Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaCurry de miel
Mega image logo
  • Curry de miel

Curry de miel

De catre Reteta Mega Image
Curry este un nume generic, ce desemneaza mai multe feluri de mancare din legume sau carne, condimentate cu un amestec variat de mirodenii exotice. Este popular in toata Asia, dar felul in care este pregatit difera de la o regiune la alta. Curry-urile thailandeze sau chinezesti se prepare la foc rapid, prin tehnica „stir fry”, rezultand preparate cu legumele crocante. Curry-ul indian, pe de alta parte, se face la foc mediu, mai mult timp, rezultatul fiind o mancare suculenta, in care carnea este moale, iar legumele ca o pasta (doar cateva, adaugate spre final, raman mai tari).

Dificultate

Mediu

Durata

>60'

Pret

Mediu

Nota

5 din 5
Clasic
Altele
Fel principal
Curry de miel

Ingrediente pentru 6 Persoane

6 Persoane
  • sare
  • 1 varf de cutit de usturoi pisat
  • piper rosu Cayenne
  • frunza proaspata de curry
  • 1 ardei rosu chili
  • 1 conserva rosii
  • 500 ml smantana de cocos
  • 1 lingura ghimbir proaspat razuit
  • 2 catei usturoi
  • 800 g cepe rosii
  • 100 ml ulei
  • 800 g carne miel
  • 1 varf de cutit de boabe coriandru
  • 1 varf de cutit de ienibahar
  • 1 varf de cutit de cardamom
  • 1 varf de cutit de schinduf
  • 1 lingurita seminte fenicul
  • 1 varf de cutit de piper
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 varf de cutit de chimion
  • 1 lingurita de boabe de mustar

Incepe gatitul

Pasul 1: Soteaza carnea: Taie carnea de miel in cubulete si trage-o la tigaie in jumatate din cantitatea de ulei, pana devine maronie la exterior. Scoate-o si pune-o deoparte.
Pasul 2: Prajeste condimentele uscate: Incalzeste restul de ulei in tigaie, adauga amestecul de condimente uscate si prajeste-le usor.
Pasul 3: Adauga restul condimentelor: Toaca marunt ceapa, usturoiul si ardeiul chili (dupa ce l-ai curatat de nervuri si seminte). Adauga-le in tigaie, impreuna cu ghimbirul, si lasa-le cateva secunde.
Pasul 4: Mixeaza rosiile in blender: Intr-un blender, mixeaza rosiile din conserva, scurse de zeama, pana obtii un piure fin.
Pasul 5: Adauga rosiile in tigaie: Toarna rosiile peste condimente, acopera si fierbe la foc mic, timp de 15 minute, amestecand frecvent. Pune apoi si frunzele proaspete de curry.
Pasul 6: Adauga rosiile in tigaie: Toarna rosiile peste condimente, acopera si fierbe la foc mic, timp de 15 minute, amestecand frecvent. Pune apoi si frunzele proaspete de curry.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Asian
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal
  • Curry de miel