Ai cautat reteta Vinete gratinate cu brânză și sos de roșii la cuptor
Mega image logo
  •  Vinete gratinate cu brânză și sos de roșii la cuptor

Vinete gratinate cu brânză și sos de roșii la cuptor

Dificultate

Usor

Durata

>30'

Pret

Mediu

Nota

5 din 5
Fel principal
 Vinete gratinate cu brânză și sos de roșii la cuptor

Ingrediente pentru 1 Persoane

1 Persoane
  • 2 vinete medii, tăiate rondele de 1 cm grosime
  • 1 lingură sare grunjoasă
  • 125 g făină
  • oregano
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • 1/2 linguriță pudră de usturoi
  • 1/2 linguriță piper măcinat
  • 480 ml ulei de floarea soarelui
  • 650 g passata
  • 2 linguri busuioc verde tocat
  • 200 g mozzarella maturată, rasă
  • 100 g parmezan ras
  • 8 felii mozzarella fresca

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale
  • Oregano  10g
    420.00 Lei/Kg
    4,20 Lei
    4096
  • Passata bio Clasica 690g
    Produs momentan indisponibil online
    32282
  • Parmigiano Reggiano DOP ras 100g
    • low-price-no-circle.external.e570082f.svg
    110.90 Lei/Kg
    11,09 Lei
    99942
  • Incepe gatitul

    1. Acoperă o tavă lată de cuptor cu prosoape de hârtie. Așază rondelele de vânătă în tavă și presară‑le cu jumătate din lingura de sare grunjoasă. Întoarce‑le pe cealaltă parte și sărează‑le cu sarea rămasă.
    2. Pune peste vinete un alt strat de prosoape de hârtie și așază ceva greu deasupra, cum ar fi o tigaie din fontă, o altă tavă sau un tocător, și lasă-le așa timp de 30 de minute. Sarea împreună cu presiunea vor scoate umezeala din vinete.
    3. Ia presiunea de pe vinete, iar cu un alt prosop de hârtie tamponează-le ușor, îndepărtând sarea și excesul de apă ieșit la suprafața vinetelor. Pune apoi vinetele într‑un alt bol și lasă-le deoparte.
    4. Într‑un bol separat, amestecă bine făina, oregano, busuiocul, pudra de usturoi și piperul. În același timp, pune la încins uleiul într-o tigaie mare de prăjit.
    5. Trece fiecare felie de vânătă prin amestecul de făină și condimente, pe ambele părți, scuturând excesul.
    6. Între timp, preîncălzește cuptorul la 180 °C.
    7. Prăjește în tigaie vinetele, pe ambele părți pentru 2 minute, până ce devin aurii. Scoate-le pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
    8. Pune într-o tavă adâncă de cuptor 260 g de passata sau cât să acoperi uniform fundul tăvii.
    9. Adaugă peste sosul din tavă felii de vinete, cât să acoperi tot fundul tăvii. Apoi mai adaugă un strat de passata peste vinete (aproximativ 130 g). Presară cam o treime din busuiocul tocat, apoi pune deasupra o treime din mozzarella și din parmezanul rase. Repetă operațiunea pentru încă 2 straturi. Termină cu un ultim strat de mozzarella fresca și parmezan ras.
    10. Dă la cuptor pentru 30 de minute, până ce mozzarella de deasupra se topește și capătă o crustă crocantă.
    11. Lasă să se relaxeze 10 minute, apoi servește cu busuioc proaspăt deasupra
    Nota
    Ai incercat aceasta reteta?
    Spune-ne cat de mult ti-a placut!
    Fel principal
    •  Vinete gratinate cu brânză și sos de roșii la cuptor

    Cumpara toate ingredientele

    Ingrediente esentiale
  • Oregano  10g
    420.00 Lei/Kg
    4,20 Lei
    4096
  • Passata bio Clasica 690g
    Produs momentan indisponibil online
    32282
  • Parmigiano Reggiano DOP ras 100g
    • low-price-no-circle.external.e570082f.svg
    110.90 Lei/Kg
    11,09 Lei
    99942