GULAȘ DE VITĂ CU PRUNE USCATE ȘI SEMINȚE DE CHIMEN
Nota
Reteta nu a fost votataFel principal

Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 1 kg pulpă de vită
- 4 cepe tocate mărunt
- 3 căței de usturoi tocați mărunt
- 4 morcovi medii tăiați felii mai groase
- 400 g roșii decojite bucăți la conservă
- 200 g prune uscate moi, fără sâmburi
- 50 g pastă de tomate sau bulion
- 2 linguri rase de boia de ardei dulce
- 1 linguriță de semințe de chimen
- 350 ml vin roșu sec
- 3 linguri de ulei de floarea soarelui
- 4 foi de dafin
- 3 crenguțe de cimbru proaspăt
- 150 g stoc de vită
- 1 sare și piper după gust
- 300 g mix de cartofi mici
- 100 g unt
- 1 pătrunjel tocat
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
5708
59530
52162
4080
Incepe gatitul
Mod de preparare pentru gulaș:
1. Taie carnea în cuburi de 2-3 cm și prăjește-o în uleiul de floarea soarelui, până când prinde o crustă aurie.
2. Adaugă ceapa, morcovul și usturoiul și mai sotează timp de 2-3 minute.
3. Adaugă stocul de vită călduț și lasă să fiarbă la foc mic timp de 10 minute, până stocul se evaporă.
4. Adaugă cimbrul, foile de dafin și vinul și lasă să fiarbă în continuare la foc mic cam 15 minute, până când vinul scade la jumătate din cantitatea pusă inițial.
5. Adaugă sosul de roșii, bulionul, boiaua, semințele de chimen și prunele uscate, tăiate în jumătăți.
6. Mai lasă la fiert la foc mic aproximativ 10 minute, până când lichidul din oală capătă consistența unui sos bine legat.
7. Condimentează cu sare și piper după gust.
Mod de preparare pentru cartofi:
1. Spală bine cartofii și pune-i la fiert în apă cu sare, timp de 20-30 minute, până când s-au fiert. Poți verifică înțepând un cartof cu vârful unui cuțit. Dacă pătrunde ușor, înseamnă că sunt făcuți.
2. După ce s-au fiert, curăță-i de coajă și, cât sunt încă fierbinți, pune-i într-un bol, împreună cu untul.
3. Presară deasupra pătrunjelul tocat mărunt.
1. Taie carnea în cuburi de 2-3 cm și prăjește-o în uleiul de floarea soarelui, până când prinde o crustă aurie.
2. Adaugă ceapa, morcovul și usturoiul și mai sotează timp de 2-3 minute.
3. Adaugă stocul de vită călduț și lasă să fiarbă la foc mic timp de 10 minute, până stocul se evaporă.
4. Adaugă cimbrul, foile de dafin și vinul și lasă să fiarbă în continuare la foc mic cam 15 minute, până când vinul scade la jumătate din cantitatea pusă inițial.
5. Adaugă sosul de roșii, bulionul, boiaua, semințele de chimen și prunele uscate, tăiate în jumătăți.
6. Mai lasă la fiert la foc mic aproximativ 10 minute, până când lichidul din oală capătă consistența unui sos bine legat.
7. Condimentează cu sare și piper după gust.
Mod de preparare pentru cartofi:
1. Spală bine cartofii și pune-i la fiert în apă cu sare, timp de 20-30 minute, până când s-au fiert. Poți verifică înțepând un cartof cu vârful unui cuțit. Dacă pătrunde ușor, înseamnă că sunt făcuți.
2. După ce s-au fiert, curăță-i de coajă și, cât sunt încă fierbinți, pune-i într-un bol, împreună cu untul.
3. Presară deasupra pătrunjelul tocat mărunt.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Pranz
Fel principal
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
5708
59530
52162
4080