SPAGHETE CU PESTO DE BROCCOLI, MENTĂ ȘI MAZĂRE
Dificultate
UsorDurata
31'- 60'Pret
MediuNota
Reteta nu a fost votataFel principal

Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 400 g spaghete
- 250 g broccoli, tăiat în buchețele mici
- 250 g mazăre verde
- 2 căței de usturoi
- 1 zeama de la 1 lămâie mare
- 3 linguri de muguri de pin
- 5 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 3 linguri de parmezan ras, plus extra pentru servire
- 1 pumn de frunze de mentă
- 1 pumn de frunze de busuioc
- 1 sare și piper după gust
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
24239
63630
958
11992
Incepe gatitul
1. Pune pastele într-o oală încăpătoare cu apă clocotită și gătește-le al dente, în funcție de timpul de pe ambalaj.
2. Între timp, pune la fiert într-o oală apă cu sare și adu la fierbere. Adaugă broccoli și fierbe cam 4 minute. Scurge broccoli de apă și lasă-l puțin de-o parte.
3. În același timp, gătește mazărea după metoda preferată. Dacă folosești mazăre proaspătă, îți recomandăm s-o gătești la aburi, cam 2-4 minute. Mazărea congelată se gătește mai bine fiartă, în apă sărată, cam 3-5 minute.
4. Acum prepară sosul pesto. Pune broccoli în vasul unui robot de bucătărie, alături de usturoi, zeama de lămâie, mugurii de pin, uleiul de măsline, parmezanul ras, frunzele de mentă și busuioc. Păstrează câteva frunze de mentă și busuioc pentru fiecare farfurie cu paste.
5. Pulsează compoziția din robotul de bucătărie până când capătă consistența unui sos gros, închegat. Condimentează cu sare și piper, după gust.
6. Scurge pastele de apă și pune-le într‑un bol încăpător. Adaugă sosul pesto și amestecă bine.
7. Distribuie pastele în farfurii, pune deasupra câte două linguri de mazăre și frunzele de mentă și busuioc rămase. Fii generos cu parmezanul și mai rade din el peste toată farfuria.
2. Între timp, pune la fiert într-o oală apă cu sare și adu la fierbere. Adaugă broccoli și fierbe cam 4 minute. Scurge broccoli de apă și lasă-l puțin de-o parte.
3. În același timp, gătește mazărea după metoda preferată. Dacă folosești mazăre proaspătă, îți recomandăm s-o gătești la aburi, cam 2-4 minute. Mazărea congelată se gătește mai bine fiartă, în apă sărată, cam 3-5 minute.
4. Acum prepară sosul pesto. Pune broccoli în vasul unui robot de bucătărie, alături de usturoi, zeama de lămâie, mugurii de pin, uleiul de măsline, parmezanul ras, frunzele de mentă și busuioc. Păstrează câteva frunze de mentă și busuioc pentru fiecare farfurie cu paste.
5. Pulsează compoziția din robotul de bucătărie până când capătă consistența unui sos gros, închegat. Condimentează cu sare și piper, după gust.
6. Scurge pastele de apă și pune-le într‑un bol încăpător. Adaugă sosul pesto și amestecă bine.
7. Distribuie pastele în farfurii, pune deasupra câte două linguri de mazăre și frunzele de mentă și busuioc rămase. Fii generos cu parmezanul și mai rade din el peste toată farfuria.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Italian
Fel principal
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
24239
63630
958
11992