Ai cautat retetaBrânză fondue
Mega image logo
  • Brânză fondue

Brânză fondue

De catre Alex Iacob
Brânza fondue este o rețetă elvețiană de brânză topită, care în mod tradițional se servește dintr-un vas comun, scufundând bucățele de pâine înfipte în bețe de frigărui. Pentru că brânza se întărește rapid dacă nu e menținută fierbinte, se folosește un vas termorezistent (fontă, ceramică) și se obișnuiește să se așeze pe un stativ cu un arzător sau o lumânare dedesubt.
Brânză fondue
Mediu
1'- 30'
0/5

Ingrediente pentru

Ingrediente
1 portie
  • 350 ml lapte
  • 1 ceapa esalota
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • 2 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 20 g unt 82%, la temperatura camerei
  • 50 g amidon
  • 150 g branza Gruyère
  • 150 g brânză Emmental dată pe răzătoarea mică
  • 1 vârf de cuțit de nucșoară măcinată
  • 1 linguriță plină cu oțet de mere
  • 350 ml lapte
  • 1 ceapa esalota
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • 2 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 20 g unt 82%, la temperatura camerei
  • 50 g amidon
  • 150 g branza Gruyère
  • 150 g brânză Emmental dată pe răzătoarea mică
  • 1 vârf de cuțit de nucșoară măcinată
  • 1 linguriță plină cu oțet de mere