupercile cu codita pana devin maronii.
Pasul 4: Pregatesc pentru servire, folosind un vas de lut sau de ceramica cu pereti mai inalti, cu aspect rustic. Pun intai mamaliga, tai carnea in 3 felii groase, pe care le asez peste mamaliga, adaug ciupercile si feniculul. Presar peste tot preparatul un pic din zeama ramasa de la carne. Decorez cu frunze de dafin si crengute de rozmarin. Se serveste foarte fierbinte si il recomand cu un pahar de vin Merlot.

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista