• Livrăm produsele oriunde în țară
  • Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
  • Alegem cu grijă cele mai bune produse
  • Cea mai variată gamă de produse din Mega
  • Avem magazinul online deschis 24/7
  • Quick shop
  • Liste  
: In aceasta perioada, pentru a limita cat mai mult contactul intre curieri si dvs. am eliminat plata cu cash, la livrare. Pentru comenzile plasate din Supermarket Online se poate plati numai online, cu card.  

Cele mai gustoase retete de placinta cu branza

Placinta cu branza se numara printre acele deserturi gustoase si chiar extrem de satioase, de care ne bucuram de fiecare data la fel de mult pentru ca ne amintesc, inevitabil, de bunatatile copilariei. 

Si pe langa faptul ca e absolut delicioasa, poate fi preparata chiar foarte usor, din numai cateva ingrediente de baza. Asadar, indiferent daca o preferi cu branza dulce sau sarata, in randurile de mai jos te asteapta cele mai bune retete de placinta... de incercat chiar acum!
 

⦁    Placinta cu branza dulce - reteta clasica
⦁    Placinta cu branza dulce si stafide/visine/fructe de padure
⦁    Placinta cu branza sarata - reteta clasica
⦁    Placinta cu branza sarata si marar
⦁    Placinta invartita cu mix de branza sarata si dulce
⦁    Sfaturi pentru cea mai buna placinta cu branza

 

Cumpara online ingredientele pentru a prepara placinta cu branza:

Placinta cu branza dulce - reteta clasica

Un desert care te va intoarce in copilarie, placinta cu branza dulce este un adevarat rasfat pentru papilele tale gustative. O poti face de la zero sau, daca vrei sa castigi timp, poti cumpara foile direct din supermarket, astfel incat sa iti ramana de pregatit doar umplutura. 

Ingrediente pentru blat:

⦁    300 de grame de faina;
⦁    200 de grame de unt (un pachet intreg);
⦁    2 oua (marimea L);
⦁    100-150 de grame de zahar;
⦁    1 plic de praf de copt;
⦁    1 varf de lingurita de sare;
⦁    2 linguri de smantana.

Ingrediente pentru umplutura:

⦁    500 de grame de branza dulce;
⦁    2 oua;
⦁    100 de grame de zahar;
⦁    1 plic de zahar vanilat;
⦁    1 lingura de smantana;
⦁    Coaja rasa de la o lamaie.

Ingrediente pentru decor:

⦁    150-200 de grame de zahar pudra.
 

Mod de preparare:

⦁    Pentru prepararea blatului, amesteca intai ingredientele uscate (faina, zahar, praf de copt, sare), apoi pe cele umede (untul lasat la temperatura camerei, ouale batute bine, smantana). Incearca apoi sa le incorporezi pe toate in acelasi vas, pana obtii o compozitie omogena. Daca iti e mai usor, le poti amesteca pe toate in blender sau cu mixerul cu bol;
⦁    Daca aluatul inca nu are consistenta, suplimenteaza cu faina pana se intareste si poate fi intins cu facaletul. Dupa ce s-a format, lasa-l la frigider pentru 1-2 ore;
⦁    Pentru umplutura, amesteca toate ingredientele intr-un bol. Branza se marunteste in prealabil;
⦁    Apoi, cu ajutorul unui facalet, intinde blatul scos din frigider pana obtii din el doua foi de placinta de dimensiunea tavii in care vei coace desertul;
⦁    Se asaza prima foaie in tava (o poti unge cu putin unt inainte sau poti folosi hartie de copt), se toarna umplutura ca strat de mijloc, iar apoi se acopera cu a doua foaie;
⦁    Se da compozitia la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ o ora (timpul poate varia si in functie de cuptor, insa util ar fi sa o mai verifici si tu din cand in cand cu o scobitoare);
⦁    Dupa ce este gata, se lasa la racit pentru a se putea taia cu usurinta. La final, presara zahar pudra deasupra ei, portioneaz-o si e numai buna de servit!
 

Placinta cu branza dulce si stafide/visine/fructe de padure

O prepari la fel ca pe cea de mai sus, diferenta fiind ca schimbi compozitia umpluturii in functie de gusturile tale. Iar noi iti propunem mai jos si o reteta cu un alt aluat de foi subtiri de placinta. O poti face cu stafide (reteta cel mai des intalnita), visine, fructe de padure sau orice alte fructe iti plac. 
 

Ingrediente pentru foi:

⦁    400-500 de grame de faina;
⦁    100-150 de mililitri de ulei;
⦁    2 oua;
⦁    10 grame de drojdie;
⦁    100 de grame de zahar;
⦁    50 de mililitri de ⦁    iaurt;
⦁    2-3 linguri de lapte;
⦁    1 varf de lingurita de praf de sare. 

Ingrediente pentru umplutura:

⦁    500 de grame de branza dulce;
⦁    2 oua;
⦁    150 de grame de stafide/visine/caise decojite/afine sau orice alte fructe doresti;
⦁    100 de grame de zahar;
⦁    1 plic de zahar vanilat;
⦁    50 de grame de iaurt;
⦁    Coaja rasa de la o lamaie.
 

Mod de preparare:

⦁    Se amesteca mai intai drojdia cu zaharul si laptele intr-un bol. Apoi, bate ouale si adauga si celelalte ingrediente, amestecand pana obtii un aluat bine inchegat. Odata ce este gata, framanta-l putin si lasa-l la dospit, la loc racoros, pentru aproximativ o ora;
⦁    Cat acesta e lasat la crescut, pregateste umplutura: marunteste bine branza (o poti da prin razatoare sau o poti sfarama cu ajutorul furculitei), adauga ouale batute bine inainte, zaharul si celelalte ingrediente;
⦁    In cazul in care folosesti visine, scoate-le samburii inainte si taie-le in sferturi, ca sa se aseze mai bine. Aceeasi regula este valabila si pentru fructele ceva mai mari (zmeura, capsune), care ar trebui taiate mai mult inainte de a fi adaugate in umplutura;
⦁    Scoate apoi aluatul, asaza-l pe masa de lucru si intinde-l cu facaletul, pana obtii doua foi de placinta egale, care sa poata fi asezate cu usurinta in tava de copt;
⦁    Asaza prima foaie in tava, adauga umplutura si „inchide“ compozitia cu cea de-a doua foaie;
⦁    Se da placinta la copt, la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 50-60 de minute. La final se scoate si se lasa la racit cel putin jumatate de ora, inainte de a se taia. Pofta buna!
 

Placinta cu branza sarata - reteta clasica


Este cea mai simpla reteta de placinta cu branza pe care o poti prepara, varianta de baza fiind gata in aproximativ o ora si jumatate, cu tot cu coacere. Iar daca ai foile de placinta deja luate, o buna parte din munca e deja terminata. 

Ingrediente pentru aluat:

⦁    500 de grame de faina;
⦁    40-50 de mililitri de ulei;
⦁    250 de mililitri de apa;
⦁    10 grame de drojdie;
⦁    Un varf de lingura de praf de sare.

Ingrediente pentru umplutura:

⦁    400-500 de grame de telemea;
⦁    2-3 oua;
⦁    2-3 linguri de iaurt/smantana.
 

Mod de preparare:

⦁    Se amesteca ingredientele pentru foi (cu mana, la blender sau la mixerul cu bol) si se lasa aluatul la dospit pentru aproape o ora;
⦁    Cat acesta creste se adauga intr-un vas toate ingredientele pentru umplutura si se amesteca. Pentru ca telemeaua este, in general, destul de sarata la gust, ar fi bine sa te limitezi doar la aceste trei ingrediente pentru umplutura (branza, oua si iaurt) si sa nu mai adaugi altceva;
⦁    Asaza aluatul pe masa de lucru, intinde-l cu facaletul si pregateste doua sau mai multe foi (in functie de cat de subtiri le faci, iti pot iesi mai multe) de placinta;
⦁    Daca ai mai multe, poti face o placinta in straturi, punand umplutura intre fiecare strat;
⦁    Lasa preparatul la copt la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru o ora si, dupa ce e gata si se raceste, il poti portiona in mai multe bucati. 
 

Placinta cu branza sarata si marar

Aceasta placinta cu branza sarata si marar este mai mult decat un desert, poate fi servita chiar ca fel principal, deoarece este foarte gustoasa si satioasa. 
 

Ingrediente:

⦁    Un pachet de foi de placinta;
⦁    400-500 de grame de telemea;
⦁    2 legaturi de marar;
⦁    Sare si piper dupa gust;
⦁    2-3 oua;
⦁    2-3 linguri de ulei;
⦁    2-3 linguri de iaurt/smantana.
 

Mod de preparare:

⦁    Lasa foile de placinta sa se decongeleze la loc caldut pentru cateva ore, urmarind instructiunile de pe ambalaj;
⦁    Spala mararul si taie-l cat mai marunt. Amesteca-l apoi cu telemeaua, ouale, iaurtul, sarea si piperul intr-un vas;
⦁    Intinde foile de placinta dezghetate in tava unsa in prealabil cu ulei. Asaza foile in mai multe straturi si umple-le cu mixul de branza;
⦁    Lasa placinta la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru o ora si, dupa ce se raceste, incearca sa o tai in bucati egale. Va fi delicioasa!
 

Placinta invartita cu mix de branza sarata si dulce

Desi invartita se face ca toate celelalte placinte de mai sus, diferenta consta in felul in care asezi foile in tava. In locul unui vas rectangular, foloseste-te de unul rotund, astfel incat placinta sa formeze o spirala. 
 

Ingrediente pentru aluat:

⦁    500 de grame de faina;
⦁    50 de mililitri de ulei;
⦁    200 de mililitri de apa;
⦁    10 grame de drojdie;
⦁    Un varf de lingura de praf de sare.

Ingrediente pentru umplutura:

⦁    250 de grame de telemea;
⦁    250 de grame de branza de vaci;
⦁    100-150 de grame de zahar;
⦁    2 oua;
⦁    2-3 linguri de iaurt/smantana.
 

Mod de preparare:

⦁    Amesteca intr-un vas toate ingredientele pentru aluat, pana obtii o compozitie moale, dar solida in acelasi timp;
⦁    Dupa ce o lasi la dospit pentru aproximativ o ora, asaz-o pe masa de lucru, imparte-o in mai multe bile de coca si intinde-le pe toate pana obtii niste foi subtiri. Apoi, ia aceste foi si pune-le cap la cap (suprapune-le putin marginile pentru a se lipi cat mai bine);
⦁    Trece apoi inca o data cu facaletul peste ele, pana obtii o fasie lunga si subtire;
⦁    Amesteca ingredientele pentru umplutura si, odata ce compozitia e gata, distribuie cantitatea de-a lungul aluatului cu ajutorul unei linguri;
⦁    Ruleaza apoi aluatul ca pe un sul si, la final, rasuceste-l in vasul in care urmeaza sa fie copt sub forma unei spirale (sau a unui melc);
⦁    Lasa preparatul la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 50-60 de minute si, dupa ce e gata, asteapta sa se raceasca inainte de a servi placinta invartita. 
 

Sfaturi pentru cea mai buna placinta cu branza

Placintele sunt atat de usor de facut, incat nu prea poti da gres cu ele. Totusi, exista cateva secrete ce te vor transforma intr-un adevarat maestru al placintelor cu branza si nu numai.
 

⦁    Inainte de a folosi branza la compozitia umpluturii, asigura-te ca ai stors bine de tot zerul ei. Acest pas este esential pentru ca branza sa se coaca bine odata ce este introdusa in cuptor;
⦁    Daca aluatul pentru placinta ti se pare prea moale, suplimenteaza cantitatea de faina pana simti ca s-a inchegat asa cum trebuie;
⦁    Cantitatea de zahar folosita la coacerea unei placinte poate fi ajustata in functie de cat de dulce iti doresti sa iasa la final;
 

⦁    Pentru un gust bogat, de-a dreptul delicios, placinta cu branza dulce poate fi imbogatita si cu scortisoara, esente de rom sau vanilie, merisoare sau alte ingrediente dulci. De asemenea, poate fi servita cu un sos de vanilie;
⦁    La randul ei, placinta cu branza sarata poate fi completata cu verdeturi si legume de tot felul (patrunjel, spanac, ciuperci, morcov etc);
⦁    Ai grija sa nu pregatesti mai multa umplutura decat incape in tava: daca este o cantitate excesiva, exista riscul sa nu se coaca in totalitate;
⦁    Daca vrei ca placinta sa iasa mai usor din tava, foloseste o hartie de copt: nici nu se va lipi aluatul si nici nu i se va strica forma atunci cand incerci sa o scoti;
⦁    Nu in ultimul rand, dupa ce asezi si ultima foaie de placinta, pe cea de deasupra, mai exact, inteapa din loc in loc cu furculita pe toata suprafata ei, astfel incat sa asiguri o coacere uniforma.
 

Nu-i asa ca ti-am facut pofta de o placinta cu branza plina de savoare? Ei bine, e timpul sa treci la treaba si sa pregatesti cuptorul. Spor la gatit!

Foto: Shutterstock

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista