• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

Bourguignon cu vita new style la oala de lut

De catre Joseph Hadad

Chef Joseph Hadad te invata cum sa gatesti vita in stilul specialitatilor frantuzesti.

Dificultate medie
Cost ridicat
Mai mult de 60 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Fel principal
  • Bucatarie: Frantuzesc
  • Dieta: Clasic
  • Mancare: Altul
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Bourguignon cu vita new style la oala de lut
Dificultate medie
Cost ridicat
Mai mult de 60 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 4 Portii +
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 200 g de migdale prajite si decojite
  • 3 cepe medii
  • 6 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 3 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 4 foi de dafin
  • 1 fir de rozmarin
  • 3 fire de cimbru
  • 800 g de vrabioara de vita, neaparat maturata (sau ceafa de vita)
  • 2 pahare de vin rosu
  • sare, piper boabe, praf de nucsoara, cuisoare
  • 3 gulii
  • 300 ml de bere blonda
  • 4 fire de tulpina de telina (apio)
  • 400 g de prune proaspete
  • 150 g de ciuperci proaspete
Pregatire

Pasul 1: La aceasta specialitate frantuzeasca, carnea de vita se gateste in asa fel incat sa fie foarte frageda. Tai carnea in cuburi mari, de 4-5 cm, si toc ceapa julien. intr-o oala cuprinzatoare, bine incalzita pe foc, torn 3 linguri de ulei de floarea-soarelui si 3 linguri de ulei de masline. Cand sfaraie, pun carnea si o rumenesc pe toate partile, apoi o scot si o las deoparte.
Pasul 2: In acelasi ulei, pun apoi ceapa si usturoiul, cu rozmarin, dafin, cimbru. Las focul mai mic si, cand ceapa s-a colorat in maroniu, adaug pasta de rosii si amestec bine. Dupa 3-4 minute, torn vinul rosu si berea, care vor fragezi bine carnea. Pun si cuburile de carne de vita deja rumenite si 1,5l de apa. Condimentez cu sare, piper boabe, praf de nucsoara, 4 cuisoare. Amestec totul bine si dau la foc mic 2 ore si jumatate, pana cand mancarea scade. Daca e nevoie, din cand in cand mai adaug cate putina apa. In final, voi avea un sos gros, legat, aromat.
Pasul 3: Curat gulia in 4 sau 6. Curat apio si tai fiecare tulpina in batoane de 7-8 cm. Spal ciupercile. Incalzesc apa cu sare si fierb fiecare ingredient separat: gulia pana se inmoaie cam 80%, batoanele din tulpina de telina, apoi ciupercile.
Pasul 4: Intre timp, pregatesc prunele. Tai prunele proaspete in jumatate, le scot samburii si le bag la cuptor, la 200˚C (in cuptorul preincalzit sau ramas cald dupa ce am scos carnea).
Pasul 5: Intr-o tigaie cu ulei de masline, sotez telina, ciupercile si feliile de gulie.
Pasul 6: Cand toate sunt gata, montez preparatul intr-o oala de lut in care voi servi bourguignon-ul la masa. Intai pun carnea si sosul. Deasupra, tocmai ca sa nu se amestece cu carnea si sa se vada bine culoarea fiecarui ingredient, adaug batoanele de apio, feliile de gulie si ciupercile sotate. Peste ele asez jumatatile de prune coapte si migdalele prajite si decojite. Inainte de servire, adaug un strop de ulei de masline peste preparat.

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista