Nutriscore

O alimentație sănătoasă are la bază alegeri echilibrate, pe care trebuie să le facem zi de zi. Și, cu fiecare zi, suntem mai atenți, mai exigenți, mai informați. Știm că uneori nu e ușor, știm că uneori nu e timp, știm că poate nu găsești. Dar noi, la Mega, am făcut o misiune din a te ajuta să alegi sănătos, să fii sănătos. Acum, toate produsele noastre marcă proprie au la raft, pe lânga eticheta de preț, și noua etichetă Nutri-Score, atât de ușor de înțeles: poți identifica printr-o culoare valoarea nutrițională a unui aliment.

E simplu să faci alegeri sănătoase!

CE ESTE NUTRI-SCORE

Nutri-Score este un sistem independent de etichetare, dezvoltat de oameni de știință renumiți în domeniul nutriției, care ajută la identificarea valorii nutritive a unui produs alimentar.

Eticheta Nutri-Score prezintă prin 5 culori, de la verde la roșu, și 5 litere, de la A la E, valoarea nutrițională pentru 100 g sau 100 ml dintr-un produs. Nutri-Score ia în considerare atât nutrienții care ar trebui consumați mai des sau într-o cantitate mai mare (cum sunt fibrele, proteinele), cât și pe cei care ar trebui consumați mai rar sau în cantitate mai mică (cum sunt zahărul, sarea).

Iată cum arată Nutriscore în cazul produselor lactate:

A/verde închis: laptele proaspăt parțial degresat, iaurturile cu 1,5-2% grăsime, brânza proaspătă degresată
B/verde deschis: laptele proaspăt integral, produsele lactate fermentate tip sana chefir lapte bătut, iaurturile natur, brânza proaspătă, urda
C/galben: brânză telemea, indiferent că este de vacă oaie sau capră, caș proaspăt, brânză de burduf, orez cu lapte (neîndulcit)
D/portocaliu: cașcaval de orice fel, brânză topită, parmezan, smântână, unt, Înghețată
E/roșu: unt sărat

Cum se împart carnea și produsele din carne pe baza semaforului Nutriscore:

A/verde închis: carne proaspătă slabă de porc vită sau oaie- mușchi, mușchiuleț, pulpă, cotlet, rasol, piept de pui sau de curcan, organe- ficat ficăței pipote
B/verde deschis: carne împănată, ceafă, pulpe, aripioare, frigărui, șuncă slabă
C/galben: carne tocată, jambon
D/portocaliu: Hamburger, mici, costițe, cârnați proaspeți, majoritatea mezelurilor- pastramă, mușchi file, prosciutto, bacon, pate de ficat
E/roșu: slăninuță, crenvurști, cârnați, salamuri

La categoria fainoase piramida Nutriscore arata astfel:

A/verde închis: faina, malai, pormb de floricele, orez, pastele fainoase, cerealele expandate, painea graham
B/verde deschis: paine toate sortimentele, pufuleti, tortilla si nachos simpli
C/galben: covrigei, pesmet, grisine, nachos cu branza
D/portocaliu: turta dulce, biscuit, crutoane, aluat de placinta
E/roșu: gofre, briose, cookies

La categoria de legume piramida Nutriscore arata astfel:

A/verde închis: tot ce înseamnă legume proaspete, congelate sau la conservă
B/verde deschis: sos de paste, gnocchi, avocado
C/galben: murături, ketchup
D/portocaliu: lipsesc
E/roșu: lipsesc

RĂSFOIEȘTE CATALOGUL NUTRISCORE: