Incepe gatitul
Mod de preparare pentru gulaș:
1. Taie carnea în cuburi de 2-3 cm și prăjește-o în uleiul de floarea soarelui, până când prinde o crustă aurie.
2. Adaugă ceapa, morcovul și usturoiul și mai sotează timp de 2-3 minute.
3. Adaugă stocul de vită călduț și lasă să fiarbă la foc mic timp de 10 minute, până stocul se evaporă.
4. Adaugă cimbrul, foile de dafin și vinul și lasă să fiarbă în continuare la foc mic cam 15 minute, până când vinul scade la jumătate din cantitatea pusă inițial.
5. Adaugă sosul de roșii, bulionul, boiaua, semințele de chimen și prunele uscate, tăiate în jumătăți.
6. Mai lasă la fiert la foc mic aproximativ 10 minute, până când lichidul din oală capătă consistența unui sos bine legat.
7. Condimentează cu sare și piper după gust.
Mod de preparare pentru cartofi:
1. Spală bine cartofii și pune-i la fiert în apă cu sare, timp de 20-30 minute, până când s-au fiert. Poți verifică înțepând un cartof cu vârful unui cuțit. Dacă pătrunde ușor, înseamnă că sunt făcuți.
2. După ce s-au fiert, curăță-i de coajă și, cât sunt încă fierbinți, pune-i într-un bol, împreună cu untul.
3. Presară deasupra pătrunjelul tocat mărunt.