• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  

Orezul basmati bio

Orezul basmati bio

Orezul basmati este originar din campiile Punjabi din India.In prezent sunt cunoscute cateva mii de sortimente de orez de diferite culori, dimensiuni si cu calitati diferite. Orezul basmati bio este un orez provenit din culturi ecologice, prietenoase cu mediul si cu sanatatea noastra. La cultivarea lui nu s-au folosit substante chimice, folosite in mod curent pentru a distruge daunatorii din cultura si pentru a sporii productia; spre deosebire de alte sortimente de orez, acest orez nu provine din seminte modificate genetic.
 
“Basmati“ provine din sanscrita si inseamna aromat, inmiresmat. Aceasta denumire vine de la faptul ca dupa ce este fiert are o aroma deosebita. Basmati este orezul cu bob lung, poate cel mai lung, provenit din bucataria Indiana. Este usor aromat cu gust particular, boabele se separa bine, la preparare, nu se sparg ca la celelalte sortimente de orez, de aceea este ideal pentru prepararea salatelor. Acesta este considerat cel mai usor de digerat, si are un indice glicemic mediu avand o absorbtie  a glucidelor mai lenta decat a orezului alb.
 
Orezul basmati are o putere calorica de 347 kcal/100g spre deosebire de orezul alb care are 248 kcal/100g.
 
Orezul basmati se gateste cel mai bine prin metoda absorbtiei. Aceasta metoda presupune folosirea unei masuri de orez, peste care se adauga 2 masuri si jumatate de apa rece si putina sare. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 15 minute dupa care se amesteca bine si se mai lasa sa stea acoperit timp de 15 minute.
 
In magazine, acesta se gaseste in doua variante: alb si brun. Orezul basmati alb contine: 7,3% proteine; 76,2% carbohidrati; lipide 1 g din care 0,2 g sunt reprezentate de acizi grasi saturati; fibre 1,7 g; 347 kcal la 100g. sodiu<0,1g; zahar0,1 g.
 
Orezul basmati bio este o optiune buna pentru persoanele care sufera de diabet zaharat, datorita indicelui glicemic mediu, ceea ce inseamna ca glucidele acestuia sunt eliberate treptat. De asemenea este bun si in dietele de slabire datorita absorbtiei lente a glucidelor se mentine senzatia de satietate pentru mai mult timp. Faptul ca orezul nu contine gluten il face foarte util si in dieta celor cu intoleranta la gluten.
 
Acest tip de orez este potrivit pentru prepararea pilafului, a salatelor sau pentru a fi servit ca garnitura alaturi de legume si carne. Are calitatea de a ramane pufos dupa fierbere, nu devine lipicios ceea ce il face sa aiba si un aspect placut.
 
Este important sa constientizam ca un singur produs bio in alimentatia noastra nu face minuni. De aceea asocierea lui cu alte legume bio, cu lapte organic, produse din lapte organic si carne organica aduce un beneficiu sanatatii noastre.
 
Tinand cont de numarul de calorii furnizat de orez, care poate sa varieze in functie de modul de preparare, trebuie consumat cu moderatie. Asocierea orezului basmati bio cu legume bio crude sau preparate reprezinta o masa de pranz echilibrata si sanatoasa.

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista