• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

Placinta cu spanac, ricotta si cheddar

De catre Marius Tudosiei

Pentru ca stim cat este de important sa ai bateriile incarcate de la prima ora a diminetii, inspira-te din retetele propuse de Marius Tudosiei si pregateste-le celor dragi un mic dejun plin de savoare.

Dificultate medie
Cost mediu
Mai putin de 30 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Aperitiv
  • Bucatarie: International
  • Dieta: Clasic
  • Mancare: Mic dejun
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Placinta cu spanac, ricotta si cheddar
Dificultate medie
Cost mediu
Mai putin de 30 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 2 Portii +
  • 1 pachet de foi de placinta
  • nucsoara, sare, ulei
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 4 catel de usturoi
  • 2 cepe
  • 200 g branza cheddar
  • 40 g unt
  • 2 cutie de ricotta
  • 500 g spanac
  • piper alb, piper rosu
Pregatire

Pasul 1: incinge doua linguri cu ulei intr-o tigaie adanca, caleste cepele tocate. Adauga putina apa si inabusa ceapa. Adauga usturoiul taiat felii, sare dupa gust, mai adauga un strop de apa si pune spanacul spalat in mai multe ape reci, moment in care poti lua tigaia de pe foc. Mai amesteca de 2-3 ori pana cand spanacul s-a inmuiat si a scazut.
Pasul 2: Adauga cateva boabe de piper rosu zdrobit, ricotta, un praf de nucsoara si patrunjelul tocat marunt. Pune tot cheddarul ras si amesteca usor. Pune un praf de piper alb la final.
Pasul 3: Unge cu unt topit, una cate una, foile de placinta si pune pe o latura cateva linguri din compozitia de spanac si branzeturi. impacheteaza ca pe plic, ungand de fiecare data, cu unt topit, marginile formate. La final, unge deasupra fiecare pachet format si cresteaza-le usor cu un cutit, asaza-le pe tava tapetata si da la cuptor 10-15 minute sau pana capata o culoare auriu-maronie.
Pasul 4: Scoate-le pe un platou decorat cu frunze de salata (optional) si unge-le cu untul topit (pentru luciu). Sunt bune in egala masura calde, dar si reci. Sugestie. Poti inlocui foile de placinta cu aluatul foitaj.

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista