Sari peste
Mega image logo

Buna,

Contul meu
0

Comanda acum si ai LIVRARE GRATUITA, la achizitii peste 50 lei cu livrare in 2 ore si peste 250 lei cu livrare a doua zi!

InspiratieIdei pentru tineNegresa: retete si sfaturi pentru o prajitura reusita
Inspiratie

Negresa: retete si sfaturi pentru o prajitura reusita

Prajitura cu gust inconfundabil de cacao si cu miez moale este usor de preparat si potrivita pentru orice ocazie. Datorita ingredientelor simple si a posibilitatilor diverse de a le combina, negresa a cucerit inimile celor mari si celor mici. Pentru a-i servi pe cei apropiati cu un desert ca la carte, ai nevoie sa cunosti cateva secrete utile.
  • Retete de negresa
  • Sfaturi pentru o negresa reusita

Retete de negresa

Indiferent daca preferi o negresa clasica, una de post sau una in care si-au gasit locul si ingrediente deosebite, pofta iti va fi rapid satisfacuta cu ponturile si cu pasii de mai jos. 
 

Negresa simpla

Ingrediente:
  • un ou;
  • 500 g de faina;
  • 250 g de zahar;
  • o ceasca de ulei de floarea-soarelui;
  • 250 ml de lapte;
  • doua linguri de cacao;
  • un plic de bicarbonat de sodiu;
  • o lingurita de praf de copt.
Preparare:
  • Toarna faina, praful de copt si zaharul intr-un recipient, apoi adauga uleiul si amesteca lent.
  • Adauga laptele si continua sa amesteci, pana cand obtii o compozitie omogena.
  • Intinde amestecul intr-o tava si introdu la cuptor timp de 30 de minute, la o temperatura de cel mult 200 de grade Celsius.

Negresa de post

Ingrediente:
  • 500 g de faina;
  • 250 g de zahar;
  • o jumatate de cana de ulei de floarea-soarelui;
  • o cana de apa;
  • doua lingurite de bicarbonat;
  • doua linguri de zeama de lamaie si coaja, optional;
  • o fiola de esenta de rom;
  • o cana de miez de nuca;
  • o lingurita de praf de copt.
Preparare:
  • Incalzeste la foc mic zaharul, apa, gemul si pudra de cacao, pana la obtinerea unei texturi caramelizate.
  • Adauga faina, nuca, praful de copt si bicarbonatul si continua sa amesteci pana la omogenizare.
  • Toarna amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa la cuptor timp de 30 de minute.

Negresa de post cu gem

Ingrediente:
  • 250 g de faina;
  • 150 g de zahar;
  • o cana de ulei de floarea-soarelui;
  • patru linguri de gem de casa;
  • patru linguri de cacao;
  • o lingurita de praf de copt;
  • 100 g de stafide si fructe deshidratate;
  • 100 g de miez de nuca.
Preparare:
  • Amesteca uleiul, apa si zaharul intr-un bol, pana ce zaharul se dizolva complet.
  • Amesteca separat faina si pudra de cacao, alaturi de praful de copt.
  • Toarna in acelasi recipient cele doua amestecuri si mixeaza, apoi adauga gemul si continua sa mixezi.
  • Adauga miezul de nuca si stafidele si amesteca pentru ultima oara.
  • Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si las-o la cuptor timp de 30-40 de minute. 

Negresa pufoasa cu bezea

Ingrediente:
  • 250 g de faina;
  • 150 g de zahar;
  • 250 ml de lapte;
  • 200 g de unt;
  • cinci galbenusuri;
  • 50 g de cacao;
  • un plic de praf de copt.
Ingrediente pentru bezea:
  • cinci albusuri;
  • trei linguri de zahar;
  • un praf de sare.
Preparare:
  • Amesteca galbenusurile, zaharul, untul si pudra de cacao.
  • Adauga laptele, faina si praful de copt si continua sa amesteci, pana cand obtii un amestec omogen.
  • Toarna compozitia intr-o tava si las-o la copt timp de 30 de minute, la 180 de grade Celsius.
  • In timpul coacerii, bate albusurile cu zaharul si cu sarea pana obtii o bezea ferma si cu textura lucioasa.
  • Toarna bezeaua peste prajitura scoasa de la cuptor si introdu din nou tava in cuptor pentru inca 15 minute, la 160 de grade Celsius.

Sfaturi pentru o negresa reusita

Retetele de negresa sunt foarte simple si se pot prepara cu mare rapiditate. Chiar si asa, exista cateva secrete de care trebuie sa tii cont daca vrei sa obtii o prajitura pe cinste. Încorporeaza faina treptat in compozitie, pentru ca amestecul sa fie cat mai omogen, iar blatul prajiturii, cat mai pufos. 
Ouale pe care le alegi pentru prajitura trebuie sa fie la temperatura camerei. De asemenea, temperatura de coacere trebuie sa fie cat mai precis setata, pentru a evita arderea marginilor blatului. Pentru a avea siguranta ca vei coace prajitura exact atat cat trebuie, foloseste un cronometru.
Asaza compozitia numai intr-o tava pe care ai tapetat-o deja cu hartie de copt. Nu taia prajitura inainte de a se raci complet, iar daca vrei sa iti pui la incercare creativitatea, adauga la orice reteta nuci, fulgi de ciocolata sau chiar fructe uscate. 
Iata cum unul dintre cel mai usor de preparat deserturi iti poate indulci ziua. Cu retetele de mai sus, vei avea mereu la dispozitie un as in maneca, de fiecare data cand vrei sa le oferi musafirilor tai sau celor dragi ceva simplu si bun, direct de la cuptor
Sursa foto: Shutterstock