Inspiratieproduse-bioDietele bio ajuta mai mult la mentinerea siluetei sau slabire
Inspiratie

Dietele bio ajuta mai mult la mentinerea siluetei sau slabire

In ultima perioada a inceput sa prinda si in Romania conceptul de a manca cat mai sanatos si cat mai natural posibil. Astfel, s-a ajuns la ideea produselor bio sau produse organice, o piata aflata in crestere la romani.

Pentru ca un produs sa fie organic, acesta trebuie sa fie cultivat si procesat intr-un anumit mod. Astfel, pentru ca produsul respectiv sa creasca  nu se folosesc nici un fel de ingrasaminte chimice toxice, si nici pesticide si insecticide pentru indepartarea daunatorilor. Dupa ce produsul a fost cules, nu s-au utilizat nici un fel de ingrediente artificiale, conservanti sau radiatii pentru a-l procesa.

Pentru ca un produs sa poarte cu adevarat eticheta de “produs bio” trebuie sa respecte niste standarde stricte, care sunt verificate de anumite oganizatii. Astfel, sunt inspectate terenurile, fabricile, locurile si modalitatea de depozitare.

Dieta organica este de fapt echivalentul alimentatiei parintilor si bunicilor nostri, care consumau produse obtinute in gospodaria proprie.

Alimentele BIO aduc o bogata valoare nutritionala, iar organismul primeste vitamina C, calciu, magneziu, fier si alte vitamine de care ai nevoie pentru o stare de sanatate buna si un sistem imunitar puternic.

Dieta  organica ne fereste cu succes de alergii, pregatind sistemul imunitar impotriva invaziei diferitelor substante daunatoare. 

Alimentele organice indeplinesc toate criteriile unei vieti sanatoase si ale unei diete reusite: fiind bogate in fibre, sarace in grasimi si fara continut de chimicale. Astfel, mancarea organica usureaza sarcina de procesare a ficatului, grabind eliminarea resturilor din organism si arderea grasimii in surplus.

In  concluzie, ceea ce consumam intr-o dieta trebuie sa fie cat mai natural, iar o mancare organica  ajuta la obtinerea siluetei dorite intr-un timp cat mai scurt si fara periclitarea sanatatii.