Sari peste
Mega image logo

Buna,

Contul meu
0

Comanda acum si ai LIVRARE GRATUITA, la achizitii peste 50 lei cu livrare in 2 ore si peste 250 lei cu livrare a doua zi!

Inspiratie

Mazare uscata

 

Valori nutritive medii pentru 100 g  de produs:

  • Valoare energetica: 292 kcal 
  • Valoare energetica: 1238 kj
  • Proteine: 24.6 g  
  • Glucide: 45.6 g   
  • Lipide: 1.2 g
  • Cantitate scursa: 500 g
     

 

Mazarea este planta leguminoasa folosita de sute de ani in numeroase preparate culinare. Este un ingredient esential in dieta oricarei persoane. Mazarea are o serie de beneficii pentru sanatate prezentate in articolul scris de Wendy J. Dahl, Lauren M. Foster si Robert T. Tyler pentru British Journal of Nutrition (2012), de la controlarea nivelului de zahar si colesterol din sange, pana la protejarea inimii si reducerea kilogramelor in plus, mazarea fiind extrem de benefica.

 

Mazarea uscata Bio Delhaize este bogata in proteine, minerale, vitamine si fibre esentiale pentru organism, conform indicatiilor de pe eticheta. Este o sursa esentiala de vitamina K conform USDA. Mazarea este si o sursa importanta de acid folic si vitamina B6 conform USDA, substante importante pentru combaterea osteoporozei si arterosclerozei conform a doua studii efectuate, unul de catre Angelo Cagnacci, Francesco Baldassari¸ Giovanni Rivolta, Serenella Arangino si Annibale Volpe publicat pentru Elsevier in 2003, iar cel de-al 2 lea de catre EGJ Vermeulen, Dr CDA Stehouwer, JWR Twisk, M van den Berg, SC de Jong, AJC Mackaay, CMC van Campen, Prof FC Visser, CAJM Jakobs, EJ Bulterijs si Prof JA Rauwerda publicat in revista The Lancet in 2000.

 

Contine si numeroase vitamine din complexul B: tiamina (B1), riboflavina (B2) si niacina (B3). Acestea ajuta la reglarea nivelului de lipide, carbohidrati si proteine din organism. De asemenea, contine si cantitati importante de vitamina C, care este principalul antioxidant al organismului, pe care il protejeaza de virusuri, boli si chiar cancer, conform informatiilor prezentate in Ghidul pentru Alimentatie sanatoasa al Societatii de Nutritie din Romania.

 

Consumul de Mazare uscata Delhaize Bio asigura controlul nivelului de zahar din sange, cu reducerea riscului de aparitie a diabetului. Mazarea are un index glicemic scazut, ceea ce inseamna ca nu creste nivelul de zahar din sange, asa cum este precizat mai sus conform articolul scris de Wendy J. Dahl, Lauren M. Foster si Robert T. Tyler pentru British Journal of Nutrition (2012).

 

Avand in vedere faptul ca o portie de mazare contine o cantitate crescuta de fibre alimentare (7 grame), ajuta la reglarea si incetinerea procesului digestiv, scazand astfel riscul de cancer colorectal conform unui studiu publicat in British Journal of Cancer in august 2010. De asemenea, ajuta si la reglarea absorbtiei zaharului in organism, ceea ce previne poftele de dulce, fapt evidentiat de un studiu realizat de Kapica, Cathy PhD pentru revista Nutrition Today publicat in aprilie 2001.

 

Conform unui articicol publicat pentru British Journal of Nutrition in 2012 de catre Wendy J. Dahl, Lauren M. Foster si Robert T. Tyler  consumul de mazare imbunatateste sanatatea inimii si previne afectiunile cardiovasculare; fibrele din mazare ajuta si la reducerea nivelului de colesterol. De asemenea, consumul de mazare regleaza si tensiunea arteriala, prin continutul semnificativ de potasiu, un mineral esential pentru organism. Mazarea contine foarte putine calorii, fiind astfel un aliment ideal pentru curele de slabire, incetinind si procesul de digestie si conferind satietate.Antioxidantii din mazare au proprietati antiinflamatorii, care protejeaza organismul de numeroase afectiuni. 

 

Chiar daca pare surprinzator, in cartea Functional Food Ingredients and Nutraceuticals scrisa de John Shi Ph.D. in 2007 putem afla ca mazarea contine acizi grasi omega 3, care joaca un rol esential pentru sanatatea organismului. Doar 200 de grame de mazare contin peste 30 de miligrame de acizi grasi omega 3. Actioneaza ca un scut, protejand organismul de poluantii din mediul inconjurator si incetinesc procesul de imbatranire, conform articolului Tocopherol Content and Fatty Acid Distribution of Peas scris de Yoshida H, Tomiyama Y, Saiki M si publicat in Journal of the American Oil Chemists' Society in 2007.