Sari peste
Mega image logo

Buna,

Contul meu
0

Comanda acum si ai LIVRARE GRATUITA, la achizitii peste 50 lei cu livrare in 2 ore si peste 250 lei cu livrare a doua zi!

Inspiratieproduse-bioBeneficiile alimentelor organice asupra sanatatii: efecte asupra mediului inconjurator
Inspiratie

Beneficiile alimentelor organice asupra sanatatii: efecte asupra mediului inconjurator

Politica agricola a Uniunii Europene, cunoscuta si sub numele de politica agricola comuna, sustine mentinerea unui echilibru intre productia alimentara europeana si dezvoltarea economica viabila a comunitatilor rurale, pe de o parte, si masurile de protectie a mediului, vizand combaterea schimbarilor climatice, gospodarirea apelor, bioenergia si diversitatea, pe de alta parte.

Agricultura ecologica include metodele de productie agricola utilizate pentru obtinerea furajelor pentru animale, dar si a alimentelor pentru om. Aceasta nu utilizeaza pesticide sintetice sau ingrasaminte si se bazeaza pe diversitate biologica, pentru a reduce in mod natural organismele daunatoare.

De asemenea, acest tip de agricultura presupune mentinerea fertilitatii solului, fara utilizarea produselor chimice sintetice, materialelor modificate genetic, namolului de epurare sau iradierii. Acest lucru nu pune presiune asupra solului si a mediului, in general. Agricultura ecologica utilizeaza extensiv ingrasamintele naturale, cum ar fi gunoiul de grajd si biofertilizatorii, compusi din microorganisme utile, care sunt capabile de a furniza substante nutritive plantelor. Acestia includ fixatorii de azot, solubilizatorii de fosfati si mobilizatorii de potasiu, si ofera fertilitate durabila solului, imbogatind intotdeauna calitatea lui. Exista multe tipuri de produse agricole care sunt crescute in mod organic: cereale, bumbac, flori, legume, fructe si altele.

Culturile de plante crescute fara utilizarea intensiva a substantelor chimice sintetice sunt  utile atat pentru sanatatea oamenilor, cat si a mediului inconjurator. In ultimii ani, multi dintre fermieri au abandonat pesticidele, ingrasamintele si hormonii sintetici, in favoarea unor metode ecologice ingrijire a culturilor. Rezultatul este obtinerea unei hrane sanatoase, cultivata ecologic, cu impact benefic asupra sanatatii omului si a mediului.

Pesticidele sau ingrasamintele provenite de la terenurile agricole unde au fost utilizate, se scurg in rauri, lacuri, afectand habitatul. Multe pesticide sunt, de asemenea, toxice pentru sanatate, si au fost relationate cu probleme respiratorii, tulburari neurologice cum ar fi boala Parkinson, cancere si probleme de reproducere. In fiecare an, lucratorii agricoli si persoanele care locuiesc in apropierea fermelor conventionale sufera o serie de intoxicatii, ca urmarea a pulverizarii acestora.