Ai cautat reteta RASOL DE MIEL BREZAT ÎN OȚET BALSAMIC ȘI VIN ROȘU
Mega image logo
  •  RASOL DE MIEL BREZAT ÎN OȚET BALSAMIC ȘI VIN ROȘU

RASOL DE MIEL BREZAT ÎN OȚET BALSAMIC ȘI VIN ROȘU

Nota

Reteta nu a fost votata
Fel principal
 RASOL DE MIEL BREZAT ÎN OȚET BALSAMIC ȘI VIN ROȘU

Ingrediente pentru 1 Persoane

1 Persoane
  • 3 bucăți de rasol de miel
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 3 crenguțe de rozmarin
  • 150 ml oțet balsamic
  • 300 ml vin roșu
  • 300 ml apă
  • 1 căpățână de usturoi zdrobită
  • 2 cepe mari tăiate în sferturi
  • 1 morcov tăiat felii
  • 1 sare și piper după gust
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
  • 7 cartofi medii tăiați cuburi
  • 150 g unt 82% grăsime, la temperatura camerei, tăiat cubulețe
  • 200 ml lapte cald
  • 3 linguri de leurdă tocată

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale
  • Rozmarin  10g
    439.00 Lei/Kg4,39 Lei
    395.10 Lei/Kg
    3,95 Lei
    76489
  • Crema cu otet balsamic si rodii 250ml
    Produs momentan indisponibil online
    50416
  • Vin rosu Toscana Sangiovese 0.75l
    Produs momentan indisponibil online
    92738
  • Frunze patrunjel  8g
    Produs momentan indisponibil online
    4270
  • Incepe gatitul

    1. Pune cartofii la fiert în apă cu sare până când sunt fierți. Poți verifica dacă s-au fiert, înțepând un cartof cu furculița, iar dacă pătrunde foarte ușor înseamnă că sunt gata.
    2. Scoate cartofii din apă într-o oală și adaugă cubulețele de unt și laptele, apoi amestecă energic cu un tel. Mai poți condimenta cu sare dacă simți nevoia. Servește piureul cu leurda tocată deasupra.
    3. Preîncălzește cuptorul la 170° C.
    4. Condimentează bucățile de rasol cu sare și piper.
    5. Stropește-le cu ulei de măsline și masează‑le cât să le acoperi uniform cu ulei.
    6. Pune într-o tigaie uleiul de măsline, rasolul și rozmarinul, și prăjește carnea până se rumenește pe toate părțile.
    7. Amestecă într-un bol oțetul balsamic, vinul roșu și apa.
    8. Pune într-o tavă bucățile de rasol prăjite, usturoiul, ceapa și morcovul, apoi toarnă peste ele lichidul amestecat înainte.
    9. Acoperă tava cu folie de aluminiu și las-o în cuptorul preîncălzit, timp de 2-3 ore.
    Nota
    Reteta nu a fost votata
    Ai incercat aceasta reteta?
    Spune-ne cat de mult ti-a placut!
    Fel principal
    •  RASOL DE MIEL BREZAT ÎN OȚET BALSAMIC ȘI VIN ROȘU

    Cumpara toate ingredientele

    Ingrediente esentiale
  • Rozmarin  10g
    439.00 Lei/Kg4,39 Lei
    395.10 Lei/Kg
    3,95 Lei
    76489
  • Crema cu otet balsamic si rodii 250ml
    Produs momentan indisponibil online
    50416
  • Vin rosu Toscana Sangiovese 0.75l
    Produs momentan indisponibil online
    92738
  • Frunze patrunjel  8g
    Produs momentan indisponibil online
    4270