InspiratieIdei pentru tineTop retete cu creveti - simple, rapide si savuroase
Inspiratie

Top retete cu creveti - simple, rapide si savuroase

Crevetii sunt fructe de mare delicioase si un aliment versatil, care poate fi gatit intr-o varietate de moduri. Indiferent daca ii preferi la gratar, fierti, sotati sau prajiti, crevetii sunt un fel de mancare rapid si usor de preparat. Descopera mai jos cateva dintre cele mai rapide si mai simple retete de creveti pe care le poti incerca acasa, precum si cateva sfaturi pentru prepararea acestui aliment savuros.

 

  • Retete cu creveti
    • Paste cu creveti si sos alb (paste cu fructe de mare cu sos alb)
    • Reteta creveti cu usturoi si vin
    • Saganaki - reteta creveti la tigaie cu usturoi, rosii si feta
    • Creveti cu legume la cuptor
    • Orez cu creveti, curry si lapte de cocos
  • Cum se prepara crevetii - sfaturi pentru feluri delicioase pe bază de creveți proaspeți sau congelați
  • Cu ce servesti crevetii - asocieri clasice si inedite

Retete cu creveti

Crevetii pot fi serviti intr-o varietate de moduri. De la mancaruri clasice, de exemplu, cocktail de creveti sau creveti cu usturoi si ardei iute, pana la retete mai creative, ca tortilla cu creveti, exista numeroase moduri de a savura aceste crustacee. Iata mai jos un top retete cu creveti pe care le poti incerca in propria bucatarie.

Paste cu creveti si sos alb (paste cu fructe de mare cu sos alb)

Reteta de mai jos de paste cu creveti si sos alb este savuroasa si foarte rapid de preparat. Similar, poti gati paste cu fructe de mare cu sos alb daca, pe langa creveti, folosesti si scoici, calamari sau alte produse de acest tip preferate. De asemenea, poti prepara paste cu creveti congelati.

Ingrediente:

  • 150 g din pastele preferate
  • 250 g creveti proaspeti curatati
  • 250 ml smantana lichida
  • 2 catei de usturoi
  • sucul unei lamai
  • o mana de patrunjel tocat marunt
  • ½ lingurita boia afumata
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, dupa gust
  • piper negru proaspat macinat, dupa gust;
  • un ardei iute mic, optional.

Mod de preparare:

Fierbe pastele „al dente”, potrivit instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, intr-o tigaie mare, pune uleiul si caleste usturoiul tocat marunt si ardeiul iute (daca folosesti). Usturoiul nu trebuie lasat sa se rumeneasca. Adauga crevetii, sarea si piperul si mai lasa la gatit 3-4 minute. Scoate crevetii din tigaie intr-un bol. In sosul ramas in tigaie adauga zeama de lamaie, apoi smantana si condimentele. Lasa sosul la foc mic timp de cateva minute, pana se ingroasa. Scurge pastele si amesteca-le cu sosul. Serveste aceste paste cu fructe de mare si sos alb imediat, presarate cu patrunjel.

Pentru ca stim ca esti mereu in cautare de produse de calitate, iti oferim selectia noastra de FRUCTE DE MARE pentru o masa sanatoasa si satioasa.

 

Reteta creveti cu usturoi si vin

Aceasta reteta creveti cu usturoi si vin se serveste alaturi de un piure de cartofi gustos, cu mult unt.

 

Ingrediente:

  • 500 g creveti proaspeti, curatati
  • 60 g unt
  • 4 catei mari de usturoi zdrobiti
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sucul unei lamai
  • sare, dupa gust
  • piper, dupa gust
  • 100 g branza mozzarella sau cheddar mild

Mod de preparare:

Topeste untul intr-o tigaie, adauga usturoiul si caleste-l 30 de secunde, fara sa se arda. Adauga vinul si lasa la foc potrivit timp de 2 minute, pana se evapora alcoolul, apoi ia tigaia de pe foc. Adauga patrunjelul si zeama de lamaie. Pune crevetii intr-un vas de gratinat, acopera-i cu sosul de vin si usturoi si adauga branza rasa deasupra. Pune vasul in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de 10-12 minute, pana ce crevetii devin roz, iar branza este topita. Nu lasa vasul prea mult in cuptor, altfel crevetii vor fi prea tari. Serveste preparatul imediat.

Alege cu incredere din oferta noastra de CREVETI PROASPETI SI CONGELATI.

 

Saganaki - reteta creveti la tigaie cu usturoi, rosii si feta

Un deliciu grecesc, saganaki este o reteta creveti la tigaie cu usturoi, rosii si feta care se prepara extrem de usor. Numele preparatului vine de la cratita cu doua manere in care se prepara de obicei felul de mancare, “sagani”. Pentru o aroma deosebita, reteta originala de creveti saganaki include ouzo, un rachiu cu anason.

Ingrediente:

  • 200 g creveti proaspeti, curatati
  • 200 g branza feta
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 fire de ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de alcool de anason (ouzo, pastis etc.)
  • 2 linguri de vin alb
  • 2 rosii mari
  • 8 rosii cherry
  • 10 linguri sos de rosii
  • 100 ml apa
  • 3 lingurite de capere
  • sare, dupa gust
  • ½ lingurita oregano
  • 4 lingurite patrunjel tocat

Mod de preparare:

Curata si toaca ceapa si usturoiul. Curata rosiile mari de samburi si toaca-le cubulete. Taie rosiile cherry in jumatate. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mare, adauga crevetii si lasa-i la calit 1-2 minute. Adauga ceapa, usturoiul, ouzo si vinul alb. Amesteca, apoi adauga rosiile, sosul de rosii, caperele, sare si oregano, apa, patrunjelul si feta taiata cubulete. Lasa la fiert timp de 2 minute, pana ce sosul se ingroasa. Serveste saganaki imediat, cu o paine cu coaja crocanta.

 

Reteta creveti cu legume la cuptor

Un fel de mancare cu iz mediteranean, aceasta reteta creveti cu legume la cuptor este potrivita pentru intreaga familie.

 

Ingrediente:

  • 500 g creveti proaspeti, curatati
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 dovlecei/ zucchini
  • 250 g cartofi albi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita pudra de curry
  • 2 linguri de patrunjel verde tocat
  • 1 lingura de pesmet
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, dupa gust
  • piper, dupa gust

Mod de preparare:

Curata, spala si taie cartofii in felii subtiri. Curata, spala si taie ardeiul in cuburi mari. Spala dovleceii si taie-i in felii groase. Tapeteaza o tava mare cu hartie de copt si pune legumele. Adauga usturoiul tocat, sare, piper, ulei si curry. Pune tava in cuptorul preincalzit, la 180° C, timp de 25 de minute. Intre timp, spala si curata crevetii, indepartandu-le intestinele, fara a le scoate cochiliile. Scoate tava din cuptor si adauga crevetii, presara pesmetul si mai lasa la cuptor preparatul, pentru 15 minute. Serveste crevetii presarati cu patrunjel proaspat.

Stim ca esti atras de produse bune, la preturi atragatoare, asadar, nu uita sa verifici selectia noastra de FRUCTE SI LEGUME proaspete.

 

Orez cu creveti, curry si lapte de cocos

O reteta cu aroma exotica, acest orez cu creveti, curry si cocos nu necesita cunostinte avansate in ceea ce priveste gatitul, dimpotriva. Ai nevoie doar de 15 minute pentru a o prepara, deci poate fi servita inclusiv oaspetilor neanuntati.

 

Ingrediente:

  • 300 g orez basmati fiert simplu in apa cu sare
  • 30 de creveti mari
  • 1 ceapa mare
  • 2 crengute de coriandru
  • 2 linguri ulei de arahide
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200 ml lapte de cocos
  • 2 linguri pudra de curry
  • sare, dupa gust
  • piper, dupa gust

Mod de preparare:

Curata crevetii, lasandu-le cozile. Curata si toaca marunt ceapa. Spala si toaca coriandru. Incinge uleiul intr-o tigaie, rumeneste ceapa, apoi adauga crevetii si gateste-i la foc mare timp de 5 minute. Adauga laptele de cocos, pudra de curry, sare si piper. Lasa crevetii la foc potrivit inca 5 minute. Imparte orezul in farfurii, acopera cu crevetii si sosul de curry si presara totul cu coriandru verde.

 

Cum se prepara crevetii - sfaturi pentru feluri delicioase pe bază de creveți proaspeți sau congelați

Cum se fac crevetii? Ce metode de preparare creveti prefierti exista? Dar pentru cei congelati? Daca vrei sa stii cum se pregatesc crevetii, trebuie sa stii ca nu au nevoie de un timp mare de gatire, deci sunt potriviti pentru preparate rapide. Iata mai jos cateva sfaturi despre cum se prepara crevetii:

  •  alege creveti proaspeti care sunt tari, umezi si au un miros usor dulce. Evita-i pe cei care au un miros puternic de peste;
  • curata si scoate intestinele crevetilor cu ajutorul unui cutit bine ascutit sau al unei scobitori. Poti indeparta sau nu cochilia si coada crevetilor, dupa preferinte;
  • crevetii se gatesc foarte repede si pot deveni duri si cu textura cauciucata daca sunt lasati prea mult pe foc. In functie de marimea crevetilor, de obicei, ai nevoie de 2-3 minute pentru a-i gati, pana cand devin roz si opaci. Poti pregati creveti fierti, pentru o salata, paste cu creveti si usturoi, paste cu creveti si smantana, tagliatele cu creveti si sos alb, creveti trasi la tigaie, creveti pe plita, creveti prajiti in ulei sau in unt, orice mancare cu creveti iti place;
  • asezoneaza crevetii dupa gust, cu condimente si ierburi preferate, de exemplu, usturoiul, zeama de lamaie, sare si piper.

Alternativ, poti folosi creveti congelati, creveti prefierti, creveti decorticati, baby creveti, iar, in functie de aceasta, vei reduce din timpul de preparare.

 

Cu ce se mananca crevetii - asocieri clasice si inedite

Cum se mananca crevetii si ce garnitura merge cu creveti? Exista asocieri clasice intre anumite ingrediente si creveti, dar si unele inedite, iar totul depinde de preferinte si de imaginatie. De la spaghete cu creveti la creveti cu orez, creveti in sos de vin alb, creveti la cuptor, sigur vei gasi retete creveti prefierti sau o reteta creveti congelati ori proaspeti preferata.

Creveti cu orez

Orezul, alb pufos sau brun integral, este un produs de baza in multe bucatarii si o asociere clasica a crevetilor. Il poti servi cu creveti prajiti sau curry de creveti, pentru o masa reconfortanta si satisfacatoare.

Reteta paste cu creveti

Pastele sunt o alta optiune excelenta. De la linguini cu vin si usturoi pana la fettuccine picante, vei gasi cu siguranta preparatul cu creveti cu paste preferat.

Salata de creveti

Salata poate fi o alta combinatie, unde crevetii vin cu un plus de proteine ​​si o aroma de fructe de mare proaspete. Diverse soiuri de salata verde, rucola, spanac, rosii, castraveti si ardei gras sau cruditati, poti incerca retete diverse, pentru un pranz usor sau o cina rapida.

Tortilla cu creveti

Tortilla este o modalitate populara si delicioasa de a servi crevetii. Pur si simplu prajesti crevetii cu condimente, ca pudra de chili, chimen si boia, si ii pui in foi de tortilla calde, cu legume, precum rosii taiate cubulete, salata verde maruntita, zeama de lamaie si un sos creveti preferat.

Creveti la gratar

Crevetii la gratar sunt un fel de mancare clasic. Marineaza crevetii in prealabil inainte de a-i prepara la gratar, in ulei, cu usturoi, sos iute si ierburi, pentru un fel de mancare foarte aromat. Creveti in sos de vin preparati la cuptor sunt deliciosi.

Creveti in sos de unt

Crevetii in sos de unt si usturoi sunt o alta reteta usoara si aromata, pe care o poti pregati in doar cateva minute. Pur si simplu topesti putin unt intr-o tigaie, adaugi usturoi tocat si calesti cateva minute. Adaugi creveti prefierti la tigaie si ii gatesti pana devin roz si opaci. Adaugi sare si piper. Pentru un plus de aroma, poti folosi ardei iute la acesti creveti la tigaie cu unt. Poti prepara si creveti congelati la tigaie in acelasi mod, dar si creveti la tigaie cu vin.

Sa gatesti creveti este un lucru usor si rapid. In plus, exista multe moduri de a savura aceste fructe de mare delicioase. Indiferent daca ii preferi preparati simplu, cu unt si usturoi, sau inclusi in mancaruri cu arome exotice, retetele de mai sus iti vor satisface cu siguranta pofta de creveti. Incearca-le si savureaza-le alaturi de cei dragi!

Sursa foto: Shutterstock