Sari peste
Mega image logo

Buna,

Contul meu
0

Comanda acum si ai LIVRARE GRATUITA, la achizitii peste 50 lei cu livrare in 2 ore si peste 250 lei cu livrare a doua zi!

Ai cautat reteta RASOL DE MIEL BREZAT ÎN OȚET BALSAMIC ȘI VIN ROȘU
Mega image logo
  •  RASOL DE MIEL BREZAT ÎN OȚET BALSAMIC ȘI VIN ROȘU
 RASOL DE MIEL BREZAT ÎN OȚET BALSAMIC ȘI VIN ROȘU

RASOL DE MIEL BREZAT ÎN OȚET BALSAMIC ȘI VIN ROȘU

0/5

Ingrediente pentruPersoane

1 portie
  • 3 bucăți de rasol de miel
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 3 crenguțe de rozmarin
  • 150 ml oțet balsamic
  • 300 ml vin roșu
  • 300 ml apă
  • 1 căpățână de usturoi zdrobită
  • 2 cepe mari tăiate în sferturi
  • 1 morcov tăiat felii
  • 1 sare și piper după gust
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
  • 7 cartofi medii tăiați cuburi
  • 150 g unt 82% grăsime, la temperatura camerei, tăiat cubulețe
  • 200 ml lapte cald
  • 3 linguri de leurdă tocată
  • 3 bucăți de rasol de miel
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 3 crenguțe de rozmarin
  • 150 ml oțet balsamic
  • 300 ml vin roșu
  • 300 ml apă
  • 1 căpățână de usturoi zdrobită
  • 2 cepe mari tăiate în sferturi
  • 1 morcov tăiat felii
  • 1 sare și piper după gust
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
  • 7 cartofi medii tăiați cuburi
  • 150 g unt 82% grăsime, la temperatura camerei, tăiat cubulețe
  • 200 ml lapte cald
  • 3 linguri de leurdă tocată

Incepe gatitul

1. Pune cartofii la fiert în apă cu sare până când sunt fierți. Poți verifica dacă s-au fiert, înțepând un cartof cu furculița, iar dacă pătrunde foarte ușor înseamnă că sunt gata.
2. Scoate cartofii din apă într-o oală și adaugă cubulețele de unt și laptele, apoi amestecă energic cu un tel. Mai poți condimenta cu sare dacă simți nevoia. Servește piureul cu leurda tocată deasupra.
3. Preîncălzește cuptorul la 170° C.
4. Condimentează bucățile de rasol cu sare și piper.
5. Stropește-le cu ulei de măsline și masează‑le cât să le acoperi uniform cu ulei.
6. Pune într-o tigaie uleiul de măsline, rasolul și rozmarinul, și prăjește carnea până se rumenește pe toate părțile.
7. Amestecă într-un bol oțetul balsamic, vinul roșu și apa.
8. Pune într-o tavă bucățile de rasol prăjite, usturoiul, ceapa și morcovul, apoi toarnă peste ele lichidul amestecat înainte.
9. Acoperă tava cu folie de aluminiu și las-o în cuptorul preîncălzit, timp de 2-3 ore.

Nota

Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Fel principal

Comanda produsele pentru 1 portie

  • Rozmarin  10g
    419.00 Lei/Kg
    4,19 Lei
    76489
  • Crema cu otet balsamic si rodii 250ml
    Produs momentan indisponibil online
    50416
  • Vin rosu cupaj 0.75L
    Produs momentan indisponibil online
    99709
  • Frunze patrunjel  8g
    Produs momentan indisponibil online
    4270