Ai cautat retetaBRIOȘE CU CARTOF DULCE, SPANAC ȘI FETA
Mega image logo
  • BRIOȘE CU CARTOF DULCE, SPANAC ȘI FETA

BRIOȘE CU CARTOF DULCE, SPANAC ȘI FETA

Dificultate

Usor

Pret

Mediu

Nota

5 din 5
Aperitiv
BRIOȘE CU CARTOF DULCE, SPANAC ȘI FETA

Ingrediente pentru 1 Persoane

1 Persoane
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 cartof dulce decojit și tăiat cubulețe
  • 1/2 ceapă medie tocată
  • 1 cățel de usturoi tocat mărunt
  • 1 lingură rozmarin proaspăt tocat
  • 1 sare și piper după gust
  • 50 g baby spanac
  • 260 g făină integrală
  • 1 lingură praf de copt
  • 1 lingură bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură sare
  • 1 lingură piper negru
  • 5 g zahăr tos
  • 3 ouă
  • 240 ml lapte bătut sau lapte normal cu o lingură de oțet alb
  • 5 linguri unt 82% topit sau ulei de măsline
  • 50 g brânză feta sfărâmițată

Incepe gatitul

1. Într-o tigaie mare, încinge puțin ulei de măsline la foc mediu, apoi adaugă cartoful dulce, ceapa, usturoiul și rozmarinul, și asezonează cu sare și piper după gust. Amestecă din când în când și lasă la gătit aproximativ 15 minute sau până cartoful dulce se înmoaie și se rumenește. 2. Adaugă spanacul, amestecând bine, și mai gătește 1-2 minute la foc mic sau cât să se înmoaie și să se încorporeze. Ia de pe foc și lasă la răcit. 3. Preîncălzește cuptorul la 180˚ C și unge o tavă pentru brioșe cu ulei de măsline. 4. Pregătește aluatul, amestecând într-un bol mare făina integrală, praful de copt, bicarbonatul, sarea, piperul și zahărul. Apoi pune de-o parte. 5. Într-un bol de dimensiuni medii, bate cu telul ouăle, laptele bătut și untul topit. 6. Adaugă compoziția cu cartof dulce răcită peste compoziția cu ouă și amestecă bine cu o spatulă. 7. Toarnă noua compoziție peste praful cu făină și amestecă cu spatula atât cât să le combini într-o pastă. 8. Pentru a umple tava pentru brioșe cu aluat, folosește o cupă de înghețată, iar dacă nu ai, folosește o lingură și umple fiecare adâncitură aproape de limită. 9. Pune deasupra fiecărei brioșe câteva fărâme de brânză feta. 10. Coace brioșele în cuptorul preîncălzit aproximativ 18 minute, până se rumenesc deasupra. Nu uita să rotești tava în cuptor la jumătatea timpului. Verifică dacă sau copt suficient înfigând scobitoarea într-o brioșă. Dacă iese curată, fără urme de aluat înseamnă că brioșele sunt gata. 11. Lasă-le la răcit 10 minute înainte să le scoți din tavă. Brioșele rezistă la frigider până la 5 zile.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Aperitiv
  • BRIOȘE CU CARTOF DULCE, SPANAC ȘI FETA