Navigheaza
- Calitate la preturi bune zi de zi849
- Bun la pret531
- Bun pentru tine, bun pentru tara noastra217
- Back to school138
- Fructe si legume proaspete
- Lactate si oua
- Mezeluri, carne si ready meal
- Produse congelate
- Paine, cafea, cereale si mic dejun
- Dulciuri si snacks
- Ingrediente culinare
- Apa si sucuri
- Bauturi
- Equilibrium
- Mama si ingrijire copil
- Cosmetice si ingrijire personala
- Curatenie si nealimentare
- Animale de companie
- Produse sezoniere
- Promotii
Retete delicioase de chec aperitiv
Fie ca te pregatesti pentru un pranz de duminica, o petrecere cu prietenii sau pur si simplu ti-e pofta de ceva bun si nu mai stii ce sa gatesti, exista cateva retete simple si delicioase potrivite pentru orice ocazie.
Mancarea buna nu trebuie sa fie neaparat sofisticata sau complicat de pregatit, de cele mai multe ori mai simplu inseamna mai gustos. Iar una dintre retetele de succes care se potrivesc in orice situatie, chiar daca este o masa obisnuita sau una mai pretentioasa, este checul aperitiv. Pregatirea nu dureaza foarte mult si nu presupune operatiuni complexe, lasa loc suficient imaginatiei bucatarului si este greu sa te opresti la o singura bucata.
- Ce este checul aperitiv
- Retete de chec aperitiv
o Chec aperitiv clasic
o Chec aperitiv cu gris, dovlecei si morcov
o Chec aperitiv cu ton
o Chec aperitiv cu pui si ciuperci
- Sfaturi de gatit pentru checul aperitiv
- Ingrediente de baza pentru checul aperitiv
Ce este checul aperitiv
Checul aperitiv este un preparat intalnit frecvent la mesele in familie si este o reteta versatila; il poti prepara intr-o multime de feluri si poti adauga orice ingrediente doresti. Daca iti plac legumele, poti sa adaugi tot ce iti trece prin minte, de la ardei si morcov la masline si spanac, si poti sa pui cascaval, sunca, piept de pui sau ce iti mai place.
Potrivit ca aperitiv sau chiar gustare sarata, exista o multime de retete de chec pe care le poti incerca pentru a-i surprinde pe cei dragi. Fiecare persoana are propriile variante ale acestei retete, insa un lucru este sigur: va fi de fiecare data delicios si vei repeta reteta cu prima ocazie, aducand mereu schimbari si imbunatatiri.
Secretul principal al checului aperitiv este sa gasesti combinatiile potrivite de ingrediente si sa nu exagerezi totusi cu varietatea acestora. Este important sa alegi inca de la inceput unul sau doua ingrediente-vedeta, cele ale caror gust si aroma vor predomina in reteta ta, apoi sa adaugi tot ceea ce se potriveste si este pe gustul tau.
Reteta de chec aperitiv este usor de realizat si relativ rapida. Nu trebuie sa fii maestru bucatar ca sa-ti iasa un chec pufos si delicios, ci doar sa ai rabdare cu fiecare pas al retetei si sa combini acele ingrediente care merg cel mai bine impreuna.
Retete de chec aperitiv
Checul aperitiv poate fi consumat ca gustare, mic-dejun sau antreu. Este un preparat care ne scoate imediat din incurcatura atunci cand avem invitati la masa sau cand suntem in cautarea unei retete noi pentru mesele de zi cu zi. Poate fi pregatit cu o multime de ingrediente, pe care le combini asa cum iti place. La final, vei obtine un preparat absolut delicios, pufos si gata de savurat!
Chec aperitiv clasic
Pentru preparare, ai nevoie de:
-
4 oua
-
4 linguri de faina
-
1 lingurita praf de copt
-
200 g cascaval ras
-
150 g sunca de pui sau curcan
-
1 ardei capia sau gras mare
-
50 g masline feliate
-
100 g ciuperci (fie din borcan sau proaspete)
-
1 legatura de patrunjel sau marar
-
Sare si piper dupa gust
Se toaca marunt ardeiul, sunca, ciupercile si verdeata, apoi se adauga maslinele si cascavalul, faina amestecata cu praful de copt, galbenusurile, sarea si piperul. Separat, bate spuma albusurile si incorporeaza-le in restul compozitiei.
Tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt sau cu putin unt sau ulei si apoi cu faina. Se toarna compozitia, avand grija ca tava sa nu fie plina, pentru ca va creste si va da pe dinafara. Se lasa la cuptor, la foc mediu, aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste deasupra. Si este gata sa fie savurat!
Chec aperitiv cu gris, dovlecei si morcov
Pentru preparare, ai nevoie de:
-
100 g gris foarte fin
-
3 oua
-
2 morcovi de marime medie
-
200 ml smantana
-
1 dovlecel
-
1 ceapa mica
-
50 g cascaval sau cheddar ras
-
Sare si piper dupa gust
Spala si taie dovlecelul, morcovul si ceapa in bucati mici. Bate ouale separat, intr-un castron mare. Adauga pe rand grisul si smantana si amesteca pana cand toate ingredientele sunt incorporate in compozitie. Adauga legumele, ceapa si cascavalul ras. Condimenteaza cu sare si piper si amesteca bine. Toarna aluatul in tava unsa si tapetata cu foaie de copt. Coace in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de aproximativ 50 de minute. Scoate din tava, lasa putin sa se raceasca si este gata de servit!
Chec aperitiv cu ton
Ingrediente:
-
1 conserva de ton, aproximativ 180 g
-
80 g faina
-
5 g praf de copt
-
150 g emmentaler ras
-
3 oua
-
100 ml ulei de masline
-
200 ml lapte
-
Sare si piper dupa gust
Preincalzeste cuptorul la 180°C. Bate ouale ca pentru omleta, apoi adauga faina si praful de copt si amesteca bine toate ingredientele. Adauga apoi laptele si uleiul de masline. Scurge si zdrobeste foarte bine tonul, apoi adauga-l in aluat si pune deasupra si emmentaler ras. Condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Toarna aluatul intr-o forma de chec unsa cu unt si coace timp de 40 de minute la 180°C.
Chec aperitiv cu pui si ciuperci
Ingrediente:
-
50 g pastrama de pui
-
4 oua
-
4 linguri de smantana
-
300 g cascaval ras
-
4 linguri faina
-
4 fire de ceapa verde
-
½ conserva de ciuperci
-
Sare si piper dupa gust
Se mixeaza bine ouale intregi, se adauga smantana, cascavalul ras, pastrama, ceapa verde tocata marunt si ciupercile tocate. Se incorporeaza treptat faina, piperul si sarea si se amesteca bine. Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Toarna compozitia si pune in cuptorul incins la foc mediu, aproximativ 30 de minute.
Sfaturi de gatit pentru checul aperitiv
Checul aperitiv este unul dintre preparatele preferate de iubitorii gustului delicios, potrivit la mesele de zi cu zi si chiar si la cele mai sofisticate. Insa, pentru a obtine un chec absolut exceptional trebuie sa tii cont de anumite secrete.
Este important sa stii cu exactitate cand trebuie adaugate ingredientele. De exemplu, maslinele se pun in compozitie la final, dupa ce restul ingredientelor au fost bine amestecate, pentru a nu se desface foarte tare. De asemenea, trebuie sa fii atenta ca atunci cand adaugi ardeiul rosu, acesta sa nu fie foarte suculent si tocat foarte mare, pentru a nu dezechilibra aspectul vizual al checului.
In cazul in care pregatesti checul pentru o masa mai deosebita, este important sa tai toate ingredientele de marimi aproximativ egale.
Pentru un chec pufos si gustos, trebuie sa amesteci incet, dar foarte bine ingredientele. Acestea trebuie sa se incorporeze complet in aluat. Este important sa nu uiti sa tapetezi tava cu hartie de copt; este necesara pentru a obtine un chec cu o forma perfecta.
Poti obtine un chec aperitiv deosebit daca urmezi si respecti fiecare pas al retetei. De asemenea, poti obtine o culoare frumoasa daca dupa ce pui amestecul in tava, ungi cu putin ou batut. Pentru a fi copt suficient de bine, checul trebuie pus in cuptor la foc mediu si urmarit cu atentie sa nu se arda. Cand devine auriu, checul se verifica cu o scobitoare. Daca aceasta iese uscata din compozitie, inseamna ca este gata.
Ingrediente de baza pentru checul aperitiv
Checul aperitiv este un preparat extrem de versatil, pentru ca poate fi servit fie ca aperitiv, ca gustare intre mese sau la micul-dejun. De asemenea, poti adauga orice ingrediente doresti, atata vreme cat acestea se completeaza, pentru a da un gust final perfect. In plus, este important sa nu adaugi in compozitie foarte multe elemente, pentru ca la final aromele nu vor mai putea fi deosebite si apreciate asa cum trebuie.
Checul aperitiv se mai numeste si chec sarat si se prepara in general din ingredientele pe care le ai la indemana, fiind o solutie rapida si la indemana de a obtine un preparat delicios fara prea mari batai de cap. De asemenea, checul aperitiv poate fi servit cu diverse sosuri, in functie de preferinte si de ingredientele pe care le-ai adaugat in acesta.
Checul aperitiv este delicios imediat ce e scos din cuptor, dar este la fel de bun si rece. Se pastreaza foarte bine 2-3 zile la frigider, invelit in folie alimentara sau intr-o caserola inchisa etans. Este de asemenea potrivit si pentru pachetul de scoala al celor mici sau pentru pranzul de la birou.
Checul aperitiv se prepara cu ingredientele pe care le ai la indemana in frigider si este solutia perfecta pentru a obtine un plus de inspiratie si savoare in bucatarie. Este o reteta usor de facut, versatila, satioasa si delicioasa, potrivita intr-o multime de ocazii.
Sursa foto: Shutterstock