InspiratieDietaCum poti introduce in programul tau zilnic exercitiu fizic
Inspiratie

Cum poti introduce in programul tau zilnic exercitiu fizic

Cum poti introduce in programul tau zilnic exercitiu fizic fara sa fie nevoie sa aloci timp si fara sa mergi la sala

Activitatea fizica regulata reprezinta cea mai buna “investitie” pentru o inima sanatoasa, contribuind la reducerea riscului de aparitie a afectiunilor cardiovasculare, scazand greutatea, imbunatatind valorile tensiunii arteriale, ale colesterolului si ale glicemiei, reducand stresul si crescand buna dispozitie. Pentru cele mai bune rezultate se recomanda saptamanal minim 200 minute de efort de intensitate moderata sau 100 minute de efort de intensitate mare. Desi pentru reducerea riscului cardiovascular nu este necesara practicarea unui sport de performanta, cu cat suntem mai activi cu atat cresc si efectele benefice.
 
Desi beneficiile activitatii fizice sunt certe, mai mult de 60% din persoane nu sunt active la nivelul recomandat. Acest aspect se datoreaza diversilor factori precum: lipsa timpului, a motivatiei, a unui loc adecvat, a diverselor temeri sau pur si simplu din comoditate.
Principalul motiv care ne impiedica sa fim activi este lipsa timpului disponibil necesar efectuarii exercitiilor fizice.
 
Ritmul foarte alert in care traim ne rezerva foarte putin timp pentru noi insine, dar, daca dorim sa facem fata cu succes in continuare acestui ritm, trebuie sa ne mentinem sanatosi. Putem include foarte usor miscarea printre activitatile zilnice, adaugand miscarea la obiceiurile zilnice: mersul pe jos sau pe bicicleta la serviciu sau la cumparaturi, plimbatul cainele, exercitiile facute in fata televizorului, parcarea masinii mai departe de locuinta, folosirea pauzei de masa pentru a alerga prin parc si luarea unui pranz frugal, mersul pe banda pe plan inclinat in timp ce cititi ziarul sau un material de la serviciu.
 
De asemenea, o solutie simpla de a face miscare in mod placut este dansul. Alegand muzica preferata care pune sangele in miscare, dansul ne ajuta sa ne mentinem in forma. Muzica ne poate relaxa si ne poate aduce si amintiri placute.
 
Fie ca suntem la serviciu sau acasa, nu suntem obligati sa stam pe loc atunci cand vorbim la telefon. Va puteti ridica de pe scaun si puteti face putina miscare, chiar daca este vorba doar de pasi calmi in cerc. Miscarea va face bine si putem reveni pe scaun cand am incheiat convorbirea.
Unul dintre cele mai simple trucuri care ne obliga sa facem miscare este inlocuirea definitiva a liftului cu scarile. Daca simtim ca respiram mai greu dupa ce urcam cateva etaje pe jos, atunci chiar avem nevoie de orice exercitiu fizic si este indicat sa facem mai multa miscare.
 
In timpul reclamelor, care ne intrerup serialul sau emisiunea preferata, ideal ar fi sa ne ridicam de pe canapea sau de pe fotoliu. Frigiderul nu este cea mai buna destinatie, insa cat timp suntem in picioare putem strange lucrurile aruncate in mod dezordonat prin camera sau chiar sterge praful. Daca avem caminul perfect ordonat si curat, indicate ar fi cateva genuflexiuni sau intinderi in timpul pauzelor de reclame.