• Localizare magazine
: Acum poți modifica o comandă plasată deja, înainte ca aceasta să fie livrată. Află mai multe  aici.
Inapoi

Curry de miel

De catre Reteta Mega Image

Curry este un nume generic, ce desemneaza mai multe feluri de mancare din legume sau carne, condimentate cu un amestec variat de mirodenii exotice. Este popular in toata Asia, dar felul in care este pregatit difera de la o regiune la alta. Curry-urile thailandeze sau chinezesti se prepare la foc rapid, prin tehnica „stir fry”, rezultand preparate cu legumele crocante. Curry-ul indian, pe de alta parte, se face la foc mediu, mai mult timp, rezultatul fiind o mancare suculenta, in care carnea este moale, iar legumele ca o pasta (doar cateva, adaugate spre final, raman mai tari).

Dificultate medie
Cost mediu
Mai mult de 60 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Fel principal
  • Bucatarie: Asian
  • Dieta: Clasic
  • Mancare: Altul
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Curry de miel
Dificultate medie
Cost mediu
Mai mult de 60 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 6 Portii +
  • sare
  • 1 varf de cutit de usturoi pisat
  • piper rosu Cayenne
  • frunza proaspata de curry
  • 1 ardei rosu chili
  • 1 conserva rosii
  • 500 ml smantana de cocos
  • 1 lingura ghimbir proaspat razuit
  • 2 catei usturoi
  • 800 g cepe rosii
  • 100 ml ulei
  • 800 g carne miel
  • 1 varf de cutit de boabe coriandru
  • 1 varf de cutit de ienibahar
  • 1 varf de cutit de cardamom
  • 1 varf de cutit de schinduf
  • 1 lingurita seminte fenicul
  • 1 varf de cutit de piper
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 varf de cutit de chimion
  • 1 lingurita de boabe de mustar
Pregatire

Pasul 1: Soteaza carnea: Taie carnea de miel in cubulete si trage-o la tigaie in jumatate din cantitatea de ulei, pana devine maronie la exterior. Scoate-o si pune-o deoparte.
Pasul 2: Prajeste condimentele uscate: Incalzeste restul de ulei in tigaie, adauga amestecul de condimente uscate si prajeste-le usor.
Pasul 3: Adauga restul condimentelor: Toaca marunt ceapa, usturoiul si ardeiul chili (dupa ce l-ai curatat de nervuri si seminte). Adauga-le in tigaie, impreuna cu ghimbirul, si lasa-le cateva secunde.
Pasul 4: Mixeaza rosiile in blender: Intr-un blender, mixeaza rosiile din conserva, scurse de zeama, pana obtii un piure fin.
Pasul 5: Adauga rosiile in tigaie: Toarna rosiile peste condimente, acopera si fierbe la foc mic, timp de 15 minute, amestecand frecvent. Pune apoi si frunzele proaspete de curry.
Pasul 6: Adauga rosiile in tigaie: Toarna rosiile peste condimente, acopera si fierbe la foc mic, timp de 15 minute, amestecand frecvent. Pune apoi si frunzele proaspete de curry.

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista