InspiratieIdei pentru tineReteta de negresa cu glauza ganache si nuca
Inspiratie

Negresă cu glazură ganache şi nucă

Timp de preparare: 30 minute.

Ingrediente:

  • 450g Nestlé Dessert Noir
  • 250g zahăr cristale
  • 250g unt
  • 6 ouă mari (galbenusurile separate de albusuri)
  • un praf de sare, 200g nucă
  • 190g făină
  • 20g unt sau ulei pentru uns tava.

Ingrediente glazuro ganache:

  • 200g Nestlé Dessert Noir
  • 200ml smântână naturală lichidă pentru friscă (32-35% grăsime, ținută la frigider).

Blat:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade. Unge apoi cu unt o formă de prăjitură cu dimensiunile de aproximativ 20 x 30 cm şi tapetează fundul şi marginile cu o hârtie de copt

2. Topeşte ciocolata Nestlé Dessert Noir, zahărul şi untul la bain-marie. Odată ce untul și ciocolata s-au topit, iar compoziția a căpătat o textură omogenă, îndepărtează cratita de pe foc şi încorporează gălbenusurile bötute spumă:

3. Bate albusurile spumă și adaugă un praf de sare. Folosind o lingură de metal, adaugă treptat albusurile bătute în amestecul de ciocolată pentru a-l face mai aerat

4. La final, adaugă nuca şi făina treptat (in ploaie), amestecând uşor pentru ca întreaga compoziție rezultată să rămână aerată;

5. Transferă întreaga compoziție în tavă şi niveleaz-o cu o paletă;

6. Introdu apoi la cuptor pentru aproximativ 15 minute până când suprafața prinde crustă:

7. Aşază tava pe un grătar și las-o să se răcească timp de 15 minute.

Nr de porții/ rețetă

Porție (g)

Valoarea energetică calculate(kcal)

Grăsimi (g)

din care acizi grași saturați

Glucide (g)

din care zaharuri (g)

Fibre (g)

Proteine (g)

Sare (g)

20 porții

100g/ porție

520

36,4

18,7

38,1

28,2

3,3

6,5

0,1

 

Glazura ganache:

1. Pune smântâna pentru friscă la fiert, la foc mic;

2. Când ajunge la punctul de fierbere, ia-o de pe foc, adaugă ciocolata Nestlé Dessert Noir mărunțită şi amestecă în mod continuu până la omogenizare;

3. Lasă glazura la răcit timp de 5 minute.

Asamblare

Toarnă glazura peste prăjitura aflată în tavă şi las-o la răcit.

Topirea ciocolatei NESTLÉ Dessert Noir prin metoda bain-marie:

Se rupe tableta de ciocolată în bucățele, se aşază într-un castron mic, apoi se pune castronul deasupra unui vas mai mare cu apă în fierbere. Se lasă ciocolata 5 minute so se topească fără să amestecați, după care se omogenizează conţinutul