Este foarte important sa folosesti alimente proaspete; acestea au mai mult gust, dar sunt si mai bogate in nutrienti. In ceea ce priveste ciupercile, poti opta pentru o supa clasica facuta doar cu champignon sau poti jongla cu aromele mai multor tipuri de ciuperci disponibile pe piata: brune, pleurotus, galbiori, hribi sau shimeji.
Foloseste si coditele ciupercilor, chiar daca acestea sunt mai fibroase. Au un gust bun si o cantitate mare de fibre, iar dupa ce le vei pasa in blender vor deveni la fel de cremoase si placute la textura ca “palariile”.
Cartoful este foarte important pentru aceasta supa, el ii confera o textura cremoasa si un gust placut. Foloseste cantitatea indicata si nu mai mult, daca vrei ca supa ta sa ramana una de ciuperci si sa nu se transforme intr-una de legume.
Radacinoasele albe se potrivesc de minune cu ciupercile, asa ca, daca le apreciezi aroma, le poti folosi pentru a imbunatati aceasta supa dupa gustul tau. Indiferent daca vei alege pastarnacul, telina sau radacina de patrunjel, tine cont de faptul ca acestea au un gust intens si ca trebuie folosite in cantitati mici pentru a nu anula aroma ciupercilor.
In ceea ce priveste verdeata si
condimentele, ai libertatea sa adaptezi reteta dupa bunul plac. Poti inlocui mararul si patrunjelul cu ceapa verde sau chives si poti experimenta cu arome noi, asa cum sunt oregano, semintele de chimen sau rozmarinul.
Supa crema de ciuperci se serveste fierbinte. Pe langa verdeata, o poti decora cu ciuperci rumenite in tigaie si o poti servi alaturi de crutoane sau de bruschete cu unt si cu verdeturi.