Inspiratieproduse-bioNucile de Brazilia
Inspiratie

Nucile de Brazilia

 

Nucile braziliene cresc pe intreg teritoriul Americii de Sud, in arbori cu o durata de viata de pana la 1000 de ani! In Brazilia taierea lor este ilegala, cu toate ca fructul, foarte greu si rigid, poate prezenta un pericol pentru cei care trec pe sub copac. 

  

Nucile braziliene contin 18% proteine, 13% carbohidrati si 69% grasimi (saturate, polinesaturate si mononesaturate). Sunt o sursa excelenta de seleniu, doar doua nuci asigurand peste 60% din necesarul zilnic. In acelasi timp sunt foarte bogate in calorii: 100 de grame de nuci au in jur de 680 de calorii, motiv pentru care sunt foarte indicate persoanelor care fac un efort fizic semnificativ. 

  

Pentru ca sunt o sursa excelenta de proteine, minerale si fibre nucile de Brazilia sunt ideale pentru vegetarieni si vegani. Au un gust intens si placut, care le face ideale pentru gustari. Pot fi consumate ca atare, in amestecuri cu alte nuci, seminte si fructe deshidratate sau pot fi sfaramate pentru a le adauga in prajituri, mai ales in negrese, pentru ca se potrivesc de minune cu ciocolata. 

Nucile braziliene Bio Natur de la Mega Image sunt certificate ca produse organice conform celor mai stricte standarde germane, inca o garantie ca nu pot aduce decat beneficii pentru sanatate!