• Livrăm produsele oriunde în țară
  • Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
  • Alegem cu grijă cele mai bune produse
  • Cea mai variată gamă de produse din Mega
  • Avem magazinul online deschis 24/7
  • Quick shop
  • Liste  
: Pentru București este disponibilă Livrarea Rapidă din aplicația Mega Image  

ACUM, CU NUTRI-SCORE, FACI ALEGERI ECHILIBRATE

O alimentație sănătoasă are la bază alegeri echilibrate, pe care trebuie sa le facem zi de zi. Și, cu fiecare zi, suntem mai atenți, mai exigenți, mai informați. Știm că uneori nu e ușor, știm că uneori nu e timp, știm că poate nu găsești. Dar noi, la Mega, am făcut o misiune din a te ajuta să alegi sănătos, să fii sănătos.

Acum, toate produsele noastre marcă proprie au la raft, pe lângă eticheta de preț, și noua etichetă Nutri-Score, atât de ușor de înțeles: poți identifica printr-o culoare valoarea nutrițională a unui aliment.

E simplu să faci alegeri sănătoase!

CE ESTE NUTRI-SCORE

Nutri-Score este un sistem independent de etichetare dezvoltat de oameni de știință renumiți în domeniul nutriției care ajută la identificarea valorii nutritive a unui produs alimentar.

Eticheta Nutri-Score prezintă prin 5 culori, de la verde la roșu, și 5 litere, de la A la E, valoarea nutritivă pentru 100 g sau 100 ml dintr-un produs. Nutri-Score ia în considerare atât nutrienții care ar trebui consumați mai des sau într-o cantitate mai mare (cum sunt fibrele, proteinele), cât și pe cei care ar trebui consumați mai rar sau în cantitate mai mică (cum sunt zahărul, sarea).

Interpretarea valorilor Nutri-Score este foarte simplă. Produsele marcate cu culoarea verde (A, B) sunt produse importante în alimentația noastră, pe care ar trebui să le consumăm mai des. Produsele marcate cu galben (C) ar trebui consumate cu moderație. Produsele marcate cu roșu (D, E) trebuie consumate în cantitate mai mică, deoarece conțin o cantitate mai mare de grăsimi saturate, zahăr, sare.

Astfel, poți compara dintr-o privire două produse din aceeași categorie sau din categorii diferite și poți face ușor alegeri pentru un coș de cumpărături echilibrat.

DE LA A LA E, RESPECTÂND PRINCIPIILE UNEI ALIMENTAȚII SĂNĂTOASE

Să mănânci sănătos nu înseamnă să renunți la felurile de alimente care îți plac, important este să cunoști principiile unei alimentații sănătoase, care se bazează pe un consum echilibrat și variat.

De aceea, o alimentație sănătoasă trebuie să includă o varietate de alimente, de la A la E, cu elemente nutritive diferite, consumate echilibrat. Iar Nutri-Score este special conceput pentru a face mai ușor mâncatul sănătos.

Prin urmare, nu trebuie să alegi doar produsele cu Nutri-Score A și B și să eviți produsele cu Nutri-Score D și E. De exemplu, uleiurile sau grăsimile vegetale, prezente în maioneză sau margarină, au adesea un scor D sau E deoarece sunt foarte grași și foarte calorici. Dar, pentru a găti sau a prepara o salată, cel mai adesea ai nevoie doar de o lingură sau o linguriță. Cu un consum echilibrat, cu măsură, toate alimentele cu Nutri-Score de la A la E sunt bune pentru sănătatea noastră.

CAUTĂ LA RAFT PRODUSELE MEGA CU ETICHETA NUTRI-SCORE

și poți trece mai ușor la obiceiuri mai sănătoase

Vei găsi la raft pe toate produsele noastre locale marcă proprie (Gusturi Românești, Mega Apetit), pe lângă eticheta de preț, și eticheta Nutri-Score. În plus, produsele marcă proprie de import (Delhaize, 365 essential, Delicata) au deja pe ambalaj, în partea din față, eticheta Nutri-Score.

E atât de ușor să treci la obiceiuri mai sănătoase!

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista