Negresă cu glazură ganache şi nucă
Timp de preparare: 30 minute.
Ingrediente:
- 450g Nestlé Dessert Noir
- 250g zahăr cristale
- 250g unt
- 6 ouă mari (galbenusurile separate de albusuri)
- un praf de sare, 200g nucă
- 190g făină
- 20g unt sau ulei pentru uns tava.
Ingrediente glazuro ganache:
- 200g Nestlé Dessert Noir
- 200ml smântână naturală lichidă pentru friscă (32-35% grăsime, ținută la frigider).
Blat:
1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade. Unge apoi cu unt o formă de prăjitură cu dimensiunile de aproximativ 20 x 30 cm şi tapetează fundul şi marginile cu o hârtie de copt
2. Topeşte ciocolata Nestlé Dessert Noir, zahărul şi untul la bain-marie. Odată ce untul și ciocolata s-au topit, iar compoziția a căpătat o textură omogenă, îndepărtează cratita de pe foc şi încorporează gălbenusurile bötute spumă:
3. Bate albusurile spumă și adaugă un praf de sare. Folosind o lingură de metal, adaugă treptat albusurile bătute în amestecul de ciocolată pentru a-l face mai aerat
4. La final, adaugă nuca şi făina treptat (in ploaie), amestecând uşor pentru ca întreaga compoziție rezultată să rămână aerată;
5. Transferă întreaga compoziție în tavă şi niveleaz-o cu o paletă;
6. Introdu apoi la cuptor pentru aproximativ 15 minute până când suprafața prinde crustă:
7. Aşază tava pe un grătar și las-o să se răcească timp de 15 minute.
Nr de porții/ rețetă |
Porție (g) |
Valoarea energetică calculate(kcal) |
Grăsimi (g) |
din care acizi grași saturați |
Glucide (g) |
din care zaharuri (g) |
Fibre (g) |
Proteine (g) |
Sare (g) |
20 porții |
100g/ porție |
520 |
36,4 |
18,7 |
38,1 |
28,2 |
3,3 |
6,5 |
0,1 |
Glazura ganache:
1. Pune smântâna pentru friscă la fiert, la foc mic;
2. Când ajunge la punctul de fierbere, ia-o de pe foc, adaugă ciocolata Nestlé Dessert Noir mărunțită şi amestecă în mod continuu până la omogenizare;
3. Lasă glazura la răcit timp de 5 minute.
Asamblare
Toarnă glazura peste prăjitura aflată în tavă şi las-o la răcit.
Topirea ciocolatei NESTLÉ Dessert Noir prin metoda bain-marie:
Se rupe tableta de ciocolată în bucățele, se aşază într-un castron mic, apoi se pune castronul deasupra unui vas mai mare cu apă în fierbere. Se lasă ciocolata 5 minute so se topească fără să amestecați, după care se omogenizează conţinutul