Incepe gatitul
Pasul 1: Pregatesc mai intai carnea. Dau cu mustar, sare si piper bucata de carne, o masez bine si o pun la tigaie, cu doua linguri de ulei de masline incins. Sotez pe toate partile, pana se rumeneste. Intr-o tava pun 3 frunze de dafin, 2 fire de rozmarin, usturoiul, le amestec putin si asez bucata de carne peste ele. Las la cuptorul preincalzit la 220˚C cam 12-14 minute (pentru a obtine carne de vita pregatita mediu). Daca folosesc carne deja feliata (tournedos maturat), timpul e mai scurt.
Pasul 2: intre timp, fac mamaliga. Folosesc reteta obisnuita, dar fierb apa cu lapte, smantana, unt, sare, piper si ghimbir proaspat, decojit si ras pe razatoarea mica. Pun malai cat cere (fiecare tip de malai absoarbe diferit apa si laptele, deci decideti pe loc), astfel incat sa aiba consistenta medie, elastica, nu tare.
Pasul 3: Tai feniculul in 6 si-l pun la fiert, cu sare, 15 minute. Il sotez cu 2 linguri de ulei de masline pana se rumeneste. Asezonez doar cu sare si-l las deoparte. In tigaia fierbinte, sotez ciupercile cu codita pana devin maronii.
Pasul 4: Pregatesc pentru servire, folosind un vas de lut sau de ceramica cu pereti mai inalti, cu aspect rustic. Pun intai mamaliga, tai carnea in 3 felii groase, pe care le asez peste mamaliga, adaug ciupercile si feniculul. Presar peste tot preparatul un pic din zeama ramasa de la carne. Decorez cu frunze de dafin si crengute de rozmarin. Se serveste foarte fierbinte si il recomand cu un pahar de vin Merlot.