Sari peste
Mega image logo

Buna,

Contul meu
0

Comanda acum si ai LIVRARE GRATUITA, la achizitii peste 50 lei cu livrare in 2 ore si peste 250 lei cu livrare a doua zi!

Inspiratieingrijire-copiiPachetelul pentru scoala
Inspiratie

Pachetelul pentru scoala

Multi parinti lasa la latitudinea celor mici alegerile pentru masa principala a zilei, pranzul, atunci cand acestia sunt in timpul programului scolar.

Este intr-adevar mai simplu, mai modern si mai rapid ca in loc de cutiuta cu pranzul, cel mic sa primeasca o suma de bani destinata mesei. Din pacate, de cele mai multe ori banii sunt folositi pentru dulciuri concentrate sau snackuri incarcate de sare si grasimi si complet nepotrivite pentru o masa principal, dar mai ales pentru un copil.

Exista totusi multe variante pentru cutiuta cu pranzul celui mic care sa ii asigure necesarul de principii alimentare si nutrienit, dar in acelasi timp sa necesite un timp de preparare scurt, chiar si in seara anterioara si cu o complexitate redusa.

Pranzul celui mic poate fi pregatit seara impreuna cu cina familiei, evitand astfel momente dificile dimineata inaintea orelor de curs.

Sunt necesare doar 10-15 minute pentru a pregati un meniu istet, din ingredient naturale, pe placul celor mici, dar cu o compozitie inteleapta. Pentru micuti gustul este important, dar si aspectul. Un fel de mancare care nu este doar sanatos, ci aromat si colorant, va capta cu siguranta atentia unui copil.

 

Iata mai jos cate un exemplu de meniu pentru fiecare zi a saptamanii:

1. Sandwich cu lipie sau tortilla – foarte practic caci este foarte usor de manevrat de cei mici. Se poate folosi lipie sau tortilla din faina integral pe post de support, care se poate umple cu legume proaspete si sosuri facute in casa (iaurt, verdeturi, usturoi). Bineinteles ca un astfel de sandwich se poate indrepta si catre bucataria mexicana, umplandu-l cu fasole rosie boabe fiarta, salata de cruditati si branza slaba de vaca sau capra.

2. O salata visinie de legume proaspete, rezistente la transfer (sfecla, ridichi, telina, morcov) cu bucati de branza de vaca sau capra slaba asortata cu crackers din faina integrala reprezinta un alt pranz echilibrat si plin de nutrienti.

3. Briose proaspete cu fructe (fructe de padure, rubarbura) sau legume (dovleac, morcov, sfecla) reprezinta o optiune sanatoasa si practica pentru pranz. Fructele si legumele reprezinta o buna sursa de nutrienti, inclusiv antioxidanti. Briosele pot fi preparate cu faina integrala si o cantitate redusa de zahar, respectand astfel principiile unui meniu sanatos.

4. Buzunare cu surprize – se prepara un aluat usor din faina integrala, apa si putina sare care se umple cu bunatati pentru cei mici. Aici imaginatia si gusturile joaca un rol important intrucat combinatiile pot fi nesfarsite. Buzunarele se pot umple cu branza, branza si legume, branza si fructe.

5. Sandvich cu bagheta integrala – prepararea unei baghete integrale in casa nu necesita mai mult de 10 minute. Se amesteca faina integrala cu apa calduta in care in prealabil a fost dizolvata putina drojdie umeda, se framanta bine aluatul, apoi se formeaza baghetele si se pun in cuptor timp de 10-15 minute. De asemenea, o optiune potrivita este si o bagheta integrala proaspata din brutarie. Se pot folosi preparate din carne slaba de pasare sau vita, de tip crud-uscat, care nu sunt usor perisabile si legume crude sau branza slaba de vaca sau capra si legume crude.

 

Nutritionistul nostru Nutritionistul nostru

Dr. Luana Sahian

Dr. Luana Sahian, nutritionistul Mega Image, iti raspunde la intrebari si te ajuta sa ai o alimentatie sanatoasa. Si, pentru ca fiecare dintre noi e unic, fiecare raspuns e unic: trimite intrebarile tale si afla sfaturile care ti se potrivesc tie cel mai bine.