ARIPIOARE DE PUI LA CUPTOR, ÎN SOS TERIYAKI
Dificultate
UsorDurata
>30'Nota
5 din 5Fel principal

Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 600 g aripioare de pui, cu piele
- 2 linguri de praf de copt
- 1/4 lingură de sare
- 100 ml sos de soia
- 2 lingurițe de zahăr brun
- 2 lingurițe de miere
- 1 linguriță de semințe de susan
- 2 lingurițe de fulgi de chili
- 1 frunze de pătrunjel tocate
- 1 sos sweet chili
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
83597
Produs momentan indisponibil online
85383
53613
Incepe gatitul
1. Preîncălzește cuptorul la 200° C.
2. Spală aripioarele și șterge‑le cu un șervet de hârtie.
3. Pune-le într-un bol și pune peste ele praful de copt și ¼ de lingură de sare. Apoi amestecă-le bine până absorb tot praful din bol.
4. Pune aripioarele pe un grătar așezat pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și pune-le la cuptorul preîncălzit la 200° C. Poți folosi chiar grătarul și tava cuptorului.
5. După 20 de minute, întoarce‑le și mai lasă-le aproximativ 25 de minute. Cel mai bine le încerci cu o scobitoare. Dacă pătrunde ușor și nu iese suc prin înțepătură înseamnă că s-au făcut.
6. Într-o tigaie bine încinsă pune sosul de soia, zahărul și mierea și amestecă bine.
7. După ce sosul s-a omogenizat, pune fulgii de chili și semințele de susan și amestecă bine.
8. Apoi pune și aripioarele și gătește-le puțin, cât să se acopere de sosul delicios.
9. Scoate aripioarele într‑un bol, presară frunzele tocate de pătrunjel și servește‑le alături de un sos sweet chili și garnitura preferată.
2. Spală aripioarele și șterge‑le cu un șervet de hârtie.
3. Pune-le într-un bol și pune peste ele praful de copt și ¼ de lingură de sare. Apoi amestecă-le bine până absorb tot praful din bol.
4. Pune aripioarele pe un grătar așezat pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și pune-le la cuptorul preîncălzit la 200° C. Poți folosi chiar grătarul și tava cuptorului.
5. După 20 de minute, întoarce‑le și mai lasă-le aproximativ 25 de minute. Cel mai bine le încerci cu o scobitoare. Dacă pătrunde ușor și nu iese suc prin înțepătură înseamnă că s-au făcut.
6. Într-o tigaie bine încinsă pune sosul de soia, zahărul și mierea și amestecă bine.
7. După ce sosul s-a omogenizat, pune fulgii de chili și semințele de susan și amestecă bine.
8. Apoi pune și aripioarele și gătește-le puțin, cât să se acopere de sosul delicios.
9. Scoate aripioarele într‑un bol, presară frunzele tocate de pătrunjel și servește‑le alături de un sos sweet chili și garnitura preferată.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Fel principal
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
83597
Produs momentan indisponibil online
85383
53613