Placinta cu spanac, ricotta si cheddar
De catre Marius Tudosiei
Pentru ca stim cat este de important sa ai
bateriile incarcate de la prima ora a diminetii, inspira-te din
retetele propuse de Marius Tudosiei si pregateste-le
celor dragi un mic dejun plin de savoare.
Dificultate
MediuDurata
1'- 30'Pret
MediuNota
5 din 5Clasic
Altele
Aperitiv

Ingrediente pentru 2 Persoane
2 Persoane
- 1 pachet de foi de placinta
- 500 g spanac
- 2 cutie de ricotta
- 40 g unt
- 200 g branza cheddar
- 2 cepe
- 4 catel de usturoi
- 1 legatura de patrunjel verde
- nucsoara, sare, ulei
- piper alb, piper rosu
Incepe gatitul
Pasul 1: incinge doua linguri cu ulei intr-o tigaie adanca, caleste cepele tocate. Adauga putina apa si inabusa ceapa. Adauga usturoiul taiat felii, sare dupa gust, mai
adauga un strop de apa si pune spanacul spalat in mai multe ape reci, moment in care poti lua tigaia de pe foc. Mai amesteca de 2-3 ori pana cand spanacul s-a inmuiat si a scazut.
Pasul 2: Adauga cateva boabe de piper rosu zdrobit, ricotta, un praf de nucsoara si patrunjelul tocat marunt. Pune tot cheddarul ras si amesteca usor. Pune un praf de piper alb la final.
Pasul 3: Unge cu unt topit, una cate una, foile de placinta si pune pe o latura cateva linguri din compozitia de spanac si branzeturi. impacheteaza ca pe plic, ungand de fiecare data, cu unt topit, marginile formate. La final, unge deasupra fiecare pachet format si cresteaza-le usor cu un cutit, asaza-le pe tava tapetata si da la cuptor 10-15 minute sau pana capata o culoare auriu-maronie.
Pasul 4: Scoate-le pe un platou decorat cu frunze de salata (optional) si unge-le cu untul topit (pentru luciu). Sunt bune in egala masura calde, dar si reci. Sugestie. Poti inlocui foile de placinta cu aluatul foitaj.
Pasul 2: Adauga cateva boabe de piper rosu zdrobit, ricotta, un praf de nucsoara si patrunjelul tocat marunt. Pune tot cheddarul ras si amesteca usor. Pune un praf de piper alb la final.
Pasul 3: Unge cu unt topit, una cate una, foile de placinta si pune pe o latura cateva linguri din compozitia de spanac si branzeturi. impacheteaza ca pe plic, ungand de fiecare data, cu unt topit, marginile formate. La final, unge deasupra fiecare pachet format si cresteaza-le usor cu un cutit, asaza-le pe tava tapetata si da la cuptor 10-15 minute sau pana capata o culoare auriu-maronie.
Pasul 4: Scoate-le pe un platou decorat cu frunze de salata (optional) si unge-le cu untul topit (pentru luciu). Sunt bune in egala masura calde, dar si reci. Sugestie. Poti inlocui foile de placinta cu aluatul foitaj.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Mic dejun
Toate sezoanele
Aperitiv