• Livrăm produsele oriunde în țară
  • Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
  • Alegem cu grijă cele mai bune produse
  • Cea mai variată gamă de produse din Mega
  • Avem magazinul online deschis 24/7
: Sărbătorim împreună 26 de ani de MEGA! Comandă online în perioada 1 - 10 octombrie și primești un voucher de 26 ron pentru urmatoarea ta comandă mai mare de 150 de ron.  

Laptele care contine Lactobacillus rhamnosus GG

Laptele care contine Lactobacillus rhamnosus GG si afectiunile respiratorii la copil: un studiu randomizat dublu-orb

Infectiile respiratorii si gastro-intestinale sunt cele mai frecvente boli care apar la copii. Numeroase studii au concluzionat faptul ca probioticele au efecte benefice in tratamentul diareei de cauza infectioasa, si, mai recent, in prevenirea infectiilor acute ale tractului respirator superior. 
 
Lactobacillus rhamnosus GG are urmatoarele caracteristici: 
- rezista la actiunea sucului gastric si a sarurilor biliare
- este sigur si nu se multiplica in intestin
- este sensibil la antibioterapie
- adera de mucoasa intestinala producand substante care inhiba dezvoltarea bacteriilor patogene
- contribuie la aprovizionarea organismului cu nutrienti esentiali: vitamine tiamina, niacina, riboflavina, acid folic, vitaminele B6 si B12
- atenueaza efectele intolerantei la lactoza
- influenteaza pozitiv cresterea la copii
 
S-a constatat ca dintre probiotice, si GG detine un rol important in reducerea simptomatologiei respiratorii. Un studiu randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo, a fost realizat pe un lot de 523 copii, cu varsta cuprinsa intre 2 si 6 ani, aflati intr-un centru de ingrijire din Finlanda. Subiectii au primit: fie lapte normal, fie lapte imbogatit cu Lactobacillus rhamnosus GG,  cantitate divizata in trei mese pe zi, timp de 28 saptamani.
 
In acest studiu randomizat, dublu-orb, nu s-a realizat o reducere semnificativ  statistica in decursul celor 28 de saptamani a aparitiei bolilor respiratorii sau gastro-intestinale la copiii, care au consumat laptele care continea. Cu toate acestea, o analiza completa a unui subgrup bazata pe detectarea Lactobacillus rhamnosus GG in probele de scaun au aratat o reducere semnificativa statistic in ceea ce priveste zilele de boala, comparativ cu copiii din grupul placebo.
 
Efectele benefice ale  Lactobacillus rhamnosus GG se pare ca sunt mediate prin intermediul sistemului imunitar al mucoasei intestinului, prin modularea raspunsurilor imunologice innascute si dobandite, dar, de asemenea, si prin efectele  antimicrobiene directe si prin  imbunatatirea functiei de bariera a mucoasei.
 
In concluzie, consumul de Lactobacillus rhamnosus GG a redus aparitia bolilor respiratorii la copii care frecventeaza zilnic centrele de ingrijire in cadrul subgrupului studiat, dar nu si in intreaga populatie. Prin urmare, atata timp cat imbogatirea laptelui cu acest microorganism aduce fie chiar si un minim de beneficii, se recomanda folosirea constanta a acestuia in perioada de crestere a copiilor.

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista

    Cosul tau este gol

    Ai nevoie de inspiratie? Quick shop sau Promotiile

    Vezi cosul