Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaPlacinta cu spanac, ricotta si cheddar
Mega image logo
  • Placinta cu spanac, ricotta si cheddar

Placinta cu spanac, ricotta si cheddar

De catre Marius Tudosiei
Pentru ca stim cat este de important sa ai bateriile incarcate de la prima ora a diminetii, inspira-te din retetele propuse de Marius Tudosiei si pregateste-le celor dragi un mic dejun plin de savoare.

Dificultate

Mediu

Durata

1'- 30'

Pret

Mediu

Nota

Reteta nu a fost votata
Clasic
Altele
Aperitiv
Placinta cu spanac, ricotta si cheddar

Ingrediente pentru 2 Persoane

2 Persoane
  • 1 pachet de foi de placinta
  • nucsoara, sare, ulei
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 4 catel de usturoi
  • 2 cepe
  • 200 g branza cheddar
  • 40 g unt
  • 2 cutie de ricotta
  • 500 g spanac
  • piper alb, piper rosu

Incepe gatitul

Pasul 1: incinge doua linguri cu ulei intr-o tigaie adanca, caleste cepele tocate. Adauga putina apa si inabusa ceapa. Adauga usturoiul taiat felii, sare dupa gust, mai adauga un strop de apa si pune spanacul spalat in mai multe ape reci, moment in care poti lua tigaia de pe foc. Mai amesteca de 2-3 ori pana cand spanacul s-a inmuiat si a scazut.
Pasul 2: Adauga cateva boabe de piper rosu zdrobit, ricotta, un praf de nucsoara si patrunjelul tocat marunt. Pune tot cheddarul ras si amesteca usor. Pune un praf de piper alb la final.
Pasul 3: Unge cu unt topit, una cate una, foile de placinta si pune pe o latura cateva linguri din compozitia de spanac si branzeturi. impacheteaza ca pe plic, ungand de fiecare data, cu unt topit, marginile formate. La final, unge deasupra fiecare pachet format si cresteaza-le usor cu un cutit, asaza-le pe tava tapetata si da la cuptor 10-15 minute sau pana capata o culoare auriu-maronie.
Pasul 4: Scoate-le pe un platou decorat cu frunze de salata (optional) si unge-le cu untul topit (pentru luciu). Sunt bune in egala masura calde, dar si reci. Sugestie. Poti inlocui foile de placinta cu aluatul foitaj.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Mic dejun
Toate sezoanele
Aperitiv
  • Placinta cu spanac, ricotta si cheddar