ARDEI UMPLUȚI
Nota
5 din 5Fel principal

Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 100 g orez cu bob lung
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin, plus extra pentru tava de copt
- 1 ceapă medie tocată
- 1 lingură de pastă de tomate
- 3 căței de usturoi tocați mărunt
- 450 g carne tocată de vită
- 150 g boabe de porumb, la conservă, scurse
- 400 g roșii cuburi, decojite, la conservă
- 1 lingură de paprika afumată
- 1 linguriță de oregano uscat și mărunțit
- 1 sare și piper proaspăt măcinat, după gust
- 6 ardei grași, tăiați pe jumătate
- 100 g brânză feta sfărâmițată
- 1 pătrunjel proaspăt tocat
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
17974
3716
17974
69644
Incepe gatitul
1. Preîncălzește cuptorul la 200° C.
2. Gătește orezul într-o oală încăpătoare, conform instrucțiunilor de pe pachet.
3. Între timp, încinge uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu, și călește ceapa până se înmoaie, cam 5 minute.
4. Adaugă pasta de tomate și usturoiul și mai gătește cam 1 minut.
5. Adaugă carnea tocată, amestecând cu o lingură de lemn cât să se desfacă, și mai gătește cam 6 minute, până când carnea își pierde culoarea rozalie.
6. Scoate compoziția într-un vas și scurge grăsimea pe care carnea a lăsat-o în tigaie. Apoi pune compoziția înapoi în tigaie și adaugă orezul gătit, boabele de porumb și roșiile cuburi.
7. Adaugă paprika, oregano, sare și piper, și lasă să fiarbă până când lichidul scade ușor, cam 5 minute.
8. Așază ardeii cu deschizătura în sus, într-o tavă largă de cuptor, și stropește-i cu puțin ulei.
9. Folosește o lingură și umple ardeii cu mixul de carne.
10. Acoperă tava cu folie de aluminiu și pune la cuptor cam 35 de minute, cât să se înmoaie ardeii. Apoi scoate folia de aluminiu și mai coace cam 10 minute.
11. Presară brânză feta și pătrunjel proaspăt tocat înainte de servire.
2. Gătește orezul într-o oală încăpătoare, conform instrucțiunilor de pe pachet.
3. Între timp, încinge uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu, și călește ceapa până se înmoaie, cam 5 minute.
4. Adaugă pasta de tomate și usturoiul și mai gătește cam 1 minut.
5. Adaugă carnea tocată, amestecând cu o lingură de lemn cât să se desfacă, și mai gătește cam 6 minute, până când carnea își pierde culoarea rozalie.
6. Scoate compoziția într-un vas și scurge grăsimea pe care carnea a lăsat-o în tigaie. Apoi pune compoziția înapoi în tigaie și adaugă orezul gătit, boabele de porumb și roșiile cuburi.
7. Adaugă paprika, oregano, sare și piper, și lasă să fiarbă până când lichidul scade ușor, cam 5 minute.
8. Așază ardeii cu deschizătura în sus, într-o tavă largă de cuptor, și stropește-i cu puțin ulei.
9. Folosește o lingură și umple ardeii cu mixul de carne.
10. Acoperă tava cu folie de aluminiu și pune la cuptor cam 35 de minute, cât să se înmoaie ardeii. Apoi scoate folia de aluminiu și mai coace cam 10 minute.
11. Presară brânză feta și pătrunjel proaspăt tocat înainte de servire.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Fel principal
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
17974
3716
17974
69644