Incepe gatitul
1. Topește cele 200 g zahăr într-o cratiță, la foc mic. Apoi toarnă zahărul topit într-o tavă rotundă, cu diametrul de aproximativ 25 cm și înălțimea de minimum 20 cm. Distribuie zahărul ars pe tot fundul tăvii și puțin pe margini.
2. Călește merele în unt, într-o tigaie, timp de 10 minute. Apoi adaugă merele în tava tapetată cu zahăr ars.
3. Amestecă 4 ouă cu laptele și 100 g zahăr. Toarnă compoziția peste mere și dă tava la cuptorul preîncălzit la 180° C, pentru 40 de minute.
4. Între timp pregătește blatul. Separă albușul și gălbenușul de la cele 4 ouă rămase și bate albușurile cu mixerul, împreună cu ultimele 50 g zahăr. Adaugă gălbenușurile și omogenizează.
5. Adaugă făina și, cu o spatula, încorporeaz-o ușor, cu mișcări de jos în sus.
6. Toarnă compoziția de aluat peste crema de zahăr ars și mai dă la cuptor încă 40 de minute, tot la 180° C.
7. Scoate tortul și lasă-l să se răcească cel puțin 2 ore, apoi răstoarnă-l pe un platou și ține-l la frigider până înainte de servire.
8. Îl poți servi cu frișcă sau cu o cupă de înghețată de vanilie.