Retete de deserturi rapide pentru intreaga familie
Cand vrei sa prepari rapid un desert care sa inveseleasca atmosfera din casa sau pur si simplu sa-ti rasfeti familia, te gandesti, cu siguranta, la multitudinea de variante pe care le ai la indemana. Aceasta, pentru ca nu iti trebuie multa experienta in bucatarie, ca sa pui pe masa o prajitura delicioasa, realizata fara prea mare efort.
Pentru astfel de momente, te poti folosi de cateva retete de deserturi rapide, cum sunt si cele pe care ti le propunem in continuare, ca sa-i incanti oricand pe toti cei dragi, indiferent de varsta sau de preferinte.
Pentru astfel de momente, te poti folosi de cateva retete de deserturi rapide, cum sunt si cele pe care ti le propunem in continuare, ca sa-i incanti oricand pe toti cei dragi, indiferent de varsta sau de preferinte.
Reteta gustoasa de desert rapid - Mousse sau spuma de zmeura
Mousse-ul sau spuma de zmeura poate fi un desert in sine ori ingredient pentru alte prajituri. Pentru un rasfat dulce, usor de preparat si care va fi un deliciu, mai ales pentru cei mici, iti propunem, in cele ce urmeaza, o reteta de mousse de zmeura.Ingrediente:
- 600 g smantana pentru frisca;
- 600 g zmeura;
- 200 g zahar;
- 120 g gelatina;
- 200 ml apa;
- 3-4 frunze de menta.
Mod de preparare: amesteca gelatina cu apa si las-o deoparte; pune zmeura intr-un blender si paseaz-o; adauga zaharul peste fructe; fierbe compozitia cinci minute, dupa care adauga gelatina; lasa amestecul la racit; intre timp, bate smantana pentru frisca pana capata consistenta; toarna compozitia de zmeura (la temperatura camerei) peste smantana; pune mousse-ul/spuma la frigider peste noapte; pentru decor, foloseste frunze de menta.
Vezi AICI toate ofertele noastre de FRUCTE PROASPETE
Vezi AICI toate ofertele noastre de FRUCTE PROASPETE
Reteta simpla pentru un desert rapid - Prajitura cu lamaie
Daca iti surade un desert cu aroma intensa de lamaie, textura pufoasa si pe care il pregatesti in mai putin de o ora, atunci poti incerca aceasta reteta:Ingrediente:
- 300 g faina;
- 250 g zahar;
- 1 plic zahar vanilat;
- 200 g unt;
- 150 g smantana grasa;
- 50 g nuca de cocos (optional);
- 4 oua;
- sucul de la o lamaie;
- 1 plic praf de copt;
- coaja de la doua lamai;
- 1 varf de cutit sare;
- esenta de vanilie.
Mod de preparare: mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat; adauga ouale si omogenizeaza; pune coaja de lamaie, smantana, zeama de lamaie si amesteca; incorporeaza faina, praful de copt, sarea, nuca de cocos (optional) si mixeaza; coace prajitura, 40-50 de minute, la 180 de grade; pentru decor, poti folosi zahar pudra sau nuca de cocos.
Vezi categoria noastra de ZAHAR SI FAINA
Vezi categoria noastra de ZAHAR SI FAINA
Reteta irezistibila de desert rapid - Prajitura cu fulgi de porumb
Fulgi de porumb, miere, cacao si aroma de rom. Acestea sunt ingredientele de baza ale prajiturii cu fulgi de porumb, care nu necesita coacere. Iata, mai jos, reteta a carei preparare nu iti va lua mai mult de 20 de minute.Ingrediente:
- 1 pachet de unt/margarina;
- 3 linguri miere;
- 1 cana zahar;
- 1 plic zahar vanilat;
- 5 lingurite cacao;
- 300 g fulgi porumb;
- esenta de rom;
- nuca de cocos sau frisca.
Mod de preparare: marunteste fulgii de porumb; topeste untul, adauga mierea, zaharul, zaharul vanilat si amesteca bine; adauga cacaua, esenta de rom si omogenizeaza; treptat, pune fulgii de porumb si amesteca, pana absorb lichidul; cat compozitia este calduta, modeleaza bile si pune-le in forme de briose; lasa prajitura la frigider pentru cel putin o zi; presara nuca de cocos pentru decor sau pune frisca.
Vezi AICI toate ofertele noastre de CACAO SI FRISCA
Vezi AICI toate ofertele noastre de CACAO SI FRISCA
Reteta delicioasa pentru un desert rapid - Cremsnit
Cu foi gata pregatite sau facute in casa, crema de vanilie preparata de la zero ori dupa reteta scrisa pe plic, cremsnitul este un desert delicios si rapid. Il poti orna cu frisca, daca doresti, sau cu fulgi de migdale, nuca de cocos.Ingrediente:
- 900 g aluat foietaj;
- 350 g frisca lichida;
- 200 g zahar;
- 150 g unt;
- 200 g amidon;
- 5 galbenusuri;
- 1 litru lapte;
- esenta de vanilie.
Mod de preparare: dizolva amidonul in putin lapte rece si pune-l intr-o cratita, la foc mic; adauga restul de lapte si galbenusurile; omogenizeaza compozitia; pune zaharul si esenta de vanilie; amesteca bine si continuu, pana ce compozitia capata consistenta; ia cratita de pe foc si adauga untul, treptat; lasa crema sa se raceasca si bag-o la frigider; taie aluatul in jumatate; intinde o foaie si las-o la rece 15 minute; coace-o, 10-15 minute, la 200 de grade; procedeaza la fel si cu cealalta foaie; bate frisca; pune crema de vanilie pe prima foaie de aluat; pune a doua foaie de aluat peste crema si deasupra, frisca; acopera prajitura cu folie din plastic, asa incat sa nu atinga frisca si las-o la frigider peste noapte.
AICI gasesti toate tipurile de CREME DE BUDINCI SI SEMIPREPARATE
AICI gasesti toate tipurile de CREME DE BUDINCI SI SEMIPREPARATE
Secretele prepararii deserturilor rapide pentru intreaga familie
Simple si absolut delicioase, deserturile rapide sunt intotdeauna o surpriza placuta pentru intreaga familie. Desi nu iti trebuie vreo pregatire speciala ca sa obtii ceea ce iti doresti, e bine sa tii, totusi, cont de unele recomandari:- atentie la fulgii de porumb - daca folosesti fulgi de porumb, incearca sa-i strivesti usor, in ambalajul original, fara sa spargi punga; vei evita imprastierea lor; apoi, cand ii incorporezi, daca sunt prea multi (compozitia este suficient de densa), nu ii pune pe toti; pastreaza ce-ti ramane pentru un mic dejun delicios, cu lapte;
- decoreaza creativ prajiturile - daca optezi pentru prajitura de lamaie, nu este neaparat sa folosesti nuca de cocos in aluat; poti sa renunti la ea sau sa o inlocuiesti cu nuca; apoi, ii poti face glazura sau sa pui dulceata de portocale, zmeura, afine, conditia fiind sa o lasi sa se raceasca bine, ca sa nu curga dulceata;
- mousse-ul de fructe - daca vrei ca textura lui sa fie foarte fina, dupa ce ai zdrobit fructele (zmeura, afine, capsuni, mure), strecoara-le, ca sa scapi de seminte; ca sa se intareasca, are nevoie sa stea peste noapte la frigider, dar daca te grabesti, poti sa-l consumi si dupa sase ore;
- evita formarea crustei in cazul cremelor - daca ai de facut o prajitura cu crema, care are nevoie sa stea la frigider pentru a se intari, dupa ce ai preparat umplutura, las-o un pic sa se raceasca, dupa care acoper-o cu o folie de plastic;
- atentie la aluatul pentru foietaj - inteapa foile de aluat, inainte de a le pune la copt, ca sa nu creasca prea mult; preincalzeste cuptorul, pentru ca au nevoie de temperatura mare si constanta ca sa se coaca frumos; rupe foaia de deasupra prajiturii, ca sa iti fie mai usor sa o tai.
Deserturile rapide nu sunt doar un rasfat pentru toata familie, ci si un mod de a te relaxa. Retetele simple, cum sunt si cele de mai sus, iti vin in ajutor cu unele repere, pentru ca tu, mai departe, sa te poti juca frumos cu toate ingredientele pe care le ai la indemana.
Sursa foto: Shutterstock