Pui tandoori cu salată de fenicul și măr
Pentru un pui extrem de fraged, nu există niciun secret. Ai nevoie de timp... și de o marinadă acidă, pe bază
de iaurt, după o rețetă indiană. Iaurt? Da! Acidul lactic din iaurt descompune treptat proteinele din carnea
de pui, obținându-se astfel o carne și mai fragedă. Crestează ușor carnea pe partea cu piele, unge-o cu
marinada și maseaz-o ușor, astfel încât marinada să pătrundă și să aromeze carnea inclusiv la interior.
Pret
MediuNota
Reteta nu a fost votata
Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 4 pulpe de pui
- 350 g iaurt
- 2 lime
- 170 g pasta de curry rosu
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
74672
Incepe gatitul
1. Taie pulpele în două, la nivelul articulației, apoi fă câteva tăieturi pe partea cu pielea (ca să pătrundă mai bine marinada). Așază le într-un vas mare. 2. Pentru marinadă, amestecă 250 g iaurt, zeama de la ½ lime și pasta tandoori. Toarnă marinada peste pui și amestecă bine ca să se acopere uniform. Adaugă ghimbirul tăiat fideluță și ½ lime tăiat felii. Acoperă și lasă la marinat cel puțin 4 ore, în frigider (peste noapte este cel mai bine). 3. Încinge cuptorul la 200°C. Așază bucățile de pui pe o tavă de cuptor acoperită cu hârtie de copt, stropește cu jumătate din uleiul de măsline și dă la copt timp de 30 de minute. 4. Taie merele și feniculul în felii subțiri, folosind o mandolină. Adaugă frunzele de coriandru, zeama de la lime-ul rămas și 2 linguri ulei de măsline. Condimentează cu sare și piper, apoi amestecă. 5. Amestecă iaurtul rămas cu restul de ulei de măsline, sare și piper. Servește acest sos și salata alături de pulpele de pui coapte. Acompaniază cu orez basmati sau pâine naan prăjită.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Pranz
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
74672