InspiratieIdei pentru tinePapanasii prajiti cu dulceata - un deliciu pufos traditional
Inspiratie

Supa cu tăiței pentru cei mici și cei mari: cum o prepari și de ce să alegi acest preparat

După perioade încărcate de mâncăruri tradiționale, cu siguranță simți nevoia să îți detoxifici organismul. Remediul îl găsești tot în bucătărie, însă cu preparate care să te ajute să te simți bine. Unul dintre ele este supa cu tăiței de casă, o rețetă cunoscută, pe care sigur o mâncai în copilărie, preparată de bunica sau mama ta. Acum a venit momentul să o gătești chiar tu, cu ingrediente simple, din care să rezulte o savuroasă supă de pui cu tăiței de casă. Îți arătăm pas cu pas cum se prepară, de la ingredientele necesare până la motivele pentru care merită să o alegi.

Supă de pui cu tăiței - ingrediente necesare

Supa cu tăiței este potrivită atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Aceasta se prepară atât cu pui, cât și fără, însă adevărata savoare este dată de pui. Fiind o carne slabă, se potrivește de minune într-un astfel de preparat. Și dacă vrei să te apuci de gătit, iată de ce ingrediente ai nevoie pentru o supă de pui cu tăiței:

  • 4 sau 5 morcovi

  • 1 piept de pui

  • 1 ceapă galbenă

  • 1 bucată de țelină

  • 1 rădăcină de pătrunjel

  • 1 legătură de pătrunjel tocat

  • 1 ardei gras

  • 2 fire de păstârnac

  • 2 sau 3 foi de dafin

  • sare și piper boabe

Ingrediente necesare pentru tăiței

  • 3 ouă

  • sare

  • 270/300 g de făină

👉 Nu ai destule ingrediente în frigider, pentru preparatele pe care dorești să le pregătești? Descoperă gama de lactate si oua din oferta noastră, de la brandurile proprii sau de la celelalte de calitate, existente pe piață.

Supa de pui cu tăiței de casă: mod de preparare

  • Întâi de toate, te ocupi de pui. Îl speli bine și îl pui la fiert în apă cu o lingură de sare, într-o oală în așa fel încât să încapă puiul, dar și legumele pe care le speli bine și le adaugi întregi în aceeași oală cu apă, dar după ce a început să fiarbă puiul și ai îndepărtat spuma;

  • Recomandat ar fi să fierbi puiul în patru sau cinci litri de apă;

  • Când apa începe să clocotească, adaugi foile de dafin și piperul boabe. Secretul este ca supa să fiarbă domol, iar după ce sunt gata, le scoți din oală (atât carnea cât și legumele);

  • Supa se strecoară, astfel încât să scapi de resturile care s-au format la fierbere;

  • În supa stoarsă adaugi tăițeii de casă, pe care îi lași să fiarbă pentru câteva minute, până când se ridică la suprafață;

  • Între timp, taie carnea după preferințe și legumele bucățele. Morcovii poți să îi tai rondele, pentru un aspect autentic;

  • Le mai lași la fiert pentru câteva minute, până când se întrepătrund gusturile, apoi adaugi sare după gust și pătrunjel tocat.

Cum gătești tăițeii pentru supa de tăiței

Acum vine rândul tăițeilor, pe care îi poți prepara cât timp fierb legumele și carnea, după cum urmează:

  • Într-un bol mai mare, bate ouăle cu sarea;

  • Adaugă făina și amestecă până când obții un aluat;

  • Amestecă foarte bine, la început cu furculița și apoi cu mâna, după ce îl răstorni pe blatul de lucru;

  • Dacă este mai lipicios, adaugă puțină făină. Lasă-l la odihnit măcar 10 minute;

  • După ce au trecut cele 10 minute, întinde-l pe blatul de lucru;

  • Presară înainte făină, atât unde manevrezi aluatul, cât și pe el. Întinde-l bine și taie-l în jumătate. Ia una dintre jumătăți și ruleaz-o cât poți de strâns;

  • Taie apoi tăițeii la grosimea dorită (mai groși sau subțiri);

  • Procedează la fel și cu cealaltă jumătate rulată de aluat. Când ai terminat de tăiat, îi desfaci ușor și, dacă mai este nevoie, presară și puțină făină;

  • Îi mai lași puțin să se odihnească, tot în jur de 10 minute, și îi adaugi în supa stoarsă, exact cum am explicat mai sus, la modul de preparare a supei de pasăre cu tăiței.

Cât se fierb tăițeii de casă? Când aceștia se ridică la suprafață, știi că tăițeii pentru supa ta de pui sunt gata. Astfel, obții o supă de pui cu tăiței gata de mâncat.

👉 Vrei să ai mai multe variante de supe, care să te ajute în momentele în care ai mâncat prea multe preparate tradiționale? Încearcă și cele mai bune retete de supe de rosii, potrivite pentru orice gust sau situație.

Sfaturi pentru o supă de tăiței ca la mama acasă

Ți s-a întâmplat să cauți gustul supei de tăiței ca la mama acasă, printre mai multe rețete? Pentru a obține un gust autentic, asemenea celui cu care ai crescut, îți prezentăm câteva sfaturi care să îți asigure savoarea mult căutată.

Supa de pasăre cu tăiței: ce carne e mai bună

După cum ai observat, am prezentat la ingrediente o supă de piept de pui cu tăiței. Fiind un preparat atât de îndrăgit, trebuie să știi că rețeta de supă de tăiței se prepară și cu pui întreg, eventual de casă.

Astfel, alege un pui zdravăn, de aproximativ 2 kg. Scoate puiul din tăviță și tranșează-l, îndepărtând eventualele pielițe. Îl tranșezi după preferințe, pentru că, după fierbere, tai carnea în bucățele, pentru a fi gata de supă.

Supa de găină: cum obții o supă clară?

Pentru a obține o supă de găină clară, trebuie să fiarbă pe foc foarte mic și oala să nu fie acoperită cu un capac. Astfel, pentru a prepara o supă de pui cu legume, trebuie să aștepți în jur de două sau trei ore. În tot acest timp, este important să spumezi regulat.

👉 Orice fel de pui ai alege, important este să îl găsești pe cel potrivit gusturilor întregii familii. Alege din oferta noastră de mezeluri si carne preparatele cu un gust autentic, ce îți vor transforma rețetele pregătite, atât supa de legume cu pui, cât și pe celelalte.

Top motive să alegi supa de pui cu legume și tăiței

Dacă până acum ai înghițit în sec la modul de preparare pentru supa de pui cu legume și tăiței, îți prezentăm și alte motive pentru a alege acest preparat. Mai rezistă puțin, apoi te poți închide în bucătărie, pentru a o prepara:

  • În afară de timpul de fierbere, prepararea este una scurtă, pentru că nu îți va lua mai mult de 30 de minute să pregătești toate ingredientele, devenind o supă de tăiței simplă;

  • Este o masă hrănitoare, gustoasă și nutritivă;

  • Te transpune în copilărie, la mesele pregătite cu drag, de părinți și bunici;

  • Poate fi o alternativă ușoară și răcoroasă pentru un organism greu încercat de preparatele de sărbători;

  • Adună pe toată lumea la masă;

  • Caloriile pentru supa de pui cu tăiței sunt puține;

  • O poți păstra și două sau trei zile la frigider.

Supa de tăiței cu pui este o rețetă care bucură gusturile celor mici și mari deopotrivă, mai ales în perioadele de după sărbători. Acum că ai toți pașii de preparare, îți mai rămâne să dai drumul la aragaz și să te bucuri de un preparat care îmbină gustul și plăcerea într-o singură farfurie. 

Tăițeii de casă oferă un gust autentic supelor, indiferent din ce ingrediente sunt pregătite. Încearcă și rețeta de supa de taitei cu legume, potrivită atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. 

Surse imagini: Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com